Feedback

Feedback

Separatoare grasimi

(16 produse)
Un separator de grasime este un dispozitiv esential pentru tratarea de grasime si ulei a apelor uzate, acesta protejeaza sistemul de canalizare, imbunatateste calitatea apei si implicit joaca un rol important in protectia mediului.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Un separator grasime este absolut necesar a fi instalat in sistemele de canalizare care se infunda adesea si se defecteaza. Motivul pentru aceasta este grasimea care provine din bucatarie impreuna cu apa uzata, se acumuleaza pe peretii tevilor si provoaca coroziune. In plus, grasimea dauneaza mediului provocand poluarea apelor de suprafata. Pentru a evita aceste procese negative sunt instalate dispozitive speciale – separatoare de grasimi.

Principiul de functionare al unui separator de grasimi se bazeaza pe diferenta de greutate specifica a substantelor. Greutatea grasimii este mai mica decat greutatea apei, astfel incat grasimile si uleiurile se acumuleaza la suprafata iar particulele mai grele si mai mari se scufunda sub actiunea gravitatiei.

Separatoarele de grasimi variaza ca volum si, in consecinta, performanta. In functie de dimensiunea si performanta separatoarelor de grasime acestea pot fi impartite in separatoare de uz casnic si separatoare industriale.

Un separator grasime de uz casnic este capabil sa proceseze de la 0,1 pana la 5 litri pe secunda, dispozitivele industriale avand o performanta mai mare. Unele modele sunt echipate cu un indicator pentru tava de preaplin care semnaleaza cand trebuie curatat echipamentul.

Separatoarele de grasime sunt eficiente atat cu grasimile de origine vegetala cat si cu cele de origine animala. Este recomandabil in special instalarea unui separator de grasime in cantine sau restaurante pentru a asigura functionarea stabila a sistemului de canalizare, ceea ce este foarte important pentru respectarea standardelor sanitare si igienice.

Scopul unui separator de grasimi in industrie este tratarea unor volume importante de ape uzate. Separatoarele industriale pentru grasimi sunt unitati destul de mari care sunt capabile sa treaca peste doi metri cubi de apa uzata pe ora. Pentru instalarea lor sunt prevazute incaperi speciale, uneori, aceste separaotare sunt instalate subteran pe verticala, in timp ce pentru posibilitatea intretinerii aparatului este prevazuta o trapa care are o iesire la suprafata.

Un separator de grasime pentru servicii casnice se instaleaza fara ajutorul specialistilor si nu necesita intretinere sau curatare regulata. Interventia este necesara doar ocazional pentru a indeparta deseurile acumulate .

Unitatile pentru uz casnic si industrial trebuie sa respecte standardele tehnice si sa nu permita patrunderea substantelor nocive in incinta.

Este extrem de important sa alegeti un separator de garsimi cu dimensiunea potrivita. Daca recipientul este prea mic, grasimea nu va avea timp sa fie curatata si va continua sa curga cu apa in canalizare. De asemenea, nu este recomandabil sa cumparati un separator de grasimi prea mare fiind o pierdere suplimentara de bani.

Un separator de grasime este un dispozitiv simplu ca design dar foarte eficient. Instalarea unor astfel de sisteme va elimina problemele si va prelungi durata de viata a canalizarii dumneavoastra. Acesta este o investitie profitabila pentru o casa, o cafenea, o cantina sau o afacere in industria alimentara, care nu numai ca va economisi efort si bani, ci va imbunatati si mediul.

Comparator