• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare radiatoare

    Radiatorul este un corp de incalzire, alcatuit din tuburi sau coloane tubulare prin care circula un fluid incalzit in scopul de a emana caldura in mediul inconjurator.

    Dezavantajul unui astfel de sistem este ca vom avea temperaturi mai ridicate la nivelul  plafonului. Ceea ce inseamna ca o buna parte din energia consumata pentru a creea aceasta caldura se risipeste fara a se resimti indicele de confort termic.

    Iar pentru a putea incalzi eficient o astfel de incapere este necesar pe tur o temperatura de 75 ºC atunci cand se foloseste o centralela murala pe gaz si 90 ºC atunci cand sursa de incalzire este un cazan pe lemn.

    Radiatoarele si tipul instalatiilor de incalzire

    Radiatoarele sunt foarte importante intr-un sistem de incalzire de aceea trebuie sa avem in vedere mai multi factori atunci cand dorim sa le achizitionam. 

    Principalul aspect pe care ar trebui sa-l avem in vedere inainte de cumpararea lor sunt diferitele materiale din care sunt create, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale.   

    Acestea pot fi din: 

    • otel
    • aluminiu
    • fonta

     

    Cum aleg radiatorul?

    Alegerea radiatorului este o alegere dificila care  întotdeauna trebuie efectuată în funcţie de necesarul de putere termica care, luând în consideraţie funcţia primordială  a radiatorului, este foarte  importantă şi nu întotdeauna bine înţeleasă.

    Este vorba de putere termică exprimată în waţi [W]  pentru diferite temperaturi de alimentare şi revenire a factorului termic, influentand temperatură în încăperea în care radiatorul va fi montat.

    Radiatorul trebuie ales în aşa mod încât puterea lui termică să fie mai mare sau cel puţin egală necesarului de căldură pentru încăperea in care urmeaza a fi montat tinand cont de caracteristicile clădirii, radiatorului, precum şi locul unde urmeaza a fi amplasat.

    In cazul in care folositi o centrala murala in condensatie radiatoarele trebuie dimensionate corect pentru a se putea realiza condensatia.

    Greseli frecvente

    O greseala comisă des la alegerea radiatorului este determinarea puterii pe baza cubajului încăperilor (Lxlxh = V ). Această metodă este încărcată de o mare eroare doarece indicatorul necesarului de căldură în funcţie de suprafaţă poate oscila de la 40 până la 200 W/m2, unde 40 W/m2 reprezenta o izolatie foarte buna si 200 W/m2 o izolatie slaba.

     

    Caloriferele din fonta

    Caloriferele din fonta au o eficienta sporita datorita puterii termice specifice mari pe metru patrat de radiator si o rezistenta excelenta in timp. Ele beneficiaza de o suprafata mare de radiatie si de o presiune de lucru intre patru si sase bari. In schimb, radiatoarele din fonta sufera la capitolul estetica - fiind necesara vopsirea lor din cind in cind si in plus, sunt dificil de manevrat din cauza greutatii.

    Caloriferele din aluminiu

    Caloriferele din aluminiu au un design mai placut si un pret mai scazut. Cele din aluminiu au o buna rezistenta la presiune si temperaturi maxime si au de asemenea puteri termice mari pe metru liniar. In plus, au o greutate redusa, sunt usor de montat si se pot adapta oricarui stil de decorare. Ca dezavantaje, in cazul caloriferelor din aluminiu e de mentionat faptul ca au o duratã de viata mica ( 10-20 ani) si necesitã frecvent dezaerare.

    Pentru sistemul public de distributie a agentului termic sunt potrivite caloriferele din fonta si cele din aluminiu.


    Pagina 1 din 2

    Adauga un comentariu

    • Da Nu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.