Feedback

Feedback

Cum sa aduni in casa povesti si magie de Craciun

Craciunul e despre familie, bucurie, cadouri si emotie, care se reunesc intr-un singur loc: caminul nostru. Pentru ca magia sarbatorii sa patrunda adanc in sufletul nostru, unde sa ramana intiparita si sa ne asigure amintiri de povestit peste ani, trebuie sa apreciem importanta traditiilor si a decorarii locuintei noastre.

Pregatirea inaintea sarbatorii Craciunului consta in realizarea unei liste de cumparaturi: brad si ornamente, decoratiuni luminoase si obiecte tematice. Imbinarea acestora din punct de vedere estetic si functional este foarte importanta, intrucat asigura un aspect final de poveste.


Alegerea si decorarea bradului

Bradul natural raspandeste in casa mirosul sau specific, este unic prin forma si dispunerea crengilor si creeaza un moment special de asteptare, intrucat se achizitioneaza cat mai aproape de Craciun si nu stii dinainte cum va arata. Bradul artificial reprezinta o investitie buna pe termen lung, asigura un aspect la fel de frumos pana in ultima zi, fara ace de brad cazute pe podea sau crengi lasate, intrucat isi pastreaza forma si culoarea pe toata durata sarbatorilor de iarna. Acesta este disponibil pe alb sau in diferite nuante de verde, cu inaltimi diverse.


Eleganta moderna poate fi prezenta in locuinta noastra printr-o combinatie cromatica alb/argintiu+auriu. Albul si argintiul sunt nuante care semnifica lumina si inocenta, ce caracterizeaza intocmai trairea sarbatorii. Acestea sunt neutre, creeaza o atmosfera linistita si deschisa.

Produse care se incadreaza in acest stil:

brazi

beteala

instalatii

ornamente

globuri aurii

globuri albe

Combinatia clasica alb-rosu-auriu este cea mai utilizata si la indemana, iar nuantele sunt pline de simbolistica sarbatorii. Rosul este o culoare vie, puternica, auriul confera stralucire, iar albul se aseamana cu zapada, realizand un contrast placut si elegant. Cu aceasta cromatica traditionala nu veti da gres in decorarea bradului sI a locuintei, mai ales pentru ca, in perioada Craciunului, aceste 3 nuante predomina.

Descopera inspiratia pentru obtinerea unui decor in acest stil:

brazi

beteala

instalatii

ornamente

globuri rosii

globuri aurii

Daca doriti un decor unic al bradului dumneavoastra, puteti alege o combinatie cromatica indrazneata, cu un brad artificial alb sau verde si decoratiuni intr-o singura culoare, cu care veti atrage simpatia si privirile musafirilor. Avantajul consta in faptul ca acest decor poate fi transformat oricand intr-un stil multicolor (adaugand ornamente in diverse culori). Cele doua exemple de mai jos pot fi transpuse in realitate, folosind decoratiunile similare pe care vi le propunem:

instalatii

ornamente

globuri albe si roz

beteala

ornamente

instalatii

globuri rosii


Decorarea mesei de Craciun

Pregatirea dinaintea sarbatorii Craciunului are la baza un plan sufletesc, acela de a te reuni cu cei dragi in jurul mesei, amintindu-ti de clipele frumoase din trecut. Pentru ca aceasta intalnire sa fie una cu adevarat speciala si memorabila, va puteti folosi de ornamente specifice Craciunului, care vor crea o atmosfera magica, de sarbatoare.

Un astfel de decor festiv poate fi realizat cu putina imaginatie, mult rosu si urmatoarele surse de inspiratie: farfurii rosii, Craciunite, decoratiuni pentru masa si ornamente de Craciun (dati click pe fiecare structura si veti descoperi produsele recomandate).

Decorarea exterioara a locuintei

Locuirea la casa va ofera un mare avantaj in perioada sarbatorilor de iarna, intrucat aveti libertatea de a va decora exteriorul caminului cu figurine luminoase, instalatii si ornamente cat mai diverse. Astfel, veti putea realiza un taram de poveste pentru copii, carora li se va intipari in suflet emotia si bucuria acestei sarbatori. Iata cateva exemple de iluminat festiv daca dispuneti de un spatiu generos, interior sau exterior:

Craciunul este o sarbatoare care ne bucura an de an. Tine de noi sa o facem speciala si unica, adaugand elemente magice precum: lumina care adauga stralucire, culoarea care da viata, cadouri care aduc zambete si bradu; care ii aduna pe cei dragi in jurul lui.