Feedback

Feedback

Schele aluminiu / otel

(27 produse)
In constructii, este nevoie de o structura temporara de schele aluminiu pentru ca fiecare lucrare sa poata fi executata corect si in siguranta. Schelele aluminiu se utilizeaza pentru a avea acces la inaltime, pentru a sprijini lucratorii si uneltele lor dar si pentru a sustine incarcari semnificative din materialele de constructie utilizate in realizarea lucrarii cum ar fi: caramizi, blocuri sau orice alte obiecte de diferite dimeniuni.
Disponibilitate
  • Disponibilitate
  • Pret (lei) ascendent
  • Pret (lei) descendent
  • Noutati
  • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
  • 24 pe pagina
  • 36 pe pagina
  • 48 pe pagina
  • 60 pe pagina
  • 72 pe pagina
  • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate
Parte intergranta in majoritatea proiectelor de constructii, schelele metalice sunt folosite inca din faza de inceput a lucrarilor.

Inainte de orice este important sa se stie ca schelele metalice reprezita o constructie auxiliara provizorie cu scopul de a facilita lucrul la inaltime dar si de a oferi protectie in acelasi timp.

Pentru o constructie se pot utiliza 3 tipuri de schele:
  • schele metalice fixe de fatada - acest tip de schela se utilizeaza la exterior. Este cel mai utilizat model de schela, montajul este usor si se foloseste pentru executarea lucrarilor cum ar fi izolatia peretilor. Aceasta categorie se imparte la randul ei in alte doua variante: schele cu pivoti si schele cu inele;
  • schele metalice mobile – acest tip de schela prezinta avantajul ca poate fi utilizata la exterior, dar si in interiorul unei cladiri / constructii. Aceasta structura metalica poate atinge inaltimi de pana la 15 metri, este usor de mutat si ofera un mediu sigur de lucru;
  • schele metalice de interior – acest timp de schela se utilizeaza doar la interior si prezinta avantajul ca poate fi reglata inaltimea dorita.
Proiectele in constructii sunt diferite dar exista cateva caracteristici pentru schele metalice, care sunt aceleasi indiferent de domeniu de activitate in care sunt utilizate. Aceste caracteristici sunt: sa fie usoare, fiabile, versatile, usor de instalat si accesibile. Un avantaj major al utilizarii schelelor este ca mai multi muncitori pot lucra in acelasi timp in acceasi zona si se pot deplasa in siguranta pe o platforma plata si echilibrata, ceea ce conduce la eficientizarea timpilor de lucru. Schelele pot fi clasificate si in functie de materialul predominant al structurii:
  • schele din lemn;
  • schele metalice: schele aluminiu sau schele otel;
  • schele mixte.
Modelele de schele aluminiu / schele otel, pot fi diverse si in continuare vom incerca sa facem pe scurt o enumerare:

1. primul model de schele este cadrul. Baza acestui model este un cadru metalic realizat din cadre verticale conectate intre ele prin legaturi diagonale si orizontale. Sarcina standard suportata de acestre cadre este de 200 kg / metru patrat.

2. Schele cu pana – numite asa dupa modul in care elementele sunt conectate. Sarcina standard a unei astfel de schele este de 300 kg / metru patrat si se poate ridica la o inaltime de pana la 40 de metri.

3. Schele cu stifturi – sarcina standard este de 200 de kg / metru patrat si se poate ridica la o inaltime de pana la 40 de metri. Acesta este un model simplu si din acest motiv este destul de raspandit.

4. Schele de prindere - se poate ridica la o inaltime de pana la 80 de metri si au o sarcina standard de 250 kg / metru patrat. Schelele de prindere sunt structuri complexe, dificil de montat si din acest motiv sunt utilizate in realizarea unor lucrari complexe.

5. Schele realizate complet din lemn – sunt intalnite mai ales in realizarea proiectelor micute, in constructii private. Materialul utilizat, dupa terminarea lucrarii, este cel mai adesea, folosit in alte scopuri.

6. Schele metalice suspendate – sunt agatate de acoperis sau de ultimul nivel al cladirii. Sunt cel mai des intalnite in cazul cladirilor foarte inalte.

7. Turul turnului – este o structura simpla, usor de manevrat, pe roti, avand cadre cu scara si punte. De regula aceste schele nu depasesc 4 metri dar pot fi realizate si mai inalte pana la o inaltime de maxim 21 de metri.

Siguranta este cel mai important criteriu de alegere al unei schele metalice. Este important sa fie verificata siguranta punctelor de fixare, daca scarile sunt confortabile si sigure sau daca exista bare de protectie. Atunci cand se alege modelul de schele aluminiu ce vor fi utilizate in realizarea unei lucrari este bine sa se tina cont de cerintele si particularitatile lucrarii respective.
Comparator