• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare dispozitive impotriva daunatoarelor

    Dispozitivele antiinsecte sunt aparate electrice ce folosesc un tub care emite lumina  UV  pentru a atrage insectele, iar in interior are un grilaj metalic, strabatut de o tensiune inalta, care va ucide instantaneu insectele zburatoare

    Acestea au o arie larga de folosire, astfel pot fi folosite si in domeniul casnic, industrial sau HoReCa. 

    Cate tipuri de dispositive antiinsecte exista?

    Aparatele se pot clasifica dupa mai multe criterii, in special cea mai importanta este suprafata de actiune, de la 10 mp, pana la 200 mp. Aceasta suprafata este determinata de puterea de atractie a tubului UV. (cu cat este mai puternic, cu atat atrage insectele de pe o suprafata mai mare)

    Care sunt criteriile de alegere? 

    Dispozitivele antiinsecte se aleg in functie de suprafata care trebuie protejata de insect. Astfe daca doriti protejarea unei suprafete mai mari, puteti alege un aparat cu o raza de actiune mai mare (pana la 2000 m). Diferenta este facuta de puterea tubului.    

    Avantaje

    • Nu folosesc chimicale periculoase
    • Nu dauneaza mediului
    • Sunt usor de intrebuintat si de ingrijit

    Atentie!

    Aparatele sunt destinate exclusiv pentru utilizarea in interior, si se vor monta langa o alta sursa existenta de lumina.

    Ghid de instalare si folosire

    Instalarea se face in interior, in zona in care se doreste eliminarea insectelor, aparatele se monteaza sus, atarnate de tavan, langa o sursa existenta de lumina. Pentru aparatele cu eficienta de peste 100 mp e necesar sa se apeleze la un specialist electrician.

    Aparatele au o durata de viata de peste 5 ani, tuburile insa trebuiesc schimbate la fiecare 2000 de ore de functionare (3 luni), dupa aceasta perioada, insectele sunt tot mai putin atrase de tub.

    Protectie si ingrijire

    • Respectati normele de instalare si functionare a aparatelor electrice.
    • A se feri de umiditate excesiva
    • A nu se folosi in preajma unor produse inflamabile
    • A se feri de accesul copiilor

     

    Dispozitive impotriva rozatoarelor

    Dispozitivele impotriva rozatoarelor sunt dispozitive cu ultrasunete pentru tinerea la distanta, alungarea, sau pentru a nu permite accesul in anumite zone unor rozatoare precum soarecii, sobolanii sau soarecii de camp. Aparatele emit sunete de frecventa inalta, inaudibile pentru om, dar foarte deranjante pentru animalele vizate, ele fiind determinate sa plece.

    Se pot folosi in uz casnic, HoReCa, industria alimentara, farmaceutica, depozite, hale de productie si depozitare, institutii publice, etc.

     

    De cate tipuri exista?

    Dispozitivele se impart in functie de puterea si numarul de difuzoare, frecventa cu care opereaza, suprafata de actiune a fiecaruia de la 50 mp, pana la 570 mp, precum si destinatia (interior sau automobile).  

    Avantaje:

    • sunt ecologice
    • nu dauneaza mediului
    • au un consum redus
    • nu pun in pericol detinatorul si nu necesita aptitudini spaeciale pentru folosire/instalare.
    • Nu pricinuiesc nici un rau animalelor vizate

     

    Dezavantaje:

    • Necesita sursa permanenta de de curent
    • Efectul este dat doar intr-o incapere
    • ultrasunetele nu trec prin pereti

    Sfaturi pentru montaj si folosire

    Instalarea este simpla si nu presupune calificare speciala, se cere respectarea normelor de siguranta pentru aparatele electrice, si a instructiunilor din manualul de utilizare.

    Aparatele au o durata medie de viata de 5 ani si o garantie de 2 ani. Sunt importante insa si modul de utilizare precum si conditiile in care a functionat/pastrat.

    Aparatele trebuiesc ferite de socuri mecanice, umiditate excesiva. Alimentarea cu curent electric trebuie sa fie corespunzatoare.

    Dispozitive impotriva pasarilor

    Dispozitivul impotriva pasarilor este un aparat ce emite sunete similare cu a pasarilor rapitoare, uliu, bufnita, soim, pentru a speria pasarile daunatoare sau deranjante (ex: grauri, porumbei, vrabii, pescarusi etc).

    Aparatul e necesar atunci cand o anumita zona este invadata de pasari si se doreste alungarea lor sau pentru a proteja anumite obiective de pasari daunatoare (culturi, depozite de cereale, mori etc) de aceea este recomandat in zone precum agricultura, uz casnic, industria energetica, panificatie si morarit.

    Este un aparat ecologic, efficient insa foarte zgomotos (130 Db) si necesita alimentare de la reteua de energie electrica 220 V.

     

    Ghid de folosire si intretinere

    Instalarea este simpla, nu necesita calificare deosebita, se cere respectarea normelor cu privire la instalarea si utilizarea aparatelor electrice si a instructiunilor.

    Aparatul se plaseaza deasupra zonei ce se doreste a fi protejata (cat mai sus posibil) sau in caile de acces ale pasarilor nedorite. Se poate folosi atat in interior (doar in hale mari, sau incaperi nepopulate de oameni sau animale) cat si in exterior (majoritatea cazurilor).  

    Atentie! Datorita zgomotului produs acesta poate cauza disconfort in zonele locuite!

    Aparatul are o durata medie de viata de 5 ani, garantie 2 ani. Conteaza si modul de utilizare precum si conditiile in care a functionat/pastrat.        

     

    Adauga un comentariu

    • Da Nu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.