Feedback

Feedback

Ghid de cumparare aeroterme, perdele de aer cald

Aerotermele sunt echipamente care produc caldura, agentul termic furnizat fiind “aerul cald produs “.

Aerotermele sunt echipamente care produc caldura, agentul termic furnizat fiind “aerul cald produs “.

In functie de tipul de combustibil folosit distingem urmatoarele tipuri:

 • Electrice
 • Combustibil Gazos - GPL
 • Gaze naturale
 • Combustibil Lichid - Motorina

Aerotermele se disting in functie de tipul arderii:

 • directa - gazele arse impreuna cu caldura furnizata sunt trimise in spatiul de incalzit.
 • indirecta - gazele arse sunt evacuate in exterior prin intermediul unui cos de fum, iar caldura furnizata este evacuata in spatiul de incalzit.

Aerotermele cu arderea directa se preteaza a fi utilizate in agricultura / constructii si in spatii ventilate.

Aerotermele cu ardere indirecta se preteaza a fi utilizate in industrie / uz casnic in spatii unde este desfasurata o activitate unde lucreaza oameni.

Ce este o perdea de aer ?

Principiul utilizării acestor echipamente în crearea unei bariere invizibile de aer între interior şi exterior este frecvent utilizata la intrarile in spatii comerciale,

Energia pierdută printr-o uşă deschisă, depinde de:

 • diferenţa de presiune şi temperatură dintre exterior şi interor;
 • viteza vîntului în faşa uşii;

În spaţiile unde există instalat un sistem de ventilaţie, este esenţial să existe o compensare între aerul evacuat şi aerul introdus, pentru a împiedica diferenţele de presiune între deschiderea uşilor.

Aerul cald şi uşor din interior, cu aerul rece, greu din exterior generează o distribuţie a presiunii. Aerul rece intră prin partea inferioară a uşii şi presează aerul cald în partea superioară. Debitul de aer circulat creşte odata cu diferenţele de temperatură.

O perdea de aer corect instalată, reduce aceste efecte.Cum funcţionează o perdea de aer?

Toate perdelele de aer sunt prevăzute ventilatoare puternice care refulează un curent intens de aer pe toată înălţimea uşii. Energia cinetică a aerului în mişcare crează o barieră, exact ca o cascadă care previne pierderile de energie între cele doua spaţii cu climă si presiune diferite.

Aproximatix 30% din debitul de aer ar trebui direcţionat în exterior. Aceasta “pierdere” este necesară pentru a preveni curenţii reci de aer. Viteza aerului în uşă ar trebui să fie în jur de 2 m/s.

Economie şi confort

Uşile deschise contribuie considerabil la pierderile de caldură sau climă din cladiri. O perdea de aer corect instalată, poate reduce aceste pierderi pînă la aproape 90%. Aceste echipamente înlătură curenţii reci de aer, creînd posibilitatea lăsării uşilor deschise pe timpul iernii, ceea ce determină o impresie de ospitalitate pentru potenţialii clienţi ai magazinului.

În timpul verii, perdelele de aer pot funcţiona fără elementele de încălzire, numai pe ventilaţie, pentru a păstra clima înăuntrul spaţiului.Perdelele ambientale sunt potrivite montajului la depozite frigorifice sau de refrigerare

Alegerea corectă a unei perdele de aer

Alegerea unei perdele de aer este crucială pentru obţinerea optimului de eficienţă şi confort. Un echipament cu o viteză mică de refulare, va fi incapabil de a furniza necesarul de putere pentru a preveni curenţii reci de aer prin uşă.

Atentie! Plasati corect perdeaua de aer pentru a nu genera disconfort!

Instalarea unor perdele prea puternice la uşi cu înălţimi mici, vor genera disconfort persoanelor care trec pe sub ele şi vor fi foarte zgomotoase. Pentru rezultate eficiente, este important ca întreaga lungime a uşii să fie acoperită cu un debit constant de aer. Echipamentele modulare sunt raspunsul concret la aceasta problemă.

Unităţile fără încălzire pot opri pierderile de energie la fel de bine ca şi cele cu încălzire, dar în unele cazuri pot fi resimţite neplăcut de persoanele din apropierea lor. Elementele de încălzire reduc senzaţia de curent, iar în plus contribuie la încălzirea generală a camerei, uscînd aerul rece de la intrare.

Suplimentarea de căldură depinde de mai mulţi factori:

 • dacă perdeaua de aer este singura sursă de încălzire din cameră sau nu
 • de diferenţele de temperatură dintre zonele pe care le desparte şi de consumul de energie.
 • in general, perdelele de aer cu agent termic apă caldă generează mai multă caldură decît perdelele cu rezistenţă electrică