Feedback

Feedback

Planuri de Bine pentru Mediu

Sanatatea noastra este influentata de mediul in care traim, de aerul pe care il respiram, de sursele de poluare din jurul nostru.

Este important sa constientizam cu totii impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si faptul ca putem sa combatem efectele negative prin actiuni marunte si accesibile oricui, cum ar fi plantarea de copaci sau colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea.

Dedeman sprijina astfel de initiative cu speranta ca tinerii vor invata sa aiba mai multa grija de planeta care ne „gazduieste”, iar generatiile viitoare se vor bucura de un mediu curat si sanatos.

Va invitam sa descoperiti mai jos mai multe detalii despre Planurile de Bine pentru Mediu in care ne-am implicat.

Instalam centrale electrice fotovoltaice pe acoperisurile magazinelor si centrelor logistice Dedeman

În momentul de față, 46 dintre magazinele rețelei sunt prevăzute cu centrale electrice fotovoltaice funcționale, urmând ca proiectul să fie implementat treptat în toată rețeaua.

Puterea totală instalată în cele 46 de magazine este de 12,5 MWp. Curentul electric produs prin intermediul acestora este destinat exclusiv autoconsumului, iar perioada de utilizare va fi de minimum 25 de ani. Din momentul punerii în funcțiune până în prezent, emisiile de dioxid de carbon în atmosferă au fost reduse cu aproximativ 27.000 de tone.

Totodată, Pavăl Holding a înființat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară. În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu și lung, obiectivul este de a atinge o putere instalată totală de peste 400 MW.

Centralele electrice fotovoltaice funcționează pe baza panourilor solare, ce transformă direct energia luminoasă din razele solare în energie electrică, fără emisii de substanțe nocive în atmosferă.

„Plantam fapte bune in Romania” alaturi de Asociatia EcoAssist

Incepand cu anul 2016 am hotarat sa ne implicam alaturi de Asociatia EcoAssist in proiectul “Plantam fapte bune in Romania” ”, o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat.

In cadrul acestui proiect, care se desfasoara in 12 judete, au loc actiuni de constientizare, impaduriri, monitorizare si intretinere a plantarilor.

Cu fiecare an ce a trecut, am reusit impreuna sa plantam tot mai multi puieti forestieri pe tot mai multe hectare de teren, implicand un numar de voluntari in continua crestere si avand un impact tot mai evident asupra societatii civile.

In luna martie a anului 2020 am sponsorizat plantarea a 50.000 de puieti de paltin de munte, molid si pin silvestru pe o suprafata de circa 10 hectare in Moinesti, judetul Bacau.

Mai multe detalii despre acest proiect aici: www.plantamfaptebune.ro.

De la lansarea parteneriatului, au fost mobilizati aproape de 20.000 de voluntari cu ajutorul carora au fost plantati peste 450.000 de arbori forestieri pe aproape 140 hectare de teren.

Incurajam colectarea selectiva a deseurilor electrice si electronice si a bateriilor, alaturi de Ecotic

In calitate de vanzatori de echipamente electrice si electronice, suntem responsabili de colectarea deseurilor generate de utilizarea acestora. In plus, suntem datori sa ii informam si sa ii sprijinim pe clientii nostri in colectarea corecta a acestor deseuri.

Astfel, de-a lungul timpului, am realizat parteneriate cu furnizori de servicii de colectare si gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE)

Cu sprijinul acestora, punem la dispozitia clientilor nostri containere pentru colectarea DEEE-urilor de mari dimensiuni (in parcarile magazinelor), "Coltul Verde Ecotic"

Totodata, sprijinim partenerii nostri in organizarea de campanii de informare in randul clientilor pentru colectarea acestor categorii speciale de deseuri ( campania „Fiecare baterie conteaza” – impreuna cu Caravana Ecotic etc.)

Pentru un mediu curat, cu cat mai putine noxe si un stil de viata activ, incurajam mersul pe bicicleta in randul angajatilor si clientilor nostri.

Astfel, atat la Sediul Central cat si la magazine, am montat rasteluri pentru biciclete, unde acestea pot fi lasate in siguranta.