Dedeman
Categorii produse

Mortar refractar de samota, interior, 25 kg

Cod Produs: 6011019

  • Mortar refractar de samota, interior, 25 kg
Mortar refractar de samota, interior, 25 kg
Pentru marire, pozitioneaza cursorul peste imagine.
40.16
TVA inclus
lei/
sac
alerta
pret
1.61 lei/
kg

Pentru informatii despre stoc si livrare, trebuie sa ai selectata o localitate

Alege localitatea
Disponibil onlineLivrare in Alege localitatea
Verifica disponibilitatea in magazinul fizicAlege localitatea
Se livreaza doar la:  sac  (
1 sac = 25 kg
)
sac
Distribuie:

Descriere si specificatii tehnice

Vezi
solutii de
creditare

Mortarul refractar M29A este recomandat pentru zidirea caramizilor cu proprietati refractare si samote, la o temperatura de lucru cuprinsa intre 700 grade Celsius si 1250 grade Celsius. Mortarele refractare silico-aluminoase sunt amestecuri pulverulente de materiale ceramice refractare, respectiv argila refractara, cu rol de liant si materiale ceramice inerte total sau partial, cu rol de degresant.

Domenii de aplicare: la zidirea caramizilor refractare din aceeasi grupa si cu aceeasi refractaritate sau cu refractaritate cu un indice piroscopic mai mare, la zidirea produselor refractare de samota, de samota cu adaosuri si a produselor refractare aluminoase.

Instructiuni de utilizare:

Mortarul se amesteca cu apa timp de aproximativ 15 minute intr-un malaxor, pana se obtine o pasta omogena. Cantitatea aproximativa de apa este de 30 litri la 100 kg de mortar. Pentru o lucrabilitate mai buna, este recomandat sa se lucreze la o temperatura minima de 15 grade Celsius sau sa se utilizeze apa calda la amestec (recomandat in special pentru sezonul rece). Pentru a mari puterea de legare se poate adauga un raport de 2-5% silicat de sodiu (apa de sticla), cu densitatea de 1.25 gr/cmc. Cu acest liant, mortarul leaga si fara incalzirea prealabila, insa apa de sticla reduce refractaritatea.

Intrucat acesta este un liant ceramic, intarirea si finalizarea capacitatii de legare se desavarseste doar sub efect termic (dupa ce are loc temperarea corecta si intrarea in regim termic a utilajului unde s-a folosit).

Nu se recomanda folosirea acestui produs ca mortar pentru zidarie normala. Nu se utilizeaza pentru zidarii la rece. Se va evita lucrul la temperaturi sub 5ºC.

Alte caracteristici:

  • compozitie material: materiale ceramice refractare si materiale ceramice inerte;
  • materiale recomandate pentru lipire: caramizi cu proprietati refractare si samote.

 


Specificatii tehnice

Model
M29A
Greutate (kg)
25
Mod de ambalare (buc/palet)
40

Alte alegeri populare

Opiniile clientilor

1.65

9
1
1
7

Detii acest produs?

Ordoneaza dupa

Dezastru

scris de Laurentiu acum un an
Nu recomand

Un produs foarte foarte prost, In momentul lucrului pare ok dar apoi constati cat de prost e. Dupa 48 de ore are consistenta platilinei, unde a fost foarte subtire si s-a uscat se crapa si se cojeste. Nu recomand.

0 Comentarii|Comenteaza

Nu recomand

scris de Pupăză Codrin acum 2 ani
Nu recomand

Acest produs nu leagă deloc cărămizile de samota, chiar și după aplicarea tratamentului termic, s-au desprins pur și simplu cărămizile. Nu recomand, am zidit un șemineu, după care l-am demontat în întregime, bani aruncați.

0 Comentarii|Comenteaza

Calitate 0

scris de Radu acum 2 ani
Nu recomand

Nu este un mortar....mai bine s-ar intitula lut incomplet care nu se leaga...crapa de te sperii si nu lipeste nici un fel de samota sau caramida sau tencuiala sau orice altceva. Probabil ca daca se adauga paie iese ca materialul de chirpici......Nu recomand. Bani aruncati pe geam. Dupa uscare pare lut aruncat pe soba.....crapaturi cat cuprinde si nu lipeste nici samota. CALITATE ZERO.

0 Comentarii|Comenteaza

Zero barat

scris de Raileanu Daniel acum 2 ani
Nu recomand

Este extrem de prost, crapa imediat, si dupa ce faci focul, se intareste, dar crapa, nu tine... Bataie de joc.

0 Comentarii|Comenteaza

Nu merita

scris de Bota Florin acum 2 ani
Nu recomand

Nu funcționează, crapă imediat. Am încercat în toate felurile nu funcționează, crapă!

0 Comentarii|Comenteaza

nu merita deloc, orice altceva.

scris de alex acum 3 ani
Nu recomand

calitate 0, nu merita, am folosit foarte putin si degeaba. voi cauta altceva. crapa imediat...poti sa dai de 10 ori cu el, strat subtire cum scrie pe sac, tot crapa.

0 Comentarii|Comenteaza

Nu functioneaza

scris de Ciprian acum 4 ani
Nu recomand

Am lipit de 2,3 ori caramida refractara. Am respectat toti pasii, grosime, de amestecat, de asteptat, de incins cuptorul, dar de fiecacare data acelasi rezultat. S au desprins caramizile!

0 Comentarii|Comenteaza

Atentie!

scris de Dragos Nojea acum 6 ani
Excelent

Nu utilizați în mod necorespunzător acest mortar. Citiți prima dată specificațiile de pe sac. Acesta este un mortar special la care legăturile chimice se fac după atingerea temperaturilor specificate. Avantajul lui este că rezistă la temperaturi mari, la care mortarele de construcție, obișnuite, din ciment cu nisip se distrug.

2 Comentarii|Comenteaza

Comparație !

scris de Goaga Marian acum 9 ani
Acceptabil

Am testat produsul vs praf de șamotă + apa de sticlă ! Rezultatele mai bune le-am obținut cu al II-lea. O mai mare durabilitate. ( Este vorba doar de focarul unor teracote care funcționează doar cu lemne)

0 Comentarii|Comenteaza