Feedback

Feedback

Generatoare de curent electric si accesorii

(85 produse)
Generatorul de curent este echipamentul de care ai nevoie pentru a te bucura de toate facilitatile lumii moderne chiar si daca locuiesti sau desfasori o activitate lucrativa intr-o zona izolata, fara acces la reteaua de curent electric sau intr-o zona in care se produc frecvent pene de curent.
Disponibilitate
  • Disponibilitate
  • Pret (lei) ascendent
  • Pret (lei) descendent
  • Noutati
  • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
  • 24 pe pagina
  • 36 pe pagina
  • 48 pe pagina
  • 60 pe pagina
  • 72 pe pagina
  • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Generatoarele de curent functioneaza ca niste microcentrale electrice, ele transformand combustibilul furnizat (benzina, motorina, gaz metan) in curent electric, atat de necesar pentru a ne duce traiul zilnic in conditii optime. Curentul electric generat de acestea va asigura functionarea sau va mentine in functiune (in caz de pana de curent) centralele termice, hidrofoarele, aparatele si sculele electrice de pe santiere sau fabrici, dispozitivele electrice, electronice sau medicale din scoli, spitale sau cladiri comerciale, iluminatul interior sau exterior.

Fie ca esti persoana fizica sau ai propria ta afacere, electricitatea se numara printre elementele fara de care nu te-ai putea descurca, de aceea generatorul electric va fi o investitie pentru confortul si siguranta ta si a familiei tale.

Cum alegi un generator de curent electric?

Exista o gama larga de generatoare electrice asa ca pentru a face alegerea potrivita nevoilor tale va trebui sa tii cont de anumite caracteristici: puterea furnizata, tipul de carburant utilizat (benzina, motorina, propan, gaz metan), tipul de curent furnizat (monofazic, de 230 V sau trifazic, de 400 V si de 230 V), sistemul de pornire (manuala, electrica sau automata), regimul de utilizare (casnic sau industrial), manevrabilitate (portabil sau stationar), zgomotul produs si dotarile aferente (roti, manere, prize, panou de transfer).

De cata putere ai nevoie la generatorul de curent?

In cazul unei intreruperi de electricitate sau ca sursa principala, generatorul electric va trebui sa asigure puterea necesara functionarii tuturor consumatorilor electrici din locuinta sau cladire. Exista trei praguri de putere: mica (500 - 2200 W, specifica dispozitivelor portabile), moderata (2200 – 5500 W) si mare (poate ajunge pana la 10000 W).

Pentru a alege pragul de putere necesar va fi nevoie sa calculezi puterea totala absorbita de toate dispozitivele electrice existente in locuinta/spatiu comercial, daca acestea ar functiona simultan. Daca pare prea complicat, o solutie la indemana este sa apelezi la sfatul unui specialist. El va identifica puterea necesara precum si locul ideal pentru instalarea generatorului electric. De asemenea, acesta va reusi sa faca in mod corect legatura la reteaua de electricitate, astfel incat, odata cu intreruperea curentului, generatorul sa porneasca automat sau sa fie foarte usor de activat manual, in conditii de intuneric.

Generator de curent pe benzina, motorina sau gaz?

Generator pe benzina

Generatorul de curent cu motor pe benzina are in general un cost de achizitie mai mic, greutate si dimensiuni mai reduse, nivelul zgomotului produs este mai mic decat a generatoarelor pe motorina (cele de tip inverter sunt chiar silentioase) si o mobilitate mai mare.

Generator curent diesel

Un generator de curent cu functionare pe motorina are fiabilitate sporita (se preteaza la un numar mai mare de ore de functionare), presupune costuri de exploatare mai reduse in timp, porneste usor chiar si la temperaturi scazute (atata timp cat carburantul este de calitate si nu contine apa) si poate fi automatizat ulterior daca este dotat cu sistem de pornire electrica.

Generator de curent pe gaz

Generatoarele pe gaz natural sunt foarte potrivite pentru aplicatiile comerciale si industriale unde exista o sursa fiabila de alimentare cu gaz natural (reteaua de distributie).

Comparator