Feedback

Feedback

Panouri solare presurizate

(16 produse)
Un panou solar presurizat este un dispozitiv care foloseste energia razelor solare si tehnologia tuburilor vidate cu heatpipe-uri de cupru pentru a produce apa calda menajera pe tot parcursul anului.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Alimentarea cu apa calda si incalzirea unei case sau a unei cabane este o afacere costisitoare. Pentru a economisi bani, rezidentii si antreprenorii iau in considerare surse alternative de energie. Una dintre acestea este un sistem solar presurizat.

Astazi, un panou solar presurizat este cea mai eficienta tehnologie de incalzire cu ajutorul energiei solare de pe piata din Romania. Daca ati cautat sisteme solare de incalzire a apei, este posibil sa fiti acum coplesit de numarul de optiuni disponibile. Multi oameni inca nu cred ca incalzirea solara a apei poate functiona eficient in Romania. O instalatie panou solar presurizat pentru incalzirea apei este, in general, ideala pentru clima din zona noastra.

Acest lucru se datoreaza faptului ca un panou solar apa calda presurizat are o constructie compusa din tuburi vidate in interiorul carora, in loc sa curga apa, pe toata lungimea tubului este introdusa o conducta de cupru prin care circula agentul termic - antigel (de obicei propilenglicol netoxic) sau un alt tip de fluid care absoarbe caldura soarelui.

La momentul potrivit, controlerul porneste pompa de circulatie pentru a deplasa agentul termic care va transporta caldura pana la serpentina boilerului unde ii va fi cedata apei. Cand lichidul incepe sa se raceasca putin, termometrul dispozitivului detecteaza automat acest lucru si „conduce” din nou fluidul in schimbatorul de caldura. Acest ciclu se repeta la infinit . Pompele speciale sunt responsabile de circulatia apei in conducte.

Controlul nivelului lichidului, al temperaturii acestuia, al functionarii unitatilor individuale se realizeaza prin echipamente electronice speciale, constand din senzori, a caror informatie este transmisa pe afisaj. Deci, puteti seta nu numai temperatura apei din rezervor, dar sa si programati dispozitivul pentru diferite actiuni.

Un kit panou solar apa calda presurizat este compus din:

 • unul sau mai multe panouri cu tuburi vidate heat-pipe;
 • boiler cu serpentina (care cedeaza caldura agentului termic apei din interiorul sau);
 • grup de pompare (alcatuit dintr-o pompa de circulatie, supapa de siguranta, robineti de umplere si golire, dar si un debimetru care indica debitul agentului termic);
 • vas de expansiune;
 • controler, care este creierul intregului sistem.

Desi poate fi folosit pe parcursul intregului an, un panou solar presurizat nu produce suficienta apa calda iarna. Una dintre cele mai frecvente si importante intrebari pe care si le pun cumparatorii de panouri solare apa calda presurizate este: cat de bine va functiona un astfel de sistem in mijlocul iernii cand afara sunt sub zero grade Celsius si lumina soarelui este destul de slaba?

Primul lucru de retinut este ca panourile solare apa calda nu sunt proiectate sa inlocuiasca complet sistemul traditional de incalzire apa. Un panou solar presurizat tipic poate incalzi 60-80% din apa intr-un an. Din aprilie pana in septembrie, aproape toata apa calda va fi incalzita cu energie solara. Iarna, procentul de apa calda incalzita de soare scade, asa cum se poate astepta in zilele scurte cu un soare slab de decembrie. De aceea, aproape fiecare sistem solar presurizat instalat in Romania este conectat la un incalzitor de apa de rezerva.

Volumul rezervorului de apa calda va afecta cantitatea de apa calda pe care o puteti stoca. De regula, un panou solar presurizat 200 l produce pana la 70% din apa calda necesara unei familii de 4 persoane. Este important insa sa va asigurati ca intreaga lungime a conductei este bine izolata pentru a preveni pierderile de caldura.

Magazinul Dedeman te ajuta sa alegi un panou solar presurizat potrivit din punct de vedere al caracteristicilor tehnice si nevoilor tale, care cu siguranta te va ajuta sa economisesti semnificativ si iti sa iti aduci contributia la mentinerea si protejarea mediului inconjurator.

Comparator