Feedback

Feedback

Planuri de Bine pentru Educație

 

Educatia este cel mai important motor de dezvoltare al unei comunitati. Educatia ofera modele, deschide orizonturi, starneste curiozitatea si ofera solutii.

Investim in educatie deoarece ne dorim o societate puternica, cu viziune si capacitate de dezvoltare.

Va invitam sa descoperiti mai jos cateva dintre Planurile de Bine pentru Educatie:

In 2018 DEDEMAN transforma inca 10 licee din tara in HUB-uri de printare 3D
Pe 22 noiembrie 2018, a fost reluata Campania 3DUTECH, in parteneriat cu ECDL si Asociatia Oamenilor de afaceri din Romania.

Sub sloganul 3DUTECH - Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!, campania isi propune sa creeze noua generatie de specialisti in printare 3D, printr-un proiect pentru elevii si profesorii din Romania.

Anul acesta, hub-urile de printare 3D se vor activa in:

 • Bucuresti la Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda;
 • Onesti (Bacau) la Colegiul National Grigore C Moisil;
 • Botosani la Colegiul National A.T.Laurian;
 • Barlat (Vaslui) la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza;
 • Cluj-Napoca la Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu;
 • Arad la Colegiul National Preparandia - Dimitrie Tichindeal;
 • Satu Mare la Colegiul National Ioan Slavici;
 • Constanta la Colegiul National Mihai Eminescu;
 • Miercurea-Ciuc (Harghita) la Colegiul National Marton Aron;
 • Pitesti (Arges) la Colegiul National Ion C. Bratianu.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati site-ul proiectului, www.3dutech.ro.

Dedeman este investitor major al programului „Fiecare Copil in Gradinita”, initiat de Asociatia OvidiuRo

Dedeman este alaturi de OvidiuRo inca de la începutul asociatiei, in Bacau. Din 2014 a devenit Investitor Major, cu peste 150.000 € investiti pana in prezent pentru extinderea programului –pilot. Mai multe detalii despre acest program puteti gasi pe site-ul www.ovid.ro.

Sprijinim „Fondul Stiintescu” Bacau, un program de finantare pentru proiecte educationale

„Fondul Stiintescu” este „ un program de finantare pentru proiecte educationale menite sa incurajeze pasiunea si curiozitatea pentru stiinte si tehnologie a copiilor si tinerilor pana in 19 ani”. Proiectul se desfasoara si in Cluj, Iasi, Bucuresti si Sibiu. In Bacau proiectul este implementat de Fundatia Comunitara Bacau.

Pentru mai multe detalii despre fond si proiectele selectate va invitam sa vizitati site-ul Fondul Stiintescu Bacau: bacau.stiintescu.ro.

Incurajam tinerii sa dezvolte tehnologiile viitorului, la FIRST Tech Challenge Romania

In perioada octombrie 2016 – aprilie 2017 am fost sponsori ai primei editii FIRST Tech Challenge Romania, competitie nationala de robotica la care au participat 53 de echipe de liceu, in total peste 800 de elevi din intreaga tara.

In cadrul competitiei echipele de elevi au proiectat, construit si programat roboti capabili sa stranga, sa arunce si sa depuna bile intr-un segment central al unui teren de joc si sa interactioneze cu unele zone laterale ale terenului. Timp de 3 zile robotii au fost testati in astfel de confruntari iar in etapa finala s-au realizat aliante intre echipe.

La sfarsitul competitiei 3 echipe au fost desemnate castigatoare, fiind astfel calificate la Campionatul Mondial de Robotica din Statele Unite ale Americii. Dedeman a sprijnit si una din echipe, cea a Colegiului National „Petru Rarea” din Suceava, sa participe la competitia din SUA.

In luna martie 2018 am fost din nou parteneri ai acestei competitii si am fost alaturi de liceenii pasionati de robotica.

Castigatorii, care s-au calificat astfel la etapa mondiala a concursului, ce are loc in Detroit, SUA, au fost echipele Techno­gods de la Colegiul National Ecaterina Teodoroiu din Targu-Jiu, XEO de la Colegiul National Horea, Closca si Crisan din Alba Iulia, Quantum Robotics de la Liceul Teoretic International de Informatice din Bucuresti si Qube de la Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti.

Parteneriatul va continua si pentru sezonul 2018-2019 al competitiei.

Dedeman transforma 9 licee din tara in HUB-uri de imprimare 3D

Pe 31 octombrie 2017 a fost lansata campania „3DUTECH – Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D” campanie in care Dedeman este partener al ECDL, alaturi de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania si Ministerul Educatiei.

Dedeman sprijina crearea a 10 HUB-uri de imprimare 3D in 8 orase din tara, prin dotarea lor cu imprimante 3D si finantarea partiala training-urilor pentru profesorii coordonatori.

Hub-urile de printare 3D vor intra in functiune in:

 • Bucuresti la Colegiul Tehnic Mecanic „Grivita”, Colegiul National „Elena Cuza” si ECDL EduHub din Veranda Mall
 • Bacau la Colegiul National „Ferdinand I”
 • Oradea la Colegiul National „Mihai Eminescu”
 • Timisoara la Colegiul National „Constantin Diaconovici Loga”
 • Suceava la Colegiul National „Eudoxiu Hurmuzachi” - Radauti
 • Brasov la Colegiul National „Unirea”
 • Ramnicu Valcea la Colegiul National de Informatica „Matei Basarab”
 • Tulcea la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati site-ul proiectului, www.3dutech.ro.

In 2018, Echipa RobotX Hunedoara, sponsorizata de Dedeman, a fost vedeta competitiei internaționale de robotica FIRST Global Challenge din Mexic, castigand finala si alte 4 medalii de aur

Echipa Romaniei a obtinut la editia din 2018, din Mexic, recordul de cel mai mare punctaj si meciuri castigate, fiind nu doar castigatoarea finalei, ci si a altor 4 medalii de aur:

 1. FIRST Global Winning Alliance - castigatori ai competitiei
 2. FIRST Global Challenge Award - pentru cele mai multe victorii (echipa nu a pierdut niciun meci din cele 12 disputate)
 3. FIRST Global Grand Challenge Award - pentru cel mai mare punctaj total
 4. Albert Einstein Award for FIRST Global International Excellence - cel mai ravnit premiu din competitie, oferit pentru cel mai bun robot si excelarea in valorile FIRST
 5. Safety Award - pentru grija de a lucra in siguranta pe tot parcursul competitiei

Echipa a fost formata din cinci elevi de la Colegiul Traian Lalescu din Hunedoara si profesorul coordonator, alaturi de un elev de la Liceul International de Informatica din Bucuresti si un mentor non-tehnic de la Asociatia Natie Prin Educatie.