Pfl
(3 produse)-
39.95 lei /bucatăVerifică disponibilitatea onlineAlege localitateaVerifică disponibilitatea în magazinAlege magazinul
-
57.25 lei /bucatăVerifică disponibilitatea onlineAlege localitateaVerifică disponibilitatea în magazinAlege magazinul
-
76.70 lei /bucatăVerifică disponibilitatea onlineAlege localitateaVerifică disponibilitatea în magazinAlege magazinul
In prezent, cel mai utilizat tip de PFL este PFL-ul dur, datorita elasticitatii sale si a rezistentei mecanice. Fiind cunoscut ca produs fibrolemnos natural, acesta este caracterizat prin faptul ca produsul final nu emite gaze nocive.
Dimensiunile standard ale unei placi PFL sunt:
- lungime – intre 1.83 si 2.75 metri, cu o toleranta de 5 mm;
- latime – intre 1.22 si 1.7 metri, cu o toleranta de 3 mm;
- grosime – cuprinsa intre 8 si 25 mm.
- fabricarea mobilierului, pentru realizarea de dulapuri, sertare, diferite carcase, panouri separatoare de camere. De asemenea, prin slefuire si vopsire sau imbracare cu diverse materiale, placile PFL pot fi transformate in panouri decorative pentru interior sau exterior;
- in constructii, PFL-ul dur poate fi folosit ca strat inferior pentru acoperis sau fatade, pentru invelirea peretilor in cazul imobilelor din lemn, ca izolatie sub dusumea sau parchet, sau prin fixare pe ziduri din beton, caramida sau alte materiale, fiind cunoscut ca bun izolator fonic si termic;
- in industria auto, aceste placi se folosesc pentru interioarele vehiculelor sau pentru realizarea diferitelor forme in care se vor turna ulterior plansele de bord sau piesele din plastic;
- pentru fabricarea ambalajelor, a containerelor sau laditelor in care pot fi transportate sau depozitate echipamente, produse alimentare sau fructe.
- Placa PFL este realizata printr-un proces de presare pe banda de otel a unui amestec compus din fibrele de lemn, cu lianti pe baza de rasini formaldehidice.
- In general, placile PFL sunt incadrate in clasa de emisii E1, ceea ce le face sa fie considerate produse ecologice. Aceasta incadrare este determinata de cantitate de formaldehida utilizata in procesul de fabricare. Formaldehida este un gaz incolor, inflamabil, cu miros intepator, solubil in apa si in alcool, sau insolubil in eter de petrol.
Procedeul uscat utilizeaza in locul diluarii cu apa si a uscarii ulterioare, un proces de maruntire a fibrelor de lemn, aducand produsul final la aceeasi forma si consistenta, cu caracteristici de fuctionare similare (rezistenta la foc, rezistenta la umezeala etc.).