Feedback

Feedback

Filtre apa si sisteme filtrare apa

(225 produse)
Intr-un mediu tot mai poluant, interesul pentru consumul de apa fara impuritati este tot mai crescut. In acest context, un filtru apa este solutia ideala pentru a imbunati calitatea apei potabile consumate zilnic precum si pentru a preveni defectarea instalatiilor sanitare si a electrocasnicelor.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Procesul de filtrare apa consta in curatarea apei de diferiti contaminanti si impuritati si pregatirea pentru utilizare ulterioara pentru baut, gatit sau in scopuri tehnice. Practica arata ca in majoritatea oraselor din Romania, retelele de alimentare cu apa sunt foarte uzate, de aceea calitatea apei lasa de dorit. Daca vrei sa fii sanatos si nu vrei ca instalatiile sanitare si electrocasnicele tale sa se defecteze constant, atunci iti recomandam sa te gandesti la instalarea unui sistem filtrare apa.

Inainte de a cumpara un model de filtru apa, trebuie sa luati in considerare o serie de puncte. Este recomandat sa testati apa intr-un laborator, test ce va oferi o descriere detaliata a calitatii lichidului si va indica ce tip de filtre apa trebuie instalate. De asemenea trebuie sa luati in considerare si volumul de apa cosnumat. In medie, o persoana consuma aproximativ trei litri de apa potabila pe zi si cheltuieste alti 200 pentru baie, spalat vase, etc. Nu este nevoie sa purificati apa tehnica la o stare ideala, doar sa indepartati particulele mari din flux. (nisip, rugina, depuneri de sare, etc.).

Un fltru apa de calitate ar trebui sa ofere cantitatea potrivita de lichid pentru toti membrii familiei. Pentru o familie standard de 4 persoane care locuieste intr-un apartament cu o bucatarie si toaleta, sunt suficiente filtre apa cu o capacitate de pana la 20 l/min. Este bine sa selectati un filtru apa cu rezerva de putere, deoarece daca valorile limita sunt depasite, calitatea curatarii scade semnificativ.

Atunci cand alegeti un filtru apa, este necesar sa tineti cont de ce anume va fi curatat debitul. Exista mai multe tipuri de filtre apa care sunt utilizate in scopuri casnice si comerciale:

Filtru apa pentru tratarea mecanica a apei pentru locuinta este cel mai dur, instalat la intrare. Ajuta la eliminarea contaminantilor mai mari de 100 de microni din flux. Toate modelele de filtre apa de curatare mecanica contin o umplutura poroasa sau o plasa, in timpul trecerii careia lichidul este curatat de murdarie.

Filtru apa de dedurizare utilizeaza praf de polyphosphat sau incarcaturi de polyphosphat gata de utilizare, fiind ideal pentru protectia impotriva coroziunii si a depunerilor de calcar, pentru utilizarea in uz casnic sau industrial.

Filtre apa pentru purificarea manganului si a fierului. Aceste metale sunt daunatoare sanatatii si aparatelor de uz casnic, de aceea se recomanda indepartarea substantelor chimice din flux. Pentru aceasta, se folosesc statii speciale de filtrare cu un reactiv.

Sisteme de osmoza inversa. Astfel de filtre apa permit curatarea de saruri si alte impuritati la nivel molecular. Baza aparatului este o membrana speciala prin care trec numai moleculele de apa. Osmoza inversa necesita un rezervor de stocare, precum si o statie de pompare. Elementele filtrante pot fi de diferite tipuri, dar adesea sunt realizate sub forma unei instalatii modulare, care este plasata sub chiuveta.

Filtre apa pentru eliminarea mirosurilor. Daca lichidul miroase neplacut, atunci este necesar sa-l treci prin carbune activ din coaja de nuca de cocos. De asemenea, o astfel de curatare indeparteaza excesul de clor, ceea ce reduce iritatia ochilor si pielii.

Exista si alte tipuri de sisteme speciale de filtrare care pot curata bacteriile, nitratii si alti contaminanti. Producatorii ofera clientilor o gama larga de filtre apa. Ele difera unele de altele prin complexitate, performanta, tip de filtrare si alti parametri. La Dedeman puteti gasi filtre apa la preturi accesibile.

Comparator