Feedback

Feedback

Ciment, lianti, var

(24 produse)
Nici o constructie sau reparatie nu se poate face fara materialul de baza: ciment. Acest material se imparte in mai multe categorii si difera prin carateristicile fizice si tehnice, in functie de conditiile in care acesta functioneaza. Pentru a alege un ciment de calitate ce va corespunde nevoilor dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de doua caracteristici extrem de importante: capacitate de a rezista la o anumita incarcatura si compozitia materialului.
Disponibilitate
  • Disponibilitate
  • Pret (lei) ascendent
  • Pret (lei) descendent
  • Noutati
  • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
  • 24 pe pagina
  • 36 pe pagina
  • 48 pe pagina
  • 60 pe pagina
  • 72 pe pagina
  • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate
Un ciment poate fi clasificat in functie de adaosurile in compozitia sa dupa cum urmeaza: ciment Portland unitar (fara adaosuri) si ciment Portland cu adaosuri.

Cimentul mai poate fi clasificat si in functie de compozita sa, conform Normei Europene EN 197-1: ciment Portland, ciment Portland cu zgura, ciment Portland cu microsilice, ciment Portland cu puzzolanic, ciment Portland cu cenusa zburatoare, ciment Portland cu sist calcinat, ciment Portland cu calcar, ciment Portland compozit, ciment cu furnal, ciment puzzolanic, ciment compozit.

Ce nu trebuie uitat este ca desi conditiile de depozitare sunt conforme, cimentul va pierde la fiecare 30 de zile aproximativ 10% din activitatea sa ceea ce inseamna ca daca au trecut 3 luni de la fabricare, in loc de M500 veti cumpara de fapt M350. Prin urmare, inainte de a cumpara un sac de ciment verificati data fabricarii.

Asadar, inainte de a achizitia unui sac de ciment, este recomandat a se studia cu atentie ambalajul in care este ambalat materialul. Pe langa marca si greutate, ar trebui sa gasiti informatii despre producator: numele companiei, tara si orasul in care cimentul a fost fabricat. Cimentul se poate vinde si la vrac, insa trebuie multa atentie deoarece exista riscul de a achizitiona ciment de calitate inferioara sau expirat. De asemenea, este bine sa solicitati informatii cu privire la conditiile in care cimentul a fost transportat si depozitat, calitatea acestui material fiind afectata de mediu si mai ales de umiditatea ridicata.

Pentru a evita achizitia unui ciment de slaba calitate, trebuie sa urmariti cateva proprietati importante cum ar fi:
  • cimentul se poate cumpara la sac de ciment, dar si la vrac. Se recomanda achizitia cimentului in saci deoarece este protejat de influentele externe, isi pastreaza proprietatile mai mult timp si pe sac se vor gasi informatii utile despre compozitie, data producerii, caracteristici si producator. Sacii de ciment, de regula, sunt compusi din doua straturi de hartie, cel interior avand rolul de proteja cimentul impotriva umezirii. Daca se opteaza pentru achizitia cimentului la vrac este indicat sa verificati cu atentie data de expirare de pe fiecare sac (si acesta este la sac, doar ca intr-o cantitate mult mai mare). De retinut este ca activitatea de ciment scade de mai multe ori dupa 6 luni de la data producerii acestuia;
  • verificati prospetimea cimentului. Acest lucru il puteti face lovind usor sacul, senzatia nu trebuie sa semene cu o lovitura de piatra. Daca pe ambalaj nu exista o data de productie, cel mai bine ar fi sa nu cumparati produsul;
  • verificati culoarea cimentului. Cimentul de calitate va avea culoarea gri, mai exact de la gri deschis pana la gri inchis si chiar usor verzui. Nu sunt acceptate nuantele intunecate si mlastinoase;
  • verificati finetea macinarii deoarece aceasta afecteaza procesul de intarire. Cu cat fractia de particule este mai mica, cu atat compozitia se va solidifica mai repede. Recomandarea este sa luati ciment unde se gasesc fractii de la 40 la 80 microni.
Materialul de constructii ciment se gaseste sub forma de pulbere si consta dintr-o baza astringenta: clinker (obtinut din calcar, argila si aditivi prin prajire), umplutura si aditivi modificatori. Acest material, utilizat din cele mai vechi timpuri, este din ingrediente 100% naturale si este aproape indispensabil pentru orice constructie. Cimentul este asadar un liant, adica o substanta utilizata pentru constructii care se intareste, se fixeaza si adera la alte materiale pentru a le lega. A nu se confunda insa cu betonul sau mortarul. Cimentul este un ingredient important in producerea betonului si mortarului atunci cand este amestecat cu nisip, pietris, aditivi si apa. Toate tipurile de ciment se intaresc si obtin puterea necesara nu doar in aer, ci si in apa.

Caracteristica principala a cimentului este marca sa. Marca unui ciment este de fapt denumirea numerica a rezistentei sale in stare solida, exprimata in kg/cm2. Acest marcaj este determinat in conformitate cu standardele GOST. Testarea esantioanelor pentru comprimare si indoire se va efectua dupa 28 de zile. Variantele de ciment cu intarire rapida sunt testate pentru rezistenta dupa 3 zile de la prepararea solutiei. Acest material va avea un pret ciment in functie de marca si tipul acestuia. Mai mult de atat, pretul final al cimentului va fi afectat si de reputatia producatorului. Producatorii comercializeaza mai multe tipuri de cimenturi, fiecare avand proprietatile sale mecanice, fizice si chimice si fiind destinate unui anumit domeniu de utilizare. In plus, fiecare tip de ciment are o fisa tehnica in care sunt mentionate proprietatile acestuia, dar si modul in care trebuie folosit pentru obtinerea betonului sau a mortarului.

In concluzie, alegerea materialului ciment pentru reparatii, imbunatatiti sau constructii noi trebuie efectuata dupa examinarea in detaliu a clasificarii, proprietatilor dar si indicatorilor de forta si raportul calitate pret ciment.
Comparator