Feedback

Feedback

Cate tipuri de perdele si draperii exista?

Cate tipuri de perdele si draperii exista?Cate tipuri de perdele si draperii exista?

Inainte de a achizitiona perdelele si draperiile pentru casa este recomandat sa luam in calcul designul pe care dorim sa il abordam si tipul de incapere de care dispunem.

Pe langa acest aspect, se recomanda sa se tina cont si de sistemul de prindere ales. Acesta se poate fixa in sina de tavan sau in galerie. De asemenea, tipul galeriei (clasica sau fier forjat) va face ca perdeaua si draperia sa fie evidentiata in mod placut si echilibrat.

Ce ar trebuie sa am in vedere inainte de a cumpara perdele si draperii?

Un rol important in alegerea perdelelor si a draperiilor il are dimensiunea spatiului in care acestea vor fi amplasate. Se recomanda sa se tina cont de aspectul pe care dorim sa il obtinem: cat de mult sa depaseasca rama geamului, camera sa nu fie micsorata, sa nu se creeze fanta de lumina, etc.

In functie de prinderea pe care o dorim (sina sau galerie), se vor lua urmatoarele masuratori: pentru perdea - dublu lungimei, iar pentru draperie - o lungime jumatate.

Un alt criteriu foarte important in alegerea perdelelor este culoarea si preferinta personala. Este indicat sa incercam asortarea lor cu elemente precum: mobilier, covor sau culoarea peretilor. In cazul unei incaperi luminoase, putem opta pentru culori putin mai inchise.

perdele si draperii

O draperie aleasa intr-o nuanta mai inchisa va estompa vederea din exteriorul locuintei si va tine la distranta privirile curiosilor. In schimb, una de culoare mai deschisa, va lumina si infrumuseta pe loc orice incapere.

perdele si draperii

Cate tipuri de perdele si draperii exista?

Clasificarea se face in functie de tesatura perdelelor si a draperiilor.

In cazul perdelelor, putem enumera trei tipuri:

  • Voal - Perdelele cu voal au un pret mai redus, in plus, acestea se confectioneaza si se calca foarte usor.
  • Semiorganza - Perdelele semiorganza au si ele un pret accesibil, se confectioneaza la fel de usor si nu se sifoneaza atat de tare.
  • Organza - Perdelele din organza dau o nota de eleganta prin stralucirea lor, insa se confectioneaza mai greu.

Draperiile sunt de patru tipuri:

  • soft
  • tafta
  • „nisip"
  • black out

Softul este o draperie care se confectioneaza usor, dar trebuie tinut cont de greutatea lui. Astfel, acest tip nu se recomanda pe galerii subtiri, in cazul in care montajul se executa pe sina de tavan, prinderea ar trebui schimbata, respectiv dibluri si suruburi mai lungi.

Tafta este o draperie usoara, avand mai mult un rol decorativ decat unul de umbrire.

La asa-zisul „nisip" parerile sunt impartite. Acesta are tinuta buna, dar se confectioneaza greu din cauza tesaturii care nu permite taierea pe fir.

Black out este o draperie sobra cu grad de absortie si reflexie ridicat, perfecta pentru cei care vor sa treaca de la zi la noapte printr-o singura miscare. De asemenea, aceasta se confectioneaza, se spala si se calca usor, dar au o greutate mai mare. De aceea, se recomanda alegerea unor galerii pe masura.

perdele si draperii

Ce ar trebuie sa avem in vedere inainte de cumpara perdele si draperii confectionate?

In momentul in care suntem hotarati sa achizitionam perdele si draperii confectionate, trebuie sa stim in primul rand dimensiunile spatiului in care le vom amplasa si sistemul de prindere pe care il avem deja sau il vom monta.

Apoi trebuie sa tinem cont de stilul care se potriveste casei noastre atat din punct de vedere arhitectural, cat si a stilului mobilierului si a celorlalte accesorii din locuinta. Spre exemplu, daca locuinta noastra adopta un stil clasic, nu ne vom indrepta atentia asupra unor perdele sau draperii rustice sau avangardiste.

Perdelele si draperiile confectionate nu au doar rol decorativ, ci sunt in aceeasi masura si functionale. La achizitionarea acestora, pentru a obtine un grad maxim de functionalitate, trebuie sa tinem seama in primul rand de gradul de luminozitate din casa si de nivelul de folosire.

Avantajele perdelelor si draperiilor confectionate

Perdelele si draperiile confectionate vin in intampinarea clientului modern, ocupat, pentru care timpul este foarte pretios si limitat, dar si in intampinarea cumparatorului care doreste sa achizitioneze un produs de calitate, cu un cost mai scazut.

Avantajul suprem al perdelelor si al draperiilor gata facute este reprezentat de factorul timp. Este mult mai accesibil sa le alegi dintr-un magazin cu o varietate mare de modele si sa le poti monta direct, imediat ce ajungi acasa. Cand se opteaza pentru cumpararea unui material textil din care sa se confectioneze perdea/draperie, disconfortul este mult mai mare si este dat de toate drumurile pe care esti nevoit sa le faci la si de la croitorie. Toate aceste drumuri reprezinta costuri suplimentare si un risc prin care produsul confectionat sa nu fie la inaltimea asteptarilor.

In momentul de fata, pe piata exista o gama variata de perdele si draperii confectionate, tipurile difera in functie de materialul textil din care sunt executate, de coloristica, de sistemul de prindere pe care il abordeaza (banda, bride, inele, etc.), cat si de stil (modern, clasic, rustic, etc.).