Radiatorul Korad este un corp de incalzire ce permite schimbul de caldura dintre agentul termic (apa) si mediul inconjurator. Acesta este destinat racordarilor laterale in sistemul de incalzire cu circuit prin termosifonare sau fortat.
Corpul radiatorului este format din panouri sudate din doua piese ambutisate din tabla de otel laminata la rece, pe circumferinta cu sudura continua, iar pe profilele verticale cu sudura in puncte. Tabla din otel cu carbon redus utilizata in realizarea acestuia este caracterizata prin rezistenta majorata si sudabilitate buna.
Convectorul este sudat in puncte pe canalele verticale, iar suprafata lui majoreaza puterea termica a corpului de incalzire cu aproximativ 30%.
Radiatorul tip panou Korad este destinat spatiilor cu umiditate relativa redusa (30 - 60%) si impurificare neglijabila (locuinte, birouri, scoli, hoteluri, magazine, muzee). Este posibila utilizarea lor si in medii cu umiditate relativa mai ridicata (dar fara aparitia condensului si a impurificarii mediului), insa trebuie sa fie asigurata o ventilare suficienta si regulata sau functionarea continua a radiatoarelor.
Amplasarea recomandata este la minimum 140 mm sub parapetul ferestrei, in axa verticala a ferestrei, la inaltimea de minimum 70 mm de la podea. Distanta de la perete este stabilita de regula de elementele de ancorare, dar nu ar trebui sa fie mai mica de 30 mm. Trebuie sa fie permisa circulatia libera a aerului in jurul suprafetelor de trecere ale radiatorului. Inclinarea maxima recomandata a radiatorului este de 45° (spatii din mansarde). In cazul nerespectarii acestor distante trebuie luata in calcul diminuarea puterii termice.
Fiecare radiator Korad este ambalat in folie PE. Muchiile acestuia sunt protejate cu carton modelat in forma de U, iar colturile sunt protejate cu coltare din plastic.