Feedback

Feedback

Afla totul despre bateriile sanitare

Bateriile fac parte din acea gama de produse care pot personaliza baia sau bucataria voastra, din acest punct de vedere acestea pot conferi un aspect deosebit spatiilor voastre interioare, mai ales daca sunt asortate in mod creativ cu restul elementelor.

Bateriile fac parte din acea gama de produse care pot personaliza baia sau bucataria voastra, din acest punct de vedere acestea pot conferi un aspect deosebit spatiilor voastre interioare, mai ales daca sunt asortate in mod creativ cu restul elementelor.

Bateriile reprezintă cele mai importante elemente din sala de baie, intrucat acestea sunt cele utilizate obiecte ale băii. Pe langă furnizarea apei pentru lavoar sau cada de baie, acestea reflectă designul in intreg spaţiul sălii de baie. Prin urmare, opţiunea dumneavoastră pentru modelul bateriei şi amplasarea acestuia vor influenţa aspectul final al sălii de baie. Bateriile sunt disponibile acum intr-o varietate de stiluri. De la bateriile moderne concepute pentru a completa spaţii pure, minimaliste, pană la stiluri clasice concepute să pună in valoare incintele tradiţionale şi cele decorate in tendinţe.

Ce ar trebui sa stiu inainte de cumpara baterii?

  • Identificati dimensiunile spatiului si modul in care sunt pozitionate tevile de apa pentru a cumpara astfel modelul potrivit
  • Asigurati-va ca modelul respectiv are o reglare facila a debitului si temperaturii apei
  • apreciati bine la distanta la care se afla orificiul pentru montarea bateriei in raport cu centrul lavoarului. Este recomandat ca bateria sa aiba bratul suficient de lung astfel incat jetul de apa sa fie proiectat spre centrul lavoarului si nu pe marginea lui.
  • In cazul bateriilor pentru baie este recomandat ca acestea sa se cumpere la set pentru a nu crea un aspect neplacut, in cazul in care acestea ar fi din seturi diferite
  • Designul si calitatea dicteaza de cele mai multe ori si pretul bateriilor

Recomandari

Alegeţi modelul corect care să se potrivească cu modelul lavoarului, vasului de toaleta sau a cazii de baie. Obiectele sanitare sunt disponibile intr-o gamă largă de stiluri decorative, forme şi mărimi. Astfel verificaţi ca modelul ales de lavoar şi bateria să se completeze reciproc. Toate lavoarele au orificiile efectuate in număr prestabilit. Dacă acesta are trei orificii, atunci aveţi nevoie de o baterie cu montare pe trei găuri. De asemenea, lavoarele care sunt montate pe suprafaţa unui corp de mobilier sau a unui blat montat in consolă, vor necesita o baterie cu pipă inaltă montată pe blat sau o baterie montată pe perete pentru care pipa de scurgere a apei să poată furniza apa optim.


Imbinati in mod creativ bateria cu celelalte elemente din camera, de exemplu daca baia are faianta wenge cu crem puteti folosi baterii cu finisaj de bronz sau auriu care vor conferi un efect deosebit in designul de ansamblu.


O baterie de calitate are urmatoarele caracteristici:


  • Corpul unei baterii ar trebui sa fie alama sanitara, aceasta fiind un aliaj pe baza de cupru in procent de 58-62%, zinc 30 -38% si restul alte materiale (nichel, plumb, aluminiu).
  • Are cartusul ceramic
  • Are pana la 3 atenuatoare de zgomot in cartus, perlator si excentrice care asigura un nivel de zgomot de maxim 20 dB la o presiune de 3 bari),
  • rezista la presiuni inalte (pana la 15 bari),
  • Durata medie de 15-20 de ani si un design elegant cu linii clare si forme moderne atemporale.

Caracteristici de siguranţă şi de economisire a apei

Limitatoarele de temperatură vă permit să ajustați o temperatură maximă a apei prin intermediul unui mecanism intern (aceasta este opțional și trebuie configurat la momentul instalării). Acestea economisesc energie şi constituie un avantaj atunci cand planificaţi amenajarea unei săli de baie pentru copii sau pentru persoane in varstă.

Pentru a economisi apă, inlocuiţi perlatorul de la extremitatea pipei bateriei cu unul care reduce debitul. Nu toţi producătorii oferă restrictoare de debit, astfel e bine să verificaţi inainte de a achiziţiona bateria.

Sfaturi pentru ingrijire si protectie

  1. Curăţaţi componentele in mod regulat pentru a preveni acumularea de murdărie.
  2. Folosiţi numai agenţi de curăţare special concepuţi pentru astfel de produse respectand indicaţiile de utilizare ale acestora!
  3. Pentru indepărtarea unor murdării calcaroase persistente recurgeti la un agent de curăţare care conţine acid citric.
  4. Dozarea şi durata de acţiune a agentului de curăţare se vor stabili in funcţie de gradul de murdărie. Nu lăsaţi niciodată agentul de curăţare să acţioneze mai mult decat este necesar
  5. Clătiţi componentele cu apă şi ştergeţi-le cu o carpă moale.

Nu folosiţi:

  • materiale textile sau bureţi abrazivi pentru curăţare;
  • agenţi de curăţare care conţin substanţe volatile,cum ar fi acidul clorhidric sau acidul acetic;
  • pulberi sau fluide abrazive pentru curăţare;
  • agenţi de curăţare care conţin inălbitor cu clor.

Curăţarea după utilizare a produsului prelungeşte durata lui de viaţă!

Atentie!

Achiziţionarea de baterii sanitare ieftine vă poate afecta grav sănătatea datorită aliajelor uşoare si ieftine din care sunt confecţionate şi care, in contact cu apa, o contaminează prin eliminarea de oxizi de zinc, plumb şi aluminiu.

Pentru a evita astfel de situatii va recomandam sa alegeti baterii din aliaj de alama. Aliajul pe baza de alama este recomandat atat de Normele Europene de Protecţie a Consumatorului cat şi de Asociaţia Consumatorilor USA.

Ce este alama?

Un aliaj neferos care inglobeaza in principal cupru in proportie de minim 58-62%. Cuprul este un element necesar pentru organismul uman care protejeaza celulele nervoase si sistemul nervos. Cuprul si argintul au calitati bacteriostatice, insemnand ca bacteriile care intra in contact cu aceste metale mor in cateva minute.

Cum deosebim bateriile de alamă faţă de cele din aliaje uşoare si nocive?

Bateria din alama o recunoastem in primul rand prin greutatea mai mare, deoarece contine 58-62% cupru, peretii sunt mai grosi si mai rezistenti doarece nu se poate turna tehnologic perete mai subtire de 3 mm,iar culoarea in partile nenichelate este galben-rosiatica.

Bateriile din aliaje usoare nocive organismului au in componenta lor zinc 50-60%, aluminiu 5-10%, plumb peste 4% si componente ieftine care inlesnesc turnarea cu peretii subtiri de 1 mm conferindu-le o rezistenta slaba. Aceste substante in contact cu apa oxideaza rapid eliminand oxizi de zinc, aluminiu si plumb.