• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    Cazane termice

    Centrala pe lemne este achizitia ideala pentru locuintele de mari dimensiuni, principalele motive fiind costul scazut al materiei prime utilizate (lemn, peleti, brichete, carbune), randamentul ridicat si puterea termica utila mare. Alege modelul dorit in functie de necesitatile tale.  

    46 produse

    1. 1
    2. 2
     

    Centrale termice pe lemne – cu gazeificare sau cu ardere normala?

     
    Ambele tipuri de cazane pe lemne sunt destinate locuintelor mari, respectiv caselor. Acestea necesita un cos inalt pentru evacuare deoarece nu au optiunea de tiraj fortat, iar amplasarea lor se recomanda a se face intr-o camera separata, dedicata. Iti prezentam cateva caracteristici ale acestor tipuri de centrale, ca tu sa faci alegerea corecta:
     
    Centrala cu ardere clasica
     
    • are un cost de achizitie rezonabil, asadar poate constitui o varianta accesibila;
    • modelele existente pe piata sunt realizate atat din otel, cat si din fonta;
    • acest tip de centrala iti ofera posibilitatea de a utiliza si lemne nu foarte bine uscate (totusi, nu verzi, pentru a nu se produce condens);
    • este durabila, sigura si eficienta;
     
    Centrala cu gazeificare
     
    • are un cost de achizitie putin mai mare decat media, insa se preconizeaza ca investitia initiala se amortizeaza in timp, datorita randamentului ridicat;
    • modelele existente pe piata sunt realizate din otel;
    • acest tip de centrala impune utilizarea unor lemne de buna calitate si bine uscate; se pot utiliza complementar si brichetele, cu conditia ca modelul de cazan sa permita acest lucru;
    • permite o ardere completa a lemnului si o valorificare sporita a combustibilului, noxele vor fi mai putine, iar cazanul se va curata mai ușor.
     

    Alegerea unei centrale pe lemne – detalii

     
    Criteriile de baza ale achizitiei unui cazan pe lemne sunt, cel mai frecvent, puterea, randamentul, ori pretul. Iti prezentam si alte detalii la care sa fii atent cand alegi modelul dorit:
     
    • tehnologia de care dispune – ce presupune si ce beneficii iti aduce utilizarea ei;
    • accesoriile incluse – ai garantia ca sunt compatibile cu centrala;
    • posibilele variante de instalare – centrale independente sau integrate/integrabile.
     
    Pentru a beneficia de confortul termic dorit, dar si de o eficienta energetica ridicata, ia in considerare destinatia centralei termice si alege modelul potrivit locuintei ce urmeaza a o incalzi. Confortul termic oferit de aceasta va fi unul din avantajele de care te vei bucura cel mai mult.
    1. 1
    2. 2

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.