Feedback

Feedback

Planuri de Bine pentru Comunitate

Condițiile decente de trai pentru toți locuitorii unei țări trebuie să fie o prioritate într-o societate modernă. Un acoperiș solid deasupra capului, acces la electricitate și alte utilități esențiale sunt lucruri normale pentru majoritatea dintre noi, dar, din păcate, un vis pentru persoanele din comunitățile defavorizate, sate uitate de lume, localități sărace sau persoane afectate de calamități naturale.

Desfășurăm și sprijinim proiecte dedicate comunității și asigurării unui trai decent deoarece considerăm normal și vital pentru România ca toți locuitorii ei să dispună de un minim confort în căminele lor.

Te invităm să descoperi mai jos câteva dintre Planurile de Bine pentru Comunitate în care ne-am implicat.

Dedeman a dotat Spitalul Județean Bacău cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 1.222.000 lei

Anul acesta, am dotat Spitalul Județean din Bacău cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație în valoare de 1.222.000 lei (255.000 euro) necesare pentru combaterea epidemiei.

Preocuparea pentru binele comunității și pentru sănătate reprezintă o constantă în acțiunile noastre, astfel că în anul 2019 am susținut un program de sprijin care a avut ca rezultat dotarea cu echipamente performante în valoare de 2.627.000 lei (547.000 euro) a Spitalului Județean Bacău și a Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău.

De asemenea, de-a lungul anilor am sprijinit prin sponsorizări și donații Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Centrul pentru Îngrijiri Paliative Pediatrice (Hospice Lumina) din Bacău, precum și alte unități spitalicești din județul nostru.

Mai multe detalii despre proiect, poți descoperi aici: https://www.desteptarea.ro.

În contextul actual, ne-am implicat și am ajutat prin sprijin și numeroase donații alte instituții atât din județul Bacău, precum și din restul țării, care luptă în prima linie pentru combaterea epidemiei.

În 2023, construim 8 case pentru 8 familii în Iași, alături de Habitat for Humanity România.

Pentru al 8-lea an alături de Habitat for Humanity România, ne luăm căștile, bocancii și ciocanele și punem umărul la construcția de case pentru familii care au nevoie urgentă de un cămin decent și accesibil.

Scopul proiectelor de construire accelerată organizate de Habitat for Humanity România este acela de a contribui la dezvoltarea sistemului de locuințe sociale, care lipsește în prezent în multe comunități defavorizate. Mai multe detalii despre eveniment aici.

În cadrul proiectului Big Build 2018, am construit 8 case în 5 zile, în Cumpăna, județul Constanța, alături de Habitat for Humanity și 240 de voluntari.

În perioada 1-5 octombrie 2018, au fost construite 8 case în care locuiesc astăzi 8 familii din județul Constanța. La evenimentul de construcție au participat 240 de voluntari care și-au dedicat tot sprijinul și priceperea la construirea unor noi începuturi și implinirea unor visuri.

În calitate de Partener Principal al Big Build 2017 am construit, alături de Habitat for Humanity, 38 de case în cartierul Izvoare, Bacău

În intervalul 2 – 6 octombrie, pe șantierul din Bacău, au muncit peste 450 de voluntari, printre care s-au numărat și angajați Dedeman.

Ne-am implicat pentru ca „Școala Veche” din Darabani să devină „NOUA”.

În 2017, am sponsorizat lucrările de renovare ale Școlii Vechi din Darabani, edificiu ridicat pe locul primei școli sătești din Moldova susținută din bani publici (construită în 1871).

Chiar dacă școala a fost recladită în urmă cu 10 ani, neconformitățile în construcție prezentau probleme și riscuri majore pentru cei 200 de elevi și profesori.

Campania de strângere de fonduri, denumită „100 pentru Nord: Donează pentru Școala Veche”, a fost organizată de Asociația Nord și a reușit să adune 27.000 de lei, contribuția companiei Dedeman acoperind circa 75% din această sumă.

Mai multe detalii despre proiect, poți descoperi aici: https://www.zilelenordului.ro.

Am contribuit la amenajarea RubikHub, HUB-ul de afaceri din Piatra Neamț

Dorim să încurajăm și să sprijinim spiritul antreprenorial românesc, prin urmare investim și în acest domeniu deoarece avem încredere că România poate crește prin companii puternice și de succes.

Astfel am sprijinit amenajarea unui Hub de afaceri în Piatra Neamț, RubikHub, un spațiu dedicat tinerilor antreprenori din regiunea de Nord-Est. Membrii comunității își pot închiria propriul birou sau spațiu în cadrul HUB-ului, având acces la WI-FI gratuit, echipamente tehnice, o bibliotecă cu resurse dedicate antreprenoriatului, 2 săli de sedință și 3 săli de conferință, zona de relaxare și sală de mese și multe altele. Totodată, vor participa la evenimente organizate în cadrul hub-ului și în afara acestuia și vor putea accesa, la prețuri accesibile, servicii de design, consultanță în domeniul juridic, contabilitate și multe altele.

Mai multe detalii despre proiect poți descoperi aici: https://rubikhub.ro.

Împreună cu Asociația Lumina am dus lumina În Balta Roșie

În vara anului 2016 locuitorii din Balta Roșie, un sătuc din județul Botoșani, ce numară aproape 60 de oameni, dintre care 25 de copii, încă mai trăiau la lumina lumânărilor, fără să fie racordați la rețeaua de electricitate, care se află la doar 3 km.

Împreună cu Asociația Lumina ne-am propus să asigurăm accesul la electricitate a acestui sat prin montarea unor panouri fotovoltaice. Astfel, locuitorii din Balta Roșie pot acum să-și desfașoare mai ușor activitățile zilnice, fie că vorbim de copii care nu mai învață la lumina lumânării sau de parinții lor care descoperă ce înseamnă o viață necondiționată de lumina soarelui.

17 voluntari din București, Hunedoara, Târgu Mureș, Suceava, Iași, Piatra Neamț și Cluj au muncit timp de 4 zile pentru montarea sistemelor fotovoltaice la cele 15 case din Balta Roșie. Programul acestora a fost intens și fără prea mult timp de odihnă: în fiecare zi trezirea la ora 6.30 și culcarea la 23.00. Duminică, în ultima zi a proiectului, voluntarii i-au vizitat pe localnici pentru a face mici reglaje la echipamente și a-i instrui cu privire la utilizarea acestora.

În plus, locuitorii din Balta Roșie au primit din partea Dedeman și câteva televizoare, dvd playere și dvd-uri cu desene animate pentru copii.

Fotografii de Tudor Platon

Fotografii de Roxi Pop

Alături de Habitat for Humanity am construit în Bacău 8 case în 5 zile

În 2015, cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii, am sprijinit Habitat for Humanity în construirea a 8 case în 5 zile, pentru 8 familii cu venituri reduse din Bacău. La evenimentul de construcție au participat peste 200 de voluntari din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia, personalități și vedete din showbiz-ul românesc precum și angajați Dedeman.

Cu această ocazie, Dedeman a devenit partener principal al evenimentului BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construcție accelerată, voluntariat și comunicare a condițiilor de locuit din România.

Dedeman sprijină misiunea Habitat for Humanity, de a eradica locuirea sărăcăcioasă, încă din anul 2005, prin importante donații în materiale și bani.

Un alt proiect de amploare la care Dedeman a participat alături de Habitat for Humanity a fost reconstrucția de case dupa inundațiile care au avut loc în Botoșani, în anul 2010. Atunci am contribuit la finisarea a 30 de locuințe pe șantierul Habitat din Dorohoi, Botoșani.

Domeniile în care am încercat să ne aducem contribuția în dezvoltarea comunității sunt mai numeroase și diverse.

Printre cele mai notabile se numară și sponsorizarea construcției Centrului de Îngrijiri Paliative Pedriatice al Asociației Lumina - Hospice Lumina, din Bacău și sponsorizarea anuală a proiectelor desfășurate de Fundația de Sprijin Comunitar Bacău.