Feedback

Feedback

Calorifere din otel

(270 produse)
Un calorifer de otel este un produs de incredere, care va rezista zeci de ani cu o functionare corecta. Caloriferele din otel au rezistenta ridicata la presiune si temperaturi inalte, capacitate mare de a distribui caldura si un aspect modern, usor de adaptat oricarui spatiu.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate
 1. 459.00 lei /bucată
  Verifică disponibilitatea onlineAlege localitatea
  Verifică disponibilitatea în magazinAlege magazinul
  Compară

Radiatoarele de otel s-au dovedit a fi dispozitive care se potrivesc la fel de bine atat in designul interior clasic, cat si in design-ul conceptual modern.

Ca material pentru calorifere otel, aproape intotdeauna se foloseste otelul cu continut scazut de carbon, care este fosfatat la interior pentru a creste rezistenta la coroziune si acoperit la exterior cu email. Aceasta tehnologie poate reduce semnificativ susceptibilitatea la coroziune si poate prelungi durata de viata a caloriferelor.

Regula de baza in functionarea unui radiator otel este umplerea totala cu agent termic. Acest lucru este necesar pentru ca otelul sa nu intre in contact cu oxigenul si sa nu se oxideze. In caz contrar, durata de viata a radiatorului din otel este redusa semnificativ.

Disiparea excelenta a caldurii a unui calorifer otel este o alta caracteristica care il scoate in evidenta. Multe persoane prefera sa instaleze robineti termostatici pe astfel de calorifere pentru a regla intensitatea incalzirii si, ca urmare, pentru a economisi bani. De asemenea, se poate observa incalzirea rapida a caloriferelor din otel, datorita inertiei termice reduse.

Un calorifer otel este compus din panouri metalice solide cu aripioare, in interiorul carora sunt asezate mici canale prin care trece agentul termic ce incalzeste intregul panou, care degaja caldura aerului din jur. Astfel, incalzirea incaperii are loc simultan datorita radiatiei si convectiei.

Avantajele cheie a unor astfel de calorifere din otel sunt varietatea de modele si dimensiuni pe care le ofera producatorii. Astfel, puteti alege calorifere mici, calorifere subtiri, inguste, iar in functie de spatiu puteti opta pentru un calorifer dublu sau un calorifer 2 metri.

Temperatura agentului termic intr-un sistem cu astfel de calorifere otel poate ajunge la 110 grade, iar presiunea de lucru este cuprinsa intre 6-10 atmosfere. Acest lucru inseamna ca radiatoarele otel nu sunt recomandate pentru instalarea in blocuri de locuinte cu caderi mari de presiune in sistem, dar functioneaza bine in sistemele de incalzire autonome din locuinte particulare.

Designul unui calorifer otel depinde de numarul de panouri de incalzire si poate fi de 3 tipuri:

 • tip 11 - reprezinta un calorifer subtire constituit dintr-un panou cu sistem de convectie. Au parametri compacti si sunt concepute pentru spatii mici;
 • tip 22 - un model universal pentru un apartament standard mic. Este un calorifer dublu ce se realizeza sub forma unei conexiuni a doua panouri, prin volumul interior al carora circula agent termic, dotate cu suprafete de convectie pentru a spori transferul de caldura;
 • tip 33 - caracterizat printr-un nivel ridicat de transfer de caldura, datorita prezentei a 3 panouri de incalzire + 3 elemente de convectie.

Conditiile confortabile in incaperile dotate cu calorifere otel se realizeaza printr-o termoreglare eficienta. Transferul maxim de caldura al unui calorifer otel este asigurat de o suprafata mare pe care este transportat agentul termic. Datorita gamei largi de modele oferite de Dedeman, puteti alege cea mai buna varianta, in functie de conditiile specifice de functionare si bugetul fiecaruia.

Comparator