• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare parchet laminat

    Ghid de cumparare parchet laminat

    Laminatul este unul din materialele cele mai moderne in acoperirile de sol. Modular, cu designuri foarte versatile si cu un pret atragator, este alegerea a mii de clienti.

    Principalul avantaj al acestuia este posibilitatea montajului flotant, nefiind necesara lipirea lui sau prinderea in cuie de pardoseala. Astfel, costurile montajului sunt reduse si se realizeaza foarte usor.

    Ce este parchetul laminat?

    Destinatia parchetului laminat o reprezinta spatiile rezidentiale, dar gama prezinta si produse adaptate spatiilor cu trafic intens. Este cel mai potrivit pentru holuri, fiind mai rezistent la zgarieturi decat parchetul din lemn masiv, dar se poate monta si in camere de zi si dormitoare.

    Desi fiecare locuinta este diferita din punctul de vedere al marimii, aplasarii, formei, pot fi identificate zone cu utilizari similare. Astfel, puteti regasi mai jos detalii cu privire la utilitatea parchetului laminat in incaperile unei locuinte.

    Zona

    Rezistenta la trafic

    Rezistenta la umiditate

    Igiena

    Mentenanta usoara

    Confort termic

    Confort la picior gol

    Hol, cai acces

    mare

    mediu

    mediu

    mediu

    scazut

    scazut

    Camera de zi

    mediu

    scazut

    mediu

    mediu

    mediu

    scazut

    Dormitor

    scazut

    scazut

    mediu

    mediu

    mare

    mare

    Bucatarie

    mare

    mare

    mare

    mare

    mediu

    mediu

    Baie

    scazut

    mare

    mare

    mare

    mediu

    mare

    Anexe,

    Spatii depozit

    scazut

    scazut

    mediu

    mediu

    scazut

    scazut

     

    Cele mai multe produse sunt alcatuite dintr-o placa de fibre lemnoase de mare densitate HDF, peste care se lipeste o hartie decor si un strat de protectie. Prin procesul de productie se lamineaza aceste straturi intr-un singur panou. Varietatea decorurilor este practic infinita, combinatiile de decoruri si tratamente de suprafata fiind extrem de numeroase. Diferentele dintre produse sunt date atat de decor / aspect, cat si densitatea placii de HDF. De asemenea, tratamentele suplimentare de protectie a sistemului de click sau a suprafetei pot oferi o viata mai lunga produsului.

     

     

    Unde nu se poate monta parchetul laminat?

    In momentul in care alegeti o astfel de pardoseala trebuie sa tineti cont de faptul ca NU se poate monta in incaperi cu umiditate ridicata, iar umiditatea maxima admisa a sapei NU trebuie sa depaseasca 2%. Principalul avantaj este ca se poate utiliza un sistem de incalzire in pardoseala, parchetul permitand un transfer termic foarte bun.

    Clasa de trafic

    Se poate alege modelul preferat in functie de grosime si decor. Grosimea variaza de la 4 mm pana la 12.3 mm. Ce importanta poate avea aceasta informatie? Cu cat parchetul are o grosime mai mare va ofera o rezistenta la trafic crescuta. Principalul indicator il reprezinta clasa de trafic . Clasele de trafic sunt cele pentru zonele rezidentiale (21-rezidential redus, 22-rezidential mediu, 23-rezidential intens) si cele pentru trafic comercial (31-comercial redus, 32-comercial mediu, 33-comercial intens). Mentionam ca toate produsele cu clasa 31 (comercial redus) se preteaza foarte bine pentru suprafetele de locuit, iar cele cu clasa 32 si 33 asigura o rezistenta in timp crescuta.

    Avantaje

    Durata lunga de viata - Siguranta durabilitatii pentru podelele frumoase – suprafata extrem de robusta a podelei asigura suprafete decorative persistente de o frumusete durabila.

    Aspectul optic - Frumusete stralucitoare – decorurile unice cu frumuseţea lor incomparabila si optica lor nobila depasesc chiar si originalele lor din natura. Decorurile exotice, optica rustica a scandurilor dusumelelor, dale in forma de pietre si metal - o varietate care satisface orice pretentie

    Igiena - Una din solutiile cele mai igienice – suprafata unica indeplineste cele mai variate pretentii cu privire la igiena, nu prinde murdaria aderenta, orice pata poate fi indepartata. In felul acesta nu se poate forma nicio bacterie pe podea.

    Aspecte ecologice - Constiinta protejarii mediului inconjurator – podeaua laminata este realizata in peste 90% din materie prima lemnoasa. Sunt introduse in exclusivitate resturi lemnoase din gospodaria silvica. Natura si padurile tropicale sunt menajate.

    Rezistenta la lumina UV – chiar si dupa o expunere de ani de zile la soare, podeaua dvs. ramane ca noua, nicio decolorare, nicio pata, nicio umbrire

    Proprietatile antistatice - prin proprietatile antistatice este impiedicata incarcarea electrostatica.

    Montaj

    Inainte de a instala parchetul laminat cititi cu atentie instructiunile si recomandarile producatorului aflate in interiorul fiecarui pachet. Trebuie sa pregatiti suprafata pe care va fi instalat, alegand un substrat izolator adecvat (vezi sectiunea izolatori parchet). Asigurati-va ca aveti toate uneltele necesare (vezi sectiunea scule parchet). Dupa ce s-a aplicat substratul izolator adecvat se poate trece efectiv la instalarea parchetului.

    Se face foarte usor datorita sistemului de imbinare cu click atat pe latura lunga, cat si pe cea scurta. Imbinarea placilor se face la un unghi de 45 de grade prin apasare usoara, apoi cu o bataie scurta pentru a fixa placa. Marele avantaj este acela ca aceasta actiune se poate si reversibil, ridicand usor placa, aceasta poate fi demontata.

    Primul rand se va incepe tot timpul cu o placa intreaga, urmand ca al doilea sa inceapa cu o bucata taiata de preferat jumatatea primei placi. In acest fel, se va aparitia zonelor foarte apropiate, acolo fiind zona de tensiune cea mai ridicata a placilor. Nu uitati de rosturile de dilatare de minim 10 mm fata de perete sau orice alt obiect fix din incapere.

    Cand ajungeti la ultimul rand se va proceda la taierea placilor si pe lungimea acestora. Astfel, ele sa se potriveasca cat mai bine. Rosturile ramase la perete se vor acoperii cu o plinta potrivita (vezi sectiunea plinte si accesorii).

     

    Montajul placilor prin sistemul - just click -  in 3 pasi simpli si la indemana oricui:

    Intretinere

    Intrucat suprafata este rezistenta la pete si murdarie, laminatul se intretine foarte usor. Este suficienta o aspirare periodica, urmata de o stergere cu un mop aproape uscat. Se va folosi o solutie slaba de detergent neutru. De asemenea, puteti prelungi rezistenta in timp a acestuia utilizand stergatoare in zonele de intrare care vor retine cea mai mare parte din murdarie.

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.