Feedback

Feedback

Ghid de cumparare trasee metalice

Sistemele de trasee metalice pentru cabluri sunt acele sisteme care ajuta la conducerea si sistematizarea cablurilor in hale industriale , parcari, rafinarii, stadioane etc.

Cu ajutorul lor cablurile de curent si de date sunt ghidate spre consumatori care pot fi instalatii de iluminat, motoare, masini electrice, prize etc.

Sistemele de trasee metalice sunt compuse din:

  • Jgheaburile metalice
  • Piesele de forma
  • Elementele de sustinere

Cate tipuri de trasee metalice exista?

Jgheaburile metalice sunt traseele propriu zise care se clasifica dupa mai multe criterii:

Din punctul de vedere al locatiei careia ii sunt destinate:

  1. Jgheaburi metalice de interior – se folosesc in interiorul halelor, cladirilor si a altor incinte care nu prezinta conditii speciale de umiditate sau mediu agresiv (concentratii de acizi sau alte substante corozive)
  2. Jgheaburi metalice de exterior – se folosesc in exteriorul cladirilor, in tuneluri si in cladiri cu umiditate sau mediu agresiv.
  3. Jgeaburi din inox- se folosesc in conditii speciale in industria alimentara (abatoare) farmaceutica (fabrici sau depozite de medicamente) sau in industria navala unde aerul si apa sarate reprezinta un mediu extreme de coroziv.

Dimensional jgheaburile se impart in:

  1. Jgheaburi metalice cu inaltimea de 35 mm – au latimi cuprinse intre 50 mm si 300mm. Sosesc in variante de 0.75 mm grosime (RKS) sau 1 mm grosime(MKS).
  2. Jgheaburi metalice cu inaltimea de 60 mm – au latimi cuprinse intre 50mm si 600 mm. Sosesc in variante de 0.75 mm grosime(RKS), 1mm grosime(MKS) si 1.5 mm grosime(SKS). Pe aceasta varianta de inaltime exista si jgheaburi metalice neperforate.
  3. Jgheaburi metalice cu inaltimea de 85mm – au latimi cuprinse intre 100mm si 600 mm. Sosesc in variante de 1 mm grosime (MKS) si 1.5 mm grosime(SKS)
  4. Jgheaburi metalice cu inaltimea de 110mm -au latimi cuprinse intre 100 mm si 550 mm. Sosesc in variante de 1 mm grosime(MKS) si 1.5 mm grosime (SKS). Pe aceasta varianta de inaltime exista si jgheaburi metalice neperforate.

Piesele de forma

Sunt piesele ce ajuta la modelarea traseului care se face cu ajutorul jgheaburilor metalice. Acestea sunt coturile, piesele T, piese cruce, reductiile, coturi de urcare si coborare precum si peretele despartitor. Se aleg dimensional in functie de jgheabul metallic folosit la realizarea traseului.