Planuri de Bine pentru Comunitate

Conditiile decente de trai pentru toti locuitorii unei tari trebuie sa fie o prioritate intr-o societate moderna. Un acoperis solid deasupra capului, acces la electricitate si alte utilitati esentiale sunt lucruri normale pentru majoritatea dintre noi dar din pacate, un vis pentru persoanele din comunitati defavorizate, sate uitate de lume, localitati sarace sau persoane afectate de calamitati naturale.

Desfasuram si sprijinim proiecte dedicate comunitatii si asigurarii unui trai decent deoarece consideram normal si vital pentru Romania ca toti locuitorii ei sa dispuna de un minim confort in caminele lor.

Va invitam sa descoperiti mai jos cateva din Planurile de Bine pentru Comunitate in care ne-am implicat.

Dedeman a dotat Spitalul Judetean Bacau cu echipamente si aparatura medicala in valoare de 1.222.000 lei

Anul acesta am dotat Spitalul Judetean din Bacau cu echipamente si aparatura medicala de ultima generatie in valoare de 1.222.000 lei (255.000 euro) necesare pentru combaterea epidemiei.

Preocuparea pentru binele comunitatii si pentru sanatate reprezinta o constanta in actiunile noastre, astfel ca in anul 2019 am sustinut un program de sprijin care a avut ca rezultat dotarea cu echipamente performante in valoare de 2.627.000 lei (547.000 euro) a Spitalului Judetean Bacau si a Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacau.

De asemenea, de-a lungul anilor am sprijinit prin sponsorizari si donatii Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, Centrul pentru Ingrijiri Paliative Pediatrice (Hospice Lumina) din Bacau, precum si alte unitati spitalicesti din judetul nostru.

Mai multe detalii despre proiect puteti descoperi aici: https://www.desteptarea.ro.

In contextul actual, ne-am implicat si am ajutat prin sprijin si donatii numeroase alte institutii atat din judetul Bacau, precum si din restul tarii, care lupta in prima linie pentru combaterea epidemiei.

In cadrul proiectului Big Build 2018, am construit 8 case in 5 zile, in Cumpana, judet Constanta alaturi de Habitat for Humanity si 240 de voluntari.

In perioada 1-5 octombrie 2018, au fost construite 8 case in care locuiesc astazi 8 familii din judetul Constanta. La evenimentul de constructie au participat 240 de voluntari care si-au dedicat tot sprijinul si priceperea la construirea unor noi inceputuri si implinirea unor visuri.

In calitate de Partener Principal al Big Build 2017 am construit, alaturi de Habitat for Humanity, 38 de case in cartierul Izvoare, Bacau

In intervalul 2 – 6 octombrie pe santierul din Bacau au muncit peste 450 de voluntari, printre care s-au numarat si angajati Dedeman.

Ne-am implicat pentru ca „Scoala Veche” din Darabani sa devina „NOUA”

In 2017 am sponsorizat lucrarile de renovare ale Scolii Vechi din Darabani, edificiu ridicat pe locul primei scoli satesti din Moldova sustinuta din bani publici (construita in 1871).

Chiar daca scoala a fost recladita in urma cu 10 ani, neconformitatile in constructie reprezentau probleme si riscuri majore pentru cei 200 de elevi si profesori.

Campania de strangere de fonduri, denumita „100 pentru Nord: Doneaza pentru Scoala Veche”, a fost organizata de Asociatia Nord si a reusit sa adune 27.000 de lei, contributia companiei Dedeman acoperind circa 75% din aceasta suma.

Mai multe detalii despre proiect puteti descoperi aici: http://www.zilelenordului.ro.

Am contribuit la amenajarea RubikHub, HUB-ul de afaceri din Piatra Neamt

Dorim sa incurajam si sa sprijinim spiritul antreprenorial romanesc, prin urmare investim si in acest domeniu deoarece avem incredere ca Romania poate creste prin companii puternice si de succes.

Astfel am sprijinit amenajarea unui Hub de afaceri in Piatra Neamt, RubikHub, un spatiu dedicat tinerilor antreprenori din regiunea de Nord-Est. Membrii comunitatii isi pot inchiria propriul birou sau spatiu in cadrul HUB-ului, avand acces la WI-FI gratuit, echipamente tehnice, o biblioteca cu resurse dedicate antreprenoriatului, 2 sali de sedinta si 3 sali de conferinta, zona de relaxare si sala de mese si multe alte. Totodata, vor participa la evenimente organizate in cadrul hub-ului si in afara acestuia si vor putea accesa, la preturi accesibile, servicii de design, consultanta in domeniul juridic, contabilitate si multe altele.

Mai multe detalii despre proiect puteti descoperi aici: http://rubikhub.ro.

Impreuna cu Asociatia Lumina am dus lumina in Balta Rosie

In vara anului 2016 locuitorii din Balta Rosie, un satuc din judetul Botosani, ce numara aproape 60 de oameni, dintre care 25 de copii, inca mai traiau la lumina lumanarilor, fara sa fie racordati la reteaua de electricitate, care se afla la doar 3 km.

Impreuna cu Asociatia Lumina ne-am propus sa asiguram accesul la electricitate a acestui sat prin montarea unor panouri fotovoltaice. Astfel locuitorii din Balta Rosie pot acum sa isi desfasoare mai usor activitatile zilnice, fie ca vorbim de copii care nu mai invata la lumina lumanarii sau de parintii lor care descopera ce inseamna o viata neconditionata de lumina soarelui.

17 voluntari din Bucuresti, Hunedoara, Targu Mures, Suceava, Iasi, Piatra Neamt si Cluj au muncit timp de 4 zile pentru montarea sistemelor fotovoltaice la cele 15 case din Balta Rosie. Programul acestora a fost intens si fara prea mult timp de odihna: in fiecare zi trezirea la ora 6.30 si culcarea la 23.00. Duminica, in ultima zi a proiectului, voluntarii i-au vizitat pe localnici pentru a face mici reglaje la echipamente si a-i instrui cu privire la utilizarea acestora.

In plus, locuitorii din Balta Rosie au primit din partea Dedeman si cateva televizoare, dvd playere si dvd-uri cu desente animate pentru copii.

Fotografii de Tudor Platon
Fotografii de Roxi Pop

Alaturi de Habitat for Humanity am construit in Bacau 8 case in 5 zile

In 2015, cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii, am sprijinit Habitat for Humanity in construirea a 8 case in 5 zile, pentru 8 familii cu venituri reduse din Bacau. La evenimentul de constructie au participat peste 200 de voluntari din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia, personalitati si vedete din showbiz-ul romanesc precum si angajati Dedeman.

Cu aceasta ocazie Dedeman a devenit partener principal al evenimentului BIG BUILD, cel mai mare eveniment de constructie accelerată, voluntariat si comunicare a conditiilor de locuit din Romania.

Dedeman sprijina misiunea Habitat for Humanity, de a eradica locuirea saracacioasa, inca din anul 2005, prin importante donatii in materiale si bani.

Un alt proiect de amploare la care Dedeman a participat alaturi de Habitat for Humanity a fost reconstructia de case dupa inundatiile care au avut loc in Botosani, in anul 2010. Atunci am contribuit la finisarea a 30 de locuinte pe santierul Habitat din Dorohoi, Botosani.

Domeniile in care am incercat sa ne aducem contributia in dezvoltarea comunitatii sunt mai numeroase si diverse.

Printre cele mai notabile se numara si sponsorizarea constructiei Centrului de Ingrijiri Paliative Pedriatice al Asociatiei Lumina - Hospice Lumina, din Bacau si sponsorizarea anuala a proiectelor desfasurate de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau.