Dedeman
Toate Departamentele
Suport Clienti0234 525 525

Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM

Cod Produs: 2011798

  • Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM360
  • Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
  • Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
  • Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
  • Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
Ansamblu boiler pe lemne 90 L cu focar economic FM
Pentru marire, pozitioneaza cursorul peste imagine.
651.00 lei/
bucata
599.00
TVA inclus
lei/
bucata
alerta
pret
Pretul este valabil pana la data de 17.06.2020, in limita stocului disponibil.

Pentru informatii despre stoc si livrare, trebuie sa ai selectata o localitate

Alege localitatea
Disponibil onlineLivrare in Alege localitatea
Verifica disponibilitatea in magazinul fizicAlege localitatea
bucata
Distribuie:

Descriere si specificatii tehnice

Vezi
solutii de
creditare

Ansamblul boiler 90L si focar economic FM este destinat producerii apei calde menajere prin arderea unui combustibil solid in focarul sobei, prin incalzirea apei din cazan, ca urmare a evacuarii gazelor de ardere prin teava de evacuare, montata in interiorul cazanului.

Cazanul este confectionat din tabla de otel si este vopsit atat in exterior, cat si in interior cu vopsea lovitura de ciocan. Presiunea de lucru a cazanului de baie este de maximum 3 bari. Cazanul functioneaza sub presiune si, pentru siguranta in exploatare, cazanul a fost prevazut cu un racord si o supapa de siguranta.

Combustibil utilizat:

- lemne de foc STAS 2340;
- brichete de carbune pentru scopuri neindustriale STAS 8729;
- carbune brun si carbune brun-lignit pentru scopuri neindustriale;
- lignit sortat.

Cazanul se pune in functiune dupa racordarea la reteaua de alimentare cu apa si umplerea acestuia cu apa. Aprinderea focului se realizeaza astfel: pe gratarul curatat se aseaza 0.5 kg surcele de lemn si incarcatura de combustibil, deodata sau in doua transe, repartizata uniform pe toata suprafata gratarului, aceasta asigurand o ardere buna si functionarea optima a cazanului. Cenusarul va fi tras la maxim la aprinderea focului, iar treptat acesta se va inchide in functie de combustibilul folosit ( se va inchide aproape complet la folosirea lemnelor), durata arderii fiind de aproximativ o ora.

Racordarea la conducta de alimentare cu apa rece se realizeaza prin stutul de G ½" aflat pe mantaua exterioara, in partea de jos a cazanului. Obligatoriu pe alimentare apa rece se monteaza o supapa de sens care asigura o presiune costanta si impiedica golirea instantanee de apa a cazanului. Tot aici se monteaza si un robinet de golire.
Se va monta supapa de siguranta de 6 bar pe unul din stuturile de G ½" aflate in partea superioara a cazanului. La celalalt stut se va racorda conducta de apa calda.
Racordarea la cosul de zidarie se realizeaza prin intermediul unui burlan cu diametrul de 115 mm. Nu se admit mai mult de doua coturi. Burlanul orizontal trebuie sa aiba o inclinatie de 15⁰ in plus. Cosul la care se racordeaza cazanul trebuie sa aiba o sectiune interioara minima de 250 x 125 mm si o inaltime utila de 6 m.

La aprinderea focului, din cauza condensului se formeaza picaturi de apa care vor cadea pe spatiul de ardere. Acesta este un fenomen normal si inceteaza dupa incalzirea apei. Se recomanda spalarea cazanului trimestrial, sau daca apa din cazan se coloreaza din cauza depunerilor din apa potabila.

Temperatura maxima admisa a apei din cazan este cuprinsa intre 75-80⁰C.Temperatura ideala de functionare se situeaza in jurul valorii de 65 grade C. La aceasta temperatura se obtine un randament optim al cazanului, precum si o economie de energie si o marire a duratei de viata a acestuia.

Informatii suplimentare:

  • volum boiler - 90 litri;
  • putere termica nominala - 5.5 kW;
  • racordare la cos - Ø 114.3 x 3.2 mm;
  • temperatura in timpul utilizarii - minimum +1⁰C - maximum +40⁰C;
  • grosime perete - 2.5 mm.

Ansamblul boiler baie–soba FM este destinat dotarii bailor in vederea incalzirii si debitarii apei menajere din locuinte. Montarea acestuia trebuie realizata la o distanta mai mare de 0.5 metri de usi, mobilier sau alte material inflamabile. Produsul se livreaza impreuna cu termometru si focarul cu usi din fonta, captusit cu placi din samota.

Certificatul de garantie contine toate informatiile necesare despre modul de asigurare a garantiei, perioada de garantie si informatiile necesare pentru contactarea centrelor de service autorizate de producatori.

Specificatii tehnice

Garantie Persoana Fizica (luni)
24
Garantie Persoana Juridica (luni)
24
Capacitate (l)
90
Tip incalzire boiler
lemn
Tip montare
la o distanta mai mare de 0.5 metri de usi, mobilier sau alte material inflamabile
Adancime (mm)
390
Utilizare
producere apa calda menajera
Material
tabla de otel de 2.5 mm
Tiraj
natural
Latime (mm)
390
Afiseaza mai multe specificatii

Alte alegeri populare

Opiniile clientilor

1.75

4
1
3

Detii acest produs?

Ordoneaza dupa

Foarte bun Recomand.

scris de Madalin acum 10 luni
Bun

Il am de 10 ani, a ruginit in zona sudurilor de sus in primi ani (nu mai retin exact) iar dupa 7-8 ani s-au mai spart samotele (de la uzura normala, le-am mai lovit cu lemnele). Focarul era bun sa fie mai mare, este cam incomod de aprins focul, odata aprins nu mai sunt probleme, vara cu o maxim o galeata de lemne incalzesti toata apa din boiler. Recomand.

0 Comentarii|Comenteaza

un GUNOI

scris de adrian acum un an
Nu recomand

un GUNOI...produs prost.cumparat din Dedeman. in mai putin de jumatate de an a ruginit.. foarte putin folosit(doar in perioada cand panoul solar nu functioneaza) dupa 1 an..a inceput cu mici picaturi sa curga acum la mai putin de 2 ani curge bine am renuntat sa il mai trimit la garantie..nu merita deranj ca oricum e f prost si nu merita costurile de montaj/demontat si transport.. soba e si ea slaba..rugineste..picioare din tabla slaba

0 Comentarii|Comenteaza

un gunoi de produs

scris de Ionel acum 3 ani
Nu recomand

Vreau sa atrag atentia ca acest produs a ruginit dupa o singura utilizare si dupa 1 luna de la montaj. Pentru ca apare rugina la exterior(se umfla iar vopseaua incepe sa se cojeasca),chiar si in partea superioara, ma face sa cred ca acest produs rugineste si chiar daca nu este folosit. Azi am scris furnizorului. Am primit un raspuns evaziv si scris in "lene" care imi pune mari semne de intrebare ca se va vrea rezolvarea problemei. Probabil se bazeaza ca foarte multi dintre pagubiti le au montate in localitati rurale si ca atare nu il mai demonteaza, transporta, monteaza ulterior din cauza timpului si al costurilor de montaj,transport(de 2 ori).

0 Comentarii|Comenteaza

Cel mai slab produs in domeniu.

scris de Trandafir mihai acum 4 ani
Nu recomand

Detin acest produs, achizitionat din dedeman de aproximativ 2 ani si tin sa mentionez ca a ruginit si s-a gaurit chiar si in partea superioara. Am pierdut garantia, deci paguba imi apartine ...Nu recomand sub nici o forma!

1 Comentariu|Comenteaza