Tunuri de caldura

(31 produse)
Un tun de caldura poate fi definit ca o aeroterma industriala, fiind un dispozitiv universal de incalzire folosit adesea in scopuri industriale si in constructii. Tunurile de caldura functioneaza dupa principiul de producere si ventilare fortata a aerului cald.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Un tun de caldura este compus dintr-o carcasa metalica, in interiorul careia exista un element de incalzire si un ventilator puternic. Aerul sub influenta ventilatorului trece prin elementul de incalzire si este introdus in incapere sub presiune ridicata.

In functie de combustibilul utilizat exista mai multe tipuri de tunuri de caldura:

Tun de caldura pe motorina

Elementul de incalzire al unui tun de caldura pe motorina este incins prin arderea combustibilului.

Un tun caldura diesel cu incalzire directa trebuie sa fie utilizat numai in zone ventilate. Exista modele cu ardere indirecta, unde camera de ardere este de tip inchis si permite eliminarea produselor de ardere in afara incintei. Un tun caldura motorina este de neinlocuit atunci cand este necesara incalzirea rapida a incaperii sau a amenajarilor stradale. Printre principalele avantaje ale acestor tunuri aer cald se numara performanta ridicata si capacitatea de utilizare in locuri unde nu exista sursa de alimentare. Costul echipamentului este influentat in mare masura de puterea acestuia si de capacitatea rezervorului de combustibil. Mobilitatea acestui tip de aeroterma pe motorina depinde de dimensiuni. Unitatile compacte sunt echipate cu manere de transport, in timp ce cele mari sunt completate de o baza cu roti. Multi producatori echipeaza acest tip de aeroterma industriala cu un termostat. Datorita acestui lucru, puteti seta nivelul de temperatura necesar, iar dispozitivul il va mentine automat.

Tun de caldura pe gaz

Elementul de incalzire al unui tun de caldura pe gaz este incins prin arderea gazului.

Tunurile de caldura pe gaz reprezinta una dintre cele mai rapide, mai convenabile si mai economice moduri de a incalzi incaperile care nu sunt conectate la un sistem de incalzire local sau centralizat. Acest tip de aeroterme pe gaz pot fi instalate atat temporar, de exemplu, pentru perioada de constructie, reparatii, cat si in mod permanent. A doua optiune este optima pentru proprietarii de garaje, depozite, sere si tot felul de ateliere. Cand cumparati un tun caldura pe gaz, trebuie sa luati in considerare suprafata camerei in care il veti folosi. Principalul avantaj al acestui tip de tun aer cald este viteza mare de incalzire. Acest indicator depinde in mare masura de puterea dispozitivului si de performanta acestuia. Daca intentionati sa transportati sau sa mutati des dispozitivul, acordati atentie prezentei unui maner convenabil sau a unei baze late cu roti.

Tun de caldura electric

Design bazat pe elemente electrice de incalzire.

Modelele de tunuri de caldura electrice sunt proiectate pentru instalarea in hale comerciale mari, depozite industriale si garaje. Alegerea unui tun caldura electric este determinata in primul rand de gama setata de sarcini, fie ca este vorba de ventilatie, incalzire, uscare sau o combinatie a mai multor functii. In etapa urmatoare, trebuie sa luati in considerare care este suprafata camerei in care este planificat sa fie instalat dispozitivul. Eficienta functionarii unui tun caldura electric depinde de selectia corecta a echipamentului, tinand cont de zona de serviciu. Tunurile de caldura sunt de obicei echipate cu urmatoarele tipuri de elemente de incalzire: incalzitor, spirala din inox sau ceramica. In procesul de lucru, modelele progresive nu usuca aerul, mentinand un microclimat optim, fiind echipate cu mecanisme de siguranta fiabile ce servesc la evitarea riscului de suprasarcina si defectiune.

In magazinele Dedeman puteti gasi o gama larga de tunuri de caldura pentru orice scop. Pretul la tunurile de caldura variaza in functie de producator, tipul de combustibil si capacitatea pe care o are aeroterma industriala.

Comparator