Feedback

Feedback

Ghid de cumparare ferastraie electrice

Ferastraiele sunt printre cele mai utilizate unelte in casa, folosite intr-o diversitate de operatiuni.

Cate tipuri de ferastraie electrice exista?

  1. Ferastraie circulare: elementul activ este discul iar pentru diametre de disc mai mari se utilizeaza o masa de taiere si mai numesc si semistationare
  2. Ferastraie verticale: elementul activ este panza iar anumite modele la care panza executa o miscare suplimentara de pendulare sunt denumite ferastraie pendulare
  3. Ferastarie sabie: elementul activ este tot panza dar de dimensiuni mai mari iar pozitia de taiere este orizontala.

In toate cazurile se produc atat variante cu alimentare de la reteaua de curent cat si variante cu acumulator.

Ce ar trebuie sa am in vedere inainte de a cumpara ferastraie electrice?

Atunci cand alegem un ferastrau trebuie sa pornim de la operatiile pe care dorim sa le facem si de la dimensiunea reperelor care trebuie debitate. In fisele tehnice vom gasi performantele de taiere pentru fiecare caz in parte.

De asemenea trebuie sa avem in vedere precizia de taiere. De exemplu atunci cand se doreste debitarea foarte precisa a unor repere diverse sub unghuiri diferite (cazul confectionarii tamplariei din aluminiu) se va opta pentru un ferastrau semistationar cu un disc destul de mare pentru a realiza cea mai lunga taiere ceruta de gama de profile utilizata si prevazut cu spot laser pentru a pozitiona rapid profilul.

Adancimea de taiere este data in mare de diametrul (lungimea) elementelor active. Pentru a fi corect informati trebuie sa verificati si capacitatea de taiere sub anumite unghiuri (ex: taiere la 45 de grade). Trebuie verificata de asemenea vizibilitaea liniei de taiere – unele modele sunt echipate cu spot luminos care face mult mai usoara utilizarea uneltei sau cu spot laser care mareste precizia de prelucrare.

O alta caracteritica importanta este materialul din care sunt confectionate talpa si corpul masinii care influenteaza decisiv durata de viata a uneltei.

Este, de asemenea, important sa aveti in vedere accesoriile care permit executarea mai usoara a operatiilor cum ar fi ghidajele si limitatoarele.

Recomandari

In toate situatiile este recomandata utilizarea unui aspirator pentru a pastra curat locul de munca.

Aveti in vedere recomandarea producatorului in privinta regimului de utilizare. O unealta cu aceleasi caracteristici de baza (ex:ferastrau vertical 500W; adancime de taiere 65 mm ) poate fi construita pentru regimuri diferite de utilizare (profesionala, semiprofesionala sau uz casnic). Diferenta consta in solutiile tehnice si materialele utilizate si de aici apar recomandari diferite. De aceea verificati intotdeauna concordanta intre nevoia dumneavoastra si recomandarea producatorului – doar in acest fel veti fi multumiti de alegerea facuta.

Utilizati intotdeauna accesorii de cea mai buna calitate – accesoriile de calitate inferioara sau uzate excesiv anuleaza avantajele oferite de functionarea ireprosabila a sculei electrice.


Norme de siguranta:


  1. Cititi cu atentie si urmati intocmai instructiunile primite odata cu achizitionarea produsului
  2. Nu lasati niciodata un copil sa se joace cu o unealta
  3. Folositi intotdeauna echipamentul de protectie recomandat de producatorul uneltei
  4. Nu atingeti niciodata accesorile ( panze,discuri,cutite etc ) in timpul functinarii uneltei
  5. Pastrati accesoriile curate si in perfecta stare de functionare
  6. Nu folositi uneltele in alte scopuri decat cele pentru care au fost construite si care sunt specificate in manualul de utilizare
  7. Asigurati-va ca instalatia electrica pe care o aveti la dispozitie furnizeaza parametrii ceruti de producatorul uneltei si ca nu lucrati intr-un mediu umed
  8. Pastrati ordinea si curatenia la locul de munca
  9. Depozitati corespunzator unealta atunci cand nu o utilizati
  10. Nu priviti niciodata direct spre o sursa laser