Feedback

Feedback

Centrale electrice

(12 produse)
Centrala electrica este un dispozitiv termic silentios si eficient, cu dimensiuni reduse, care utilizeaza energia electrica pentru incalzirea agentului termic din sistemul de incalzire a locuintei.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Care sunt avantajele unei centrale termice electrice?

Avantajele unei centrale electrice sunt: dimensiunile reduse, usurinta in instalare si exploatare, lipsa zgomotului si a evacuarii gazelor arse. Datorita acestui fapt, centralele electrice s-au raspandit atat ca un sistem principal de incalzire a locuintei cat si ca generator de caldura suplimentar (de urgenta).

La livrare, aceste sisteme sunt gata asamblate si pregatite pentru functionare. Aceasta inseamna ca clientul primeste un produs dotat cu toate componentele si ansamblurile necesare functionarii. Ramane doar sa il instalati si sa il conectati la sistemul de incalzire, precum si la sistemul de alimentare.

Centrala termica electrica este proiectata cu un schimbator de caldura, un bloc de elemente de incalzire si dispozitive de control si siguranta. Unele centrale electrice sunt echipate cu pompa de circulatie, vas de expansiune, supapa de siguranta si filtru. O centrala electrica cu dublu circuit este utilizata pentru incalzire si alimentare cu apa calda iar o centrala pe curent cu un singur circuit este utilizata numai pentru incalzirea unei case, precum si pentru incalzirea in pardoseala.

Centrala electrica este usor de operat si nu creeaza emisii nocive si mirosuri, nu necesita intretinere constanta.

Datorita dimensiunilor lor compacte si greutatii reduse, toate modelele de centrale electrice de apartament pot fi montate pe perete, nu necesita o camera separata pentru cazane, iar instalarea este permisa in incaperile utilitare, camara, in bucatarie, la subsol si chiar in camere de zi.

Cum aleg o centrala electrica?

Centralele electrice cu o putere de pana la 12 kW sunt produse monofazate (alimentare 220 V) si trifazate (alimentare 380 V), iar centralele cu o putere mai mare de 12 kW - doar trifazate. Majoritatea centralelor electrice cu o putere mai mare de 6 kW permit reglarea puterii in mai multe trepte.

Pentru a economisi energie fara a sacrifica confortul, va ajuta diverse programatoare de la distanta care pot mentine temperatura in camera conform unui program definit de utilizator.

Pentru a selecta o centrala termica electrica, trebuie sa luati in considerare puterea dispozitivului. Calculul de baza este ca 1 kW de putere a cazanului este suficient pentru a incalzi 10 m2 dintr-o incapere bine izolata, cu o inaltime a tavanului de pana la 3 m.

Constructia unei centrale electrice este simpla, in majoritatea cazurilor agentul termic este incalzit de rezistente electrice tubulare - elemente de incalzire instalate in cazan. Numarul de elemente de incalzire variaza in functie de model. Datorita conexiunii paralele a elementelor de incalzire, daca una dintre ele se defecteaza, centrala electrica va continua sa functioneze cu ajutorul celorlalte

La Dedeman puteti cumpara o centrala electrica alegand dintr-o gama larga de produse cu putere si performante diferite.

Comparator