Feedback

Pe o scara de la 0 la 10, cat de probabil este sa recomanzi
site-ul dedeman.ro unui membru al familiei, prieten sau coleg?

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Dedeman
Toate Departamentele
Suport Clienti0234 525 525

Cate tipuri de perdele si draperii exista?

Inainte de a achizitiona perdelele si draperiile pentru casa trebuie sa ne gandim la stilul pe care dorim sa il abordam, tipul de expunere care ne avantajeaza cel mai mult camera respectiva.

Pe langa asta sistemul de prindere in sina de tavan sau galerie, tipul galeriei (clasica sau fier forjat) pentru ca la montajul final galeria sau dupa caz sina de tavan sa scoata in evidenta perdeaua si draperia aleasa si invers.

Ce ar trebuie sa am in vedere inainte de a cumpara perdele si draperii?

Un rol important in alegerea perdelelor il are dimensiunile spatiului in care le voi amplasa .Trebuie sa ma gandesc cat de mult vreau sa treaca de rama geamului,nu vreau nici sa micsorez camera dar nici sa am fanta de lumina. In acest caz recomandam 30cm in ambele parti.

In functie de prinderea care o avem masuram perdeaua si draperia aceasta trebuie sa fie dublu la perdea si o lungime jumatate la draperie

Un alt criteriu foarte important in alegerea perdelelor este culoarea si preferinta personala. Este indicat sa incercam asortare lor cu mobilier, covor si culoarea camerei iar in cazul unei incaperi luminoase putem opta pentru culori putin mai inchise.

O draperie de o culoare mai inchisa la culoare va estompa privirea curiosilor din afara iar una mai deschisa va infrumuseta camera.

Cate tipuri de perdele si draperii exista?

Clasificarea se face in functie de tesatura perdelelor si a draperiilor.

Pentru perdele putem enumera trei tipuri:

 • Voal - Perdelele cu voal au un pret mai redus, in plus acestea se confectioneaza si se calca foarte usor.
 • Semiorganza - Perdelele semiorganza au si ele un pret accesibil, se confectioneaza la fel de usor si nu se sifoneaza atat de tare.
 • Organza - Perdelele din organza, dau o nota de eleganta prin stralucirea lor dar se confectioneaza mai greu.

Draperiile sunt de patru tipuri:

 • soft
 • tafta
 • nisip
 • black out

Softul este o draperie care se confectioneaza usor cu o tinuta buna dar trebuie tinut cont de greutatea lui, nu se recomanda ca si draperie pe galerii subtiri, in cazul in care montajul se executa pe sina de tavan, prinderea ar trebui schimbata, respectiv dibluri si suruburi mai lungi.

Tafta este o draperie usoara avand mai mult un rol decorativ decat cu rol de umbrire dar la fel cu o tinuta buna

La asa zisul "nisip" parerile sunt impartite,are tinuta buna dar se confectioneaza greu datorita tesaturii care nu permite taierea pe fir, furnizorii explica acest lucru prin intinderea materialului in procesul de fabricatie.

Black out este o draperie sobra cu grad de absortie si reflexie ridicat, perfecta pentru cei care vor sa treaca de la zi la noapte printr-o singura miscare, se confectioneaza usor, se spala si se calca usor la fel de usor dar au o greutate mai mare de aceea trebuie sa avem galerii pe masura.

Ce ar trebuie sa avem in vedere inainte de cumpara perdele si draperii confectionate?

In momentul in care suntem hotarati sa achizitionam perdele si draperii confectionate trebuie sa stim in primul rand dimensiunile spatiului in care le vom amplasa si sistemul de prindere pe care il avem deja sau il vom monta.

Apoi trebuie sa tinem cont de stilul care se potriveste casei noastre atat din punct de vedere arhitectural cat si a stilului mobilierului si a celorlalte accesorii din locuinta, daca casa noastra adopta un stil clasic nu ne vom indrepta atentia asupra unor perdele sau draperii rustice sau avangardiste. Alegerea culorii este foarte importanta si ca si in situatia stilului se tine seama de paleta coloristica existenta deja in locuinta.

Perdelele si draperiile confectionate nu au doar rol decorativ ele sunt in aceeasi masura si functionale. La achizitionarea acestora pentru a obtine un grad maxim de functionalitate trebuie sa tinem seama in primul rand de gradul de luminozitate din casa si de nivelul de folosire.

Avantajele perdelelor si draperiilor confectionate

Perdelele si draperiile confectionate vin in intampinarea clientului modern, ocupat, pentru care timpul este foarte pretios si limitat dar si in intampinarea cumparatorului care doreste sa achizitioneze un produs de de calitate si cu costuri cat mai scazute.

Daca se recurge la a cumpara material textil din care se vor confectiona perdelele si draperiile dorite in primul rand cumparatorul va face un drum sau mai multe la magazine specializate, se pierde timp pana se alege matertialul, apoi cumparatorul trebuie sa astepte pana cand este confectionata iar dupa un anumit timp se intoarce pentru a ridica perdelele si draperiile confectionate, asta implica din nou deplasari, , toate aceste deplasari inseamna timp si pana la urma costuri suplimentare si s-ar putea ca produsul confectionat sa nu fie la inaltimea asteptarilor

In momentul de fata pe piata exista o gama variata de perdele si draperii confectionate, tipurile difera in functie de materialul textil din care sunt executate, de coloristica, de sistemul de prindere pe care il abordeaza, cu banda, bride, inele, etc. cat si de stil ( modern, clasic, rustic, etc.).

A fost folositoare informatia?
Distribuie:

Aboneaza-te la newsletter-ul Dedeman si bucura-te de promotii saptamanale