Feedback

Pe o scara de la 0 la 10, cat de probabil este sa recomanzi
site-ul dedeman.ro unui membru al familiei, prieten sau coleg?

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Dedeman
Categorii produse

Sisteme si panouri solare

Sisteme si panouri solare(426 produse)

Un sistem solar este un echipament modern care utilizeaza energia solara pentru a produce energie electrica sau energie termica pentru incalzirea spatiilor si producerea de apa calda menajera.

Alege dupa brand

East
Ferroli
HOFF
PNI
Tiemme

Energia solara este o forma alternativa de energie bazata pe primirea energiei electrice si termice din radiatia solara. Acest tip de energie este regenerabila, ecologica si nu produce deseuri nocive in timpul fazei active de utilizare. De asemenea, energia solara este disponibila tuturor gratuit.

Cu toate acestea valorificarea energiei solare este conditionata de utilizarea anumitor  sisteme solare.

Metode de generare a energiei electrice si a caldurii din radiatia solara:

 • energie fotovoltaica  - o metoda de obtinere a energiei electrice de la soare folosind panou solar cu fotocelule. Un panou solar fotovoltaic este o componenta a sistemelor fotovoltaice Off-Grid (cu posibilitate de stocare a energiei in acumulatori / baterii) sau On-Grid (ce permite transferul surplusului de energie in reteaua electrica de distributie).
 • energie heliotermala  - incalzirea unei suprafete care absoarbe lumina soarelui, distributia si utilizarea ulterioara a caldurii pentru apa calda sau pentru incalzire: colectoarele solare si sistemele solare produc apa calda care poate fi utilizata atat in forma pura, cat si pentru circuitele de incalzire. Echipamentele de captare pentru astfel de energie sunt panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate.
 • enegrie extrasa din aerul ambiental - echipamentele de captare pentru acest tip de energie sunt pompele de caldura si recuperatoarele de caldura, acestea sunt dispozitive care colecteaza caldura din aerul ambiental deja incalzit de radiatia solara si o utilizeaza pentru a incalzi aerul din interiorul locuintei.

Caracteristicile utilizarii energiei solare:

Dispozitivele care colecteaza radiatia solara si o transforma in energie electrica functioneaza bine dimineata si dupa-amiaza, dar performanta lor scade semnificativ seara si mai ales noaptea, prin urmare, pentru a acumula energia electrica generata si neutilizata in timpul zilei, sunt necesare dispozitive de stocare a energiei - si anume baterii . Pentru sisteme solare au fost dezvoltate o serie de baterii puternice, bazate pe tehnologii speciale GEL si AGM, care va permit sa economisiti energie si sa lucrati autonom de la 1 la 24 de ore sau mai mult, in functie de capacitatea si numarul de baterii. Un sistem solar cu drepturi depline este, de asemenea, echipat cu un regulator de incarcare a bateriei (pentru a preveni supraincarcarea si descarcarea completa a bateriilor) si un invertor, pentru a converti, daca este necesar, curentul continuu in curent alternativ (curentul alternativ este folosit pentru aproape toate aparatele de uz casnic). Pe timpul verii, excesul de energie electrica generat de un sistem solar poate fi transferat in retelele publice la un pret care se calculeaza tinand cont de „tariful verde”.

Situatia este similara cu colectoarele solare care produc apa calda pentru consum si sisteme de incalzire. In astfel de sisteme solare, acumulatorii de caldura sunt rezervoare de stocare (puffer) care sunt capabile sa mentina temperatura apei la acelasi nivel pentru o perioada lunga de timp.

Pentru a calcula productia si configuratia unui sistem solar fie ca este pentru producerea de apa calda sau energie electrica, se iau in considerare regiunea de resedinta, activitatea solara, numarul de zile insorite pe an si alti factori. Daca nu aveti suficienta experienta, este mai bine sa contactati specialisti care va vor selecta echipamentul necesar cu performanta necesara.