Planuri de Bine pentru Cultura

Bogatia culturala a Romaniei ne-a facut si ne face in continuare cunoscuti in lume.

Creativitatea, inovatia, spiritul artistic, talentul pornesc din scantei si initiative care au nevoie de sustinere pentru a nu se stinge si pentru a-si atinge potentialul focului care incalzeste inimi si ilumineaza perspective.

Sprijinim cultura pentru ca manifestarile artistice, dincolo de aplauze si zambete, starnesc uimire, ridica intrebari si ofera solutii nebanuite.

Cititi in continuare despre cateva dintre Planurile de Bine pentru Cultura.

Din anul 2014 suntem partener oficial al Festivalului International de Teatru de la Sibiu

An de an Festivalul International de Teatru de la Sibiu aduna, timp de 10 zile, in fata unui public numeros si entuziast, de zeci de mii de spectatori din tara si strainatate, trupe de teatru, performeri, artisti stradali, trupe de muzica si dans, realizatori si critici de film din Romania si alte peste 60 de tari.

Ajutam la Construcția Muzeului Viu de la Tecsesti, parte a proiectului „La Origini”

In 2017 Dedeman este sponsor oficial al proiectului Muzeul Viu de la Tecsesti.

Tecsesti este un sat izolat din inima Muntilor Apuseni care urmeaza sa fie transformat, in urmatorii ani, intr-un muzeu viu, pastrand autenticitatea, arhitectura traditionala, obiceiurile si mestesugurile specifice zonei. Cei care lucreaza in acest proiect invata, cerceteaza si experimenteaza felul in care au trait stramosii nostri, din vremurile neolitice si pana in prezent. Activitatile de constructie si reconditionarea au loc vara, in timpul unor tabere unde se pot inscrie voluntarii.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect inedit, va invitam sa vizitati site-ul: http://laorigini.org .

Alte proiecte culturale in care compania Dedeman s-a implicat au fost:

  • Theaterstock - prima editie a Festivalului International de Arte de la Bacau
  • Sponsorizarea prin cofinantare a realizarii filmului „Ana, mon amour”, regizat de Calin Peter Netzer si castigator al Ursului de Argint pentru pentru cea mai buna contributie artistica in cadrul Festivalului de Film de la Berlin in 2017
  • Festivalul Dilema Veche, organizat in Cetatea Alba Iulia, in intervalul 25 – 27 august 2017 (festival de literatura, film, arta, muzica si dans), precum si alte evenimente si gale marca “Dilema Veche”
  • Festivalul cultural international Blecher Fest, desfasurat la Roman in perioada 27 – 28 mai 2018, ce a cuprins dezbateri, prezentari de carte, spectacole de strada, teatru experimental, proiectii de film.