Gresie si faianta

(5793 produse)

Alegeri populare

Gresia si faianta sunt accesoriile care reusesc sa desavarseasca orice incapere si sa ofere casei un design personalizat. Avantajul principal al unei placi ceramice este acela ca va oferi pardoselei sau peretilor o nota distinctiva si eleganta timp indelungat.

In functie de stilul decorativ pe care il doriti in interiorul casei puteti opta pentru placi ceramice simple, cu model, in culori reci sau calde, patrate sau dreptunghiulare, toate avand ca scop crearea unui impact cromatic deosebit si un aspect unic ce va atrage orice privire.

Placile ceramice prezinta urmatoarele avantaje:

  • o imbinare armonioasa intre pardoseala si peretii incaperii;
  • design placut;
  • durabilitate sporita in timp;
  • intretinere si curatare usoara.

Atat gama de gresie si faianta pentru baie, cat si cea de gresie si faianta pentru bucatarie prezinta o varietate de modele cu glazura lucioasa, semilucioasa sau mata. Pentru a oferi continuitate si armonie in decorare, se recomanda ca placarea sa se realizeze in colectii ce cuprind placi de faianta, gresie glazurata sau portelanata, brauri si decoruri.

Aspecte importante in alegerea placilor de gresie si faianta

Un aspect important atunci cand discutam despre o placare cu gresie si faianta il reprezinta combinatia cromatica aleasa. Astfel, se recomanda ca inainte de alegerea modelelor de placi ceramice sa analizati tipul incaperii: luminoasa / intunecata, joasa / inalta etc. In aceasta maniera veti sti ce nuante sa alegeti pentru a o pune mai bine in valoare. Se cunoaste faptul ca o gresie sau faianta de culoare inchisa va face un spatiu sa para mic, in schimb, culorile calde si luminoase vor crea impresia unui spatiu mai mare si o incapere mai ampla.

Masurarea suprafetei este un alt element important asupra caruia se insista atunci cand se calculeaza necesarul de placi ceramice. Astfel, se recomanda sa masurati cu atentie suprafetele peretilor si pardoselei, iar apoi sa cumparati cu 10% mai multi metri de gresie si faianta, pentru a putea acoperi eventualele pierderi.

Comparator