Feedback

Feedback

Termoseminee

(8 produse)
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Un termosemineu este o sursa practica si autonoma de caldura si reprezinta piesa centrala in decorul locuintei, combinand astfel utilitatea cu estetica. Fie ca alegi un termosemineu pe lemne sau un termosemineu pe peleti, fiecare dintre acestea aduce un plus de caldura si stil in casa ta.

In serile reci de iarna, un termosemineu asigura caldura caminului, creand in acelasi timp o atmosfera placuta si primitoare incaperii in care este amplasat.

Diversele modele de termoseminee incalzesc prin emisie termica incaperea in care sunt montate, iar incalzirea in restul camerelor este asigurata prin circuitul de radiatoare la care se conecteaza.

Centrala tip semineu permite incalzirea atat a incaperii in care este amplasat termosemineul, cat si a incaperilor invecinate, iar aceasta optiune nu aduce doar caldura, ci si un element estetic, devenind un punct focal in designul interior al locuintei.

Tipuri de termoseminee

In functie de combustibilul solid pe baza caruia functioneaza, termosemineele se pot imparti in:

Termoseminee pe peleti

Termoseminee pe lemne / brichete / carbune

Prin urmare, poti folosi atat termosemineul pe lemne, cat si termosemineul pe peleti, la fel ca o centrala termica, pentru incalzirea locuintei.

Alege termosemineul in functie de suprafata locuintei tale

Alegerea unui termosemineu pe lemne sau peleti trebuie sa fie facuta in functie de necesarul termic al locuintei.

Evaluarea necesarului termic al unei locuinte presupune realizarea unui calcul detaliat, tinand cont de mai multi factori, precum suprafata locuintei, tipul de izolatie termica, tipul pardoselii, calitatea ferestrelor si usilor, numarul de pereti si compartimentarea locuintei, tipul de climat local si orientarea locuintei in plan geografic, dar si de eventualele pierderi de caldura in exterior, afland astfel puterea nominala necesara a termosemineului. Necesarul termic se masoara in (kW), aceeasi unitate de masura care evalueaza si puterea nominala a sistemelor de incalzire.

Datorita multitudinii de variabile in procesul de stabilire al necesarului termic precis, se recomanda apelarea la un specialist in domeniul incalzirii pentru a estima cat mai exact necesitatile de incalzire.

Pentru a oferi un grad de confort termic ideal, este indicat ca termosemineul sa aiba o putere nominala cu 10-15% mai mare decat necesarul termic.

Cu un design la fel de fermecator si cu o functionalitate robusta, semineele pe lemne reprezinta o alta optiune pentru incalzirea locuintei. Utilizand lemnul ca sursa de combustibil, semineele pe lemne ofera o caldura autentica si o atmosfera relaxanta. Pentru un spatiu de dimensiuni reduse, aceeasi atmosfera nostalgica si calda poate fi obtinuta folosind un semineu cu bioetanol. Un biosemineu este potrivit pentru apartamente si birouri, spatii in care este mai dificil sa amplasezi un semineu in forma sa traditionala.

Functionare eficienta si durabila a termosemineului folosind componente integrate corect

Pentru a beneficia de un termosemineu performant, sunt necesare anumite accesorii, care completeaza functionalitatea termosemineului si contribuie la siguranta si eficienta acestuia: ventil de siguranta, pompa de circulatie, ventil de aerisire, vas de expansiune, robinet pentru umplerea si golirea instalatiei, ventilator de evacuare, alarma, accesorii pentru curatare mecanica.

Incalzirea locuintei, realizata folosind un termosemineu, beneficiaza de avantajul unei surse de caldura eficiente, care adauga rafinament si autenticitate spatiului.

Pentru oricare dintre variantele prezentate exista o gama variata de modele, fiecare dintre acestea oferind stil si un plus de caldura spatiului in care este integrat.

Comparator