• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    Antigel

    Cand iarna bate la usa, toti soferii ar trebui sa se preocupe de pregatirea masinii pentru sezonul rece, ceea ce implica si verificarea nivelului de antigel. Antigelul este un lichid auto de racire care protejeaza motorul impotriva inghetului, supraincalzirii si coroziunii.  

    14 produse

      Antigelul este o solutie compusa din solventi si aditivi specifici, care, in combinatie cu apa distilata, are ca rol principal racirea motorului. De asemenea, antigelul prezinta si alte beneficii care protejeaza si sustine motorul sa functioneze la parametrii optimi.
     
    Putem enumera cateva principale proprietati:
     
    • Protectie anticoroziva
     
    Antigelul nu va ataca metalul cu care intra in contact si nici nu il va distruge in timp.
     
    • Antidepunere
     
    Antigelul impiedica formarea depunerilor de calcar si de alte substante, care pot reduce semnificativ transferul termic, si implicit buna functionare a motorului.
     
    • Protectie antiinghet
     
    Prin aceasta proprietate, motorul va fi protejat indiferent de conditiile extreme de mediu. Daca in mod normal, apa fierbe la 100 grade si ingheata la 0 grade Celsius, rolul antigelului este de a modifica aceste valori, astfel ca temperatura de inghet sa scada si temperatura de crestere sa creasca. Protectia impotriva inghetului variaza in functie de concentratia aleasa.
     
    • Antispuma
     
    Pentru ca eficienta functionarii motorului poate scadea daca se formeaza spuma, antigelul este dotat cu aditivi speciali, cu rol de a impiedica formarea acesteia in instalatie.
     
    In functie de substanta principala pe care o au in compozitie, antigelurile pot fi impartite in doua tipuri:
     
    • antigeluri pe baza de etilenglicol
    • antigeluri pe baza de propilenglicol
     
    De asemenea, in functie de caracteristicile specifice, producatorii ofera pe piata antigeluri din game diferite ( antigel tip G 11, antigel G 12, G 12+, G 30, etc ), antigeluri diluate sau concentrate, dar si antigeluri cu indicative de culoare diferite.
     
    Este indicat a nu se folosi orice tip de antigel pentru motorul masinii. In alegerea optima a antigelului, recomandam a se tine cont atat de specificatiile producatorului cat si de informatiie oferite in cartea tehnica a masinii.

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.