• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    Tevi PPR

    Tevile din PPR, sau polipropilena, sunt tot mai des folosite pentru instalatiile sanitare si de incalzire datorita avantajelor speciale ale acestui tip de tubulatura: rezistenta si functionalitate in timp, comportament bun la temperaturi ridicate, o excelenta rezistenta chimica la coroziune, dar si o rezistenta medie la impact.

     

    60 produse

    1. 1
    2. 2
     

    Polipropilena este un material rigid non-toxic, ecologic si prietenos cu mediul inconjurator. Avand o greutate mica, conductele din PPR se pot transporta, monta si manevra cu usurinta.

     

    In functie de modalitatea de fabricare, tevile din polipropilena pot fi de mai multe tipuri: tevi PPR simple (fara insertie), tevi PPR cu insertie de fibra compozita si tevi PPR cu insertie de aluminiu.

     

    Conductele din polipropilena castiga teren pe piata instalatiilor termice prin caracteristicile deosebite ale materialului, pretul avantajos dar si timpul de montaj redus, similar cu cel al oricarui alt tip de tevi.

     

    Ce este polipropilena si care sunt propietatile acesteia

     

    Polipropilena, prescurtat PPR, este un polimer tip material plastic, cu durata mare de viata, practic si usor de instalat, care se diferentieaza prin urmatoarele proprietati:

     
    • rezistent la temperaturi inalte si presiuni crescute;
    • densitate mica (0.9-0.95 gr/cmc);
    • rezistenta mare in timp;
    • comportament excelent la temperaturi ridicate (punctul de topire al PPR-ului comercial este intre 160-166 grade);
    • duritate si ridigitate ridicata;
    • rezistenta crescuta la coroziunea chimica;
    • rezistenta medie la impact.

    Datorita propietatilor speciale, tevile din PPR sunt optim de folosit pentru instalatiile termice ingropate in pardoseala sau in pereti, polipropilena fiind mai groasa, are o rezistenta crescuta la presiunea sapei sau a peretelui si nu necesita izolare, cum e cazul cuprului.

     

    Pe de alta parte, daca ne referim la instalatiile aparente, tevile de cupru au un aspect estetic superior, tevile PPR fiind mai masive, in special in zonele de imbinare.

     

    In ceea ce priveste randamentul, tevile din PPR sunt eficiente, nu pierd caldura, coeficientul de transfer termic fiind foarte mic.

     

    De asemenea, in cazul in care instalatia termica este conectata la sistemul centralizat de termoficare, se recomanda folosirea conductelor din PPR, in special datorita rezistentei mult ridicate a acestora la coroziunea chimica.

    1. 1
    2. 2

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.