Feedback

Pe o scara de la 0 la 10, cat de probabil este sa recomanzi
site-ul dedeman.ro unui membru al familiei, prieten sau coleg?

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Dedeman
Categorii produse

Fotbal

Esti pasionat de fotbal? Iti place sa-ti petreci timpul inconjurat de prieteni? Alege-ti o minge de fotbal din gama noastra variata, provoaca-ti amicii la joc si sa inceapa meciul!
Ordoneaza dupa
Produse
Minge de fotbal, piele sintetica, diverse culori
Minge de fotbal, piele sintetica, diverse culori
30.30 lei
/bucata
Verifica disponibilitatea in magazinul fizicAlege localitatea
Minge de fotbal, cauciuc, diverse culori
Minge de fotbal, cauciuc, diverse culori
22.50 lei
/bucata
18.90 lei
/bucata
Verifica disponibilitatea in magazinul fizicAlege localitatea

Super

Pret!

Mini minge de fotbal Maxtar, rosu, nr. 1
Mini minge de fotbal Maxtar, rosu, nr. 1
24.01 lei
/bucata
Verifica disponibilitatea in magazinul fizicAlege localitatea
Minge de fotbal, PVC, albastra
Minge de fotbal, PVC, albastra
36.58 lei
/bucata
Verifica disponibilitatea in magazinul fizicAlege localitatea

Fotbalul este un sport de echipa, menit sa adune laolalta prietenii, sa-i determine sa-si testeze limitele si sa creeze amintiri de neuitat.

Pentru aceasta, este esential sa cunosti ce tipuri de mingi de fotbal se potrivesc unui anumit meci, in functie de cateva criterii bine definite.

Cum aleg o minge de fotbal?

Iata in continuare principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa-ti achizitionezi o minge de fotbal:

 • Dimensiunea mingii de fotbal;
 • Suprafata pe care se desfasoara jocul;
 • Materialul din care este realizata mingea.

Dimensiunea unei mingi de fotbal

Dimensiunea mingii variaza de la 1 la 5 si este influentata, in special, de varsta participantilor la joc. Cea mai des folosita minge de fotbal este cea de marimea 5, care are un diametru de aproximativ 22 cm si o greutate cuprinsa intre 410 si 450 grame si este utilizata, indeosebi, de catre persoanele cu varste de la 12 ani in sus. Cea de marimea 4 are un diametru de aproximativ 21 cm si 350 grame, fiind potrivita pentru copii cu varste intre 8 si 12 ani. Mingea de marimea 3 este utilizata de catre copii cu varsta sub 8 ani, aceasta avand un diametru de 19 cm si o greutate de 290 grame, in timp ce o minge fotbal de marimea 1 si 2 are un diametru de aproape 15 cm, si este destinata celor mai tineri fotbalisti.

Suprafata terenului de fotbal

Un alt criteriu deosebit de important este suprafata terenului. Cele mai comune mingi de fotbal sunt cele pentru terenurile cu iarba. Exista insa si mingi putin mai grele si cu saritura mai mica, folosite pentru fotbalul in sala, precum si mingi usoare, concepute pentru jocul cu picioarele goale, pe plaja, sau mingi fotbal mai rezistente, care permit jocul pe beton.

Materialul unei mingi de fotbal

Orice minge de fotbal este formata din doua parti: cea interioara si cea exterioara. Partea interioara, numita si bladder, poate fi confectionata din latex, butil sau cauciuc. Cea realizata din latex se foloseste pentru mingile de meci, deoarece ofera cel mai bun contact si o saritura de calitate. Cele din butil sunt recunoscute pentru rezistenta in timp, ele fiind utilizate in special la antrenamente, iar cele din cauciuc au un pret mai mic si o rezistenta putin mai redusa, dar mentin cel mai bine presiunea aerului.

Stratul exterior, suprafata, poate fi realizat din PU (poliuretan), PVC (policlorura de vinil) sau un amestec dintre cele doua. Poliuretanul ofera cel mai bun contact cu mingea, formand un strat moale la suprafata. In schimb, cele cu suprafata neteda, sunt putin mai rezistente la apa, desi pot deveni dificil de manevrat pe o suprafata umeda.

Pentru a prelungi durata de viata a unei mingi de fotbal si a proteja stratul superior al acesteia, este recomandat ca mingea sa fie bine curatata dupa fiecare joc. De asemenea, acul metalic trebuie sa fie umezit inainte de umflarea mingii, evitand astfel deteriorarea interiorului acesteia sau a supapei.

Presiunea ideala este cuprinsa intre 0.6 si 1.1 bari, iar temperatura de pastrare se recomanda sa fie de peste 15 grade Celsius, evitandu-se expunerea directa la soare pe timpul verii, sau depozitarea in exteriorul casei, iarna.

Indiferent de tipul de minge de fotbal pe care o alegi, nu uita ca cel mai important lucru nu este intotdeauna rezultatul meciului, ci satisfactia de a juca si sentimentul ca apartii unei echipe.