Motoare electrice si accesorii

(21 produse)
Gama de motoare electrice include atat motoare electrice monofazate cat si motoare trifazate, disponibile in diverse variante. Acestea sunt utilizabile la aplicatii de uz gospodaresc precum moara cu ciocanele, electropompa cu autoamorsare, rindeaua electrica sau fierastraul electric.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Motoarele electrice sunt masinarii create cu scopul de a transforma energia electrica in energie mecanica prin utilizarea fenomenelor electromagnetice.

Cate tipuri de motoare electrice sunt?

Exita mai multe tipuri de motoare:

 • in functie de tipul de curent electric care le parcurge pot fi motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ (care pot fi sincrone sau asincrone);
 • in functie de tipul de curent cu ajutorul caruia functioneaza putem avea motoare electrice monofazate si motoare electrice trifazate.

Ce este un motor electric monofazat?

Motoarele monofozate sunt cele mai utilizabile tipuri de motoare electrice. Acestea ne permit sa obtinem energie mecanica in cel mai simplu si eficient mod, functionand prin alimentare cu ajutorul curentului electric monofazic.

Puterea lor poate ajunge la 3 kW, iar tensiunile de alimentare variaza la unison. Aceste echipamente au o singura tensiune alternativa, circuitul functionand cu doua fire, iar curentul care le traverseaza fiind intotdeauna acelasi. Ele isi dovedesc utilitatea la unelte si masini precum circularele, morile de cereale, tocatoarele de fructe sau tocatoarele de furaje.

Motoarele electrice monofazate sunt potrivite echipamentelor care necesita o putere mai mica pentru a functiona, cele din gospodarie fiind exemplul ideal. Intrucat nu creeaza un camp magnetic propriu, motorul electric trebuie activatt cu ajutorul unui comutator care genereaza miscarea rotorului si, in consecinta, crearea unui camp magnetic. Spre deosebire de motoarele trifazate, cele intr-o singura faza de alimentare a statorului sunt mai durabile si necesita o intretinere mai redusa.

Ce avantaje prezinta un motor electric?

Principalele avantaje ale motoarelor electrice monofazate sunt urmatoarele: au un pret de achizitie mai redus ,necesita o intretinere minimala, sunt extrem de versatile si pot fi folosite la majoritatea uneltelor si masinilor de dimensiuni si puteri mici iar eventualele interventii asupra lor sunt facile si rapide.

Ce este un motor electric trifazat?

Un motor electric trifazat este un echipament alimentat cu energie electrica in trei faze (trei conductori care poarta un curent alternativ de aceeasi frecventa si amplitudine, insa cu diferenta de faza de o treime din ciclu, adica 120 de grade defazate). Acest lucru face posibila generarea unui camp magnetic rotativ, dar si a altor aranjamente de faza, folosind transformatoare.

Modelele de motoare electrice trifazice au largi raspandiri industriale si comerciale, fiind destinate, in general, functionarii masinariilor precum pompe, stivuitoare, ventilatoare, macarale ori ascensoare.

Comparator