• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Cum ne pregatim centrala termica pentru sezonul rece

    Cum ne pregatim centrala termica pentru sezonul rece

    Atunci cand temperaturile scad aproape de inghet, incep sa apara si problemele la instalatiile sanitare si de incalzire.In acest ghid veti afla cateva sfaturi utile pentru prevenirea problemelor legate de acestea.

    Cea mai buna solutie este sa asigurati mentenanta sistemului de incalzire si sa faceti verificarea tehnica periodica a centralei conform recomandarilor producatorului.

    Prevenirea eventualelor neplaceri cauzate de defectiunea centralelor termice se face prin realizarea reviziei tehnice pentru a verifica starea componentelor din centrala termica sau eventualele depuneri de calcar care pot afecta in timp functionalitatea centralei.

    Verificarea instalatiei este recomandat sa se faca anual de catre o firma specializata, pentru a preveni astfel o factura de incalzire mare si costuri pentru reparatii pe viitor.

    Daca totusi nu doriti sa cheltuiti bani pe revizii sau spalaturi chimice, inainte de inceperea sezonului rece este bine sa faceti o proba la instalatie:

    • verificati presiunea apei pentru a detecta eventualele pierderi (scurgeri) din instalatie.
    • verificati filtrele pentru nu fi infundate si daca acestea functioneaza corect, atat cele mecanice cat si cele anticalcar.

    Atentie! Defectarea schimbatorului de caldura din cauza depunerilor de calcar nu face obiectul garantiei centralei de aceea este ideal sa efectuati spalaturi chimice si reviziile la timp, astfel prelungiti durata de viata a centralei si functionarea acesteia in parametri normali.

     

    Ce efect au depunerile de calcar asupra centralei termice?

    Efectele depunerilor de calcar asupra centralelor termice se pot manifesta prin scaderea randamentului, scaderea debitului de apa calda menajera sau prin cresterea alarmanta a consumului de gaz pe masura ce calcarul continua sa se depuna.

      

    Sfaturi utile!  

    Verificati daca pompa de recirculare functioneaza corect si nu este blocata. Din cauza depunerilor de calcar se intampla deseori ca la inceput de sezon pompele de circulatie, in special cele montate la cazane sa ramana blocate si sa fie necesar un mic ajutor pentru prima pornire.

    Asigurati-va ca sistemele de evacuare a gazelor arse nu sunt infundate sau prezinta alte defectiuni ce ar putea obstructiona evacuarea lor in conditii normale si verificati daca ventilatorul centralei functioneaza.

     

     

     

    Opinii clienti

    marginasmarioara a scris pe 05.09.2012
    ofertele saptamini
    Raspunde

    1 Comentarii

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.