Feedback

Feedback

Incalzire in pardoseala

(199 produse)
Sistemele de incalzire in pardoseala ofera un confort maxim, asigurand un consum economic de energie, datorita distributiei optime a caldurii generate pe toata suprafata.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Exista o multime de ipoteze contradictorii, daca sistemul de incalzire in pardoseala este un lux sau a devenit deja o necesitate pentru casa moderna, dar este nevoie doar de o dimineata geroasa de iarna pentru a va ridica din pat pe o pardosea incalzita, si adevarul va fi evident!

Incalzirea in pardoseala este un tip special de incalzire, ale carui elemente sunt situate sub nivelul podelei, intre stratul de baza si pardoseala. Aceste sisteme pot fi asezate sub gresie, parchet sau chiar piatra naturala. Sistemele de incalzire in pardoseala pot acoperi o mica parte a incaperii, completand caloriferele, sau pot servi ca sursa principala de caldura pentru intreaga incapere.

In discutia despre ce sunt sistemele de incalzire in pardoseala si care este pretul de achizitie si instalare, cel mai important lucru este impartirea tuturor modelelor in doua categorii:

Incalzire in pardoseala cu agent termic

Elementul principal de incalzire al sistemelor de incalzire in pardoseala cu agent termic este tubul sau teava prin care circula apa incalzita care cedeaza caldura in locuinta. Anterior, principalul material din care erau fabricate tevile de incalzire pentru sistemul de incalzire in pardoseala era cuprul - un material scump, neelastic si capricios. Astazi, producatorii ofera diverse tipuri de tevi din plastic, metal-plastic si polietilena reticulata. Aceste tevi sunt elastice, usoare, protejate de difuzia oxigenului si au rezistenta sporita la coroziune si crestere excesiva fiind cea mai buna alegere intr-un sistem de incalzire in pardoseala cu agent termic.

De asemenea, in componenta unui sistem de incalzire in pardoseala intra si distribuitoarele de caldura, grupurile de amestec si pompare precum si diverse alte accesorii utilizate pentru instalarea corecta si fixarea elementelor intre ele.

Incalzire in pardoseala electrica

In prezent sistemele de incalzire in pardoseala electrice sunt destul de comune, acestea sunt folosite adesea in apartamente. Puteti alege o astfel de incalzire in pardoseala din mai multe motive, printre care si faptul ca instalarea unui astfel de sistem este destul de simpla iar functionarea acesteia este cat se poate de sigura.

Principiul incalzirii in pardoseala porneste de la asezarea unui cablu special radiant sub nivelul podelei. Un astfel de sistem de incalzire in pardoseala transforma electricitatea in caldura. Incalzirea electrica prin pardoseala poate fi de diferite tipuri - sub forma de cablu sau sub forma de covorase de incalzire. In functie de ce tip de pardoseala alegeti, depinde si instalarea structurii.

Avantaje incalzire in pardoseala

In comparatie cu alte surse de incalzire, sistemele de incalzire in pardoseala au mai multe avantaje:

 • Confort ridicat. Pardoseala incalzita va permite sa mergeti descult acasa chiar si pe vreme rece - acest lucru va fi apreciat in special de cei care au copii mici. 
 • Incalzire uniforma. Spre deosebire de incalzirea cu baterii, unde caldura maxima este concentrata la calorifere, aici se mentine o singura temperatura pe intreaga suprafata. 
 • Microclimat natural. Cu un sistem de incalzire in pardoseala in camera, aerul este mai putin uscat iar circulatia prafului este redusa, ceea ce este un lucru benefic pentru cei care sufera de alergii. 
 • Estetica. Chiar si cele mai frumoase calorifere sunt mai degraba un compromis si nu se pot integra pe deplin in designul interior. Datorita faptului ca elementele sistemelor de incalzire in pardosela sunt ascunse in totalitate te bucuri de un aspect placut a locuintei tale fara obiecte suplimentare care incarca spatiul. 

In acelasi timp, multe avantaje ale unui sistem de incalzire in pardoseala pot fi nivelate de o instalare incorecta. Intrucat vorbim de un sistem de incalzire care trebuie sa functioneze fara intrerupere multi ani este esential ca instalarea sa fie realizata de catre un specialist calificat si cu experienta.

Multi alti factori influenteaza eficienta unui sistem de incalzire in pardoseala, principalul aspect de care trebuie sa tinem cont fiind izolatia incaperii. Pentru o eficienta ridicata si confort sporit este esentiala izolatia atat la nivelul peretilor cat si la nivelul podelei, unde se pot aplica placi speciale din polistiren.

La Dedeman puteti gasi o gama larga de produse pentru constructia unui sistem de incalzire in pardoseala eficient pentru confort termic sporit si eficienta energetica ridicata.

Comparator