• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Cum realizam o incalzire eficienta si economica a locuintei

    Cum realizam o incalzire eficienta si economica a locuintei

    Pentru a realiza economii de energie si combustibil, caldura trebuie sa fie la locul ei - afara in timpul verii, in casa pe timpul iernii. Pentru a ajunge la acest rezultat, trebuie sa tinem cont de importanta izolarii peretilor, tavanelor, podelelor, ferestrelor si usilor, precum si de produsele complementare centralelor termice.

     Alegerea sistemului de incalzire si producere a apei calde menajere reprezinta un pas dificil, dar extrem de important, intrucat vorbim de o investitie pe care o dorim benefica pe termen lung. Daca va intrebati care este cel mai bun sistem de incalzire, este important sa luati in calcul cerintele individuale de confort, din punct de vedere financiar, al intretinerii necesare si al temperaturii dorite in locuinta.


    Centrale termice si combustibilul folosit

    Este binecunoscut faptul ca lemnul este considerat cel mai ieftin combustibil pentru incalzire (fiind o sursa regenerabila). Totusi, vom alege o centrala electrica daca singura sursa de energie de care dispunem este curentul electric, o centrala pe gaz daca locuim in apartament (intrucat presupune costuri lunare mai mici comparativ cu centrala electrica), un cazan pe lemne sau peleti daca dispunem de o camera tehnica pentru intregul sistem de incalzire.


    Cum calculam puterea centralei termice?

    Dupa stabilirea tipului de combustibil dorit, trebuie calculata puterea termica necesara spatiului de incalzit. Este indicat ca puterea centralei sa depaseasca puterea termica necesara cu aproximativ 10%, luand in considerare variabilele existente.

    Formula pentru un calcul orientativ este: L x l x H x coeficient de izolatie al locuintei = puterea centralei. Coeficientul de izolatie poate fi de aproximativ 60 W/mc (pentru casa veche neizolata), 45-55 W/mc (pentru casa veche izolata) si 30-40 W/mc (pentru casa noua izolata). Gradul de izolare face referire atat la izolarea propriu-zisa, cat si la tipul si numarul ferestrelor, al usilor sau al spatiilor exterioare (pereti expusi, balcoane sau terase deschise si neincalzite).

     

    Cum calculam necesarul termic pentru calorifere?

    Puterea termica degajata de radiatoarele ce vor fi amplasate in locuinta ar trebui sa fie mai mica sau cel mult egala cu puterea centralei. Respectarea acestui principiu va avea ca rezultat un consum eficient. Formula pentru calcul orientativ: volumul camerei (L x l x H) x coeficientul de izolatie al incaperii. Coeficientul are aceleasi valori ca si in calculul necesar pentru stabilirea puterii centralei.
    Incalzirea in pardoseala este solutia alternativa celei clasice. Aceasta presupune costuri initiale mai mari, dar realizeaza o economie de circa 15% la consumul de energie termica si rezolva problema podelelor reci, raspandind uniform caldura. Sistemul de incalzire in pardoseala trebuie ales in functie de tipul podelei cu care doriti sa finisati fiecare incapere.


     

    Pagina 1 din 2

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.