Feedback

Feedback

Pregatirea terenului pentru infiintarea gazonului

Gazonul constituie unul din elementele esentiale ale gradinii, atat din motive estetice, cat si din ratiuni practice.

Pregatirea terenului consta in principal intr-un sapat atent, executat cu cel putin trei sau patru luni inainte de insamantare, astfel incat sa permita pamantului sa se taseze bine, deoarece gramineele prefera un sol compact in momentul germinatiei.

Cel mai rapid este sa utilizati un motocultor sau o freza pentru a intoarce pamantul si a-l faramita. In plus, cu un motocultor, puteti trece de mai multe ori pe suprafata, pentru a obtine un rezultat bun.

In cursul acestei lucrari, se vor inlatura si tulpinile de buruieni perene, care, altfel, vor creste si vor fi greu de eliminat, odata ce gazonul va fi infiintat.

pregatirea terenului pentru gazon

Fertilizarea solului este necesara pentru asigurarea unei rezerve de elemente de hrana pentru aceasta cultura de lunga durata. Puteti incorpora in sol ingrasamant chimic sau organic, in timpul sapatului. Se recomanda a se utiliza un ingrasamant chimic complex (N-P-K).

Nivelarea se va efectua foarte atent, deoarece de aceasta operatiune va depinde aspectul general al peluzei. Este, deci, esential sa fie semanat gazonul pe un teren perfect nivelat, fara rigole si coame.

Odata terminata tasarea, se vor marunti bulgarii, apoi se va efectua o afanare superficiala cu grebla.

In acelasi timp, inlaturati pietrele si resturile de radacini aparute la suprafata.

Apoi, este necesar sa lucrati cu un tavalug suficient de greu pentru a marunti bulgarii si a pune in evidenta toate partile care nu au fost nivelate sau tasate corect. Dupa aceasta lucrare, greblati usor pentru ultima data si nivelati solul pentru a crea un „pat germinativ" perfect maruntit.

gazon