Feedback

Pe o scara de la 0 la 10, cat de probabil este sa recomanzi
site-ul dedeman.ro unui membru al familiei, prieten sau coleg?

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Dedeman
Toate Departamentele
Suport Clienti0234 525 525

Ghid de cumparare articole decor pentru gradina

Gradina este spatiul in care va relaxati in zilele de week-end sau in zilele insorite de vara. Si pentru a va simti excelent, faceti din gradina dumneavoastra un loc de vis cu verdeata, diverse decoratiuni de exterior (statuete, felinare, vaze, ghivece), flori si sursur de ape.

De mare ajutor va sunt decoratiunile pentru gradina si elementele de decor printre care se numara fantanile arteziene, felinarele de gradina, statuetele, ghivecele de flori si jardinierele.

Rolul lor este de a reda interiorului / exteriorului o individualitate si un aspect deosebit. Sunt elemente de decor ale caselor, cladirilor, domeniile publice, si in multe alte spatii exterioare cat si interioare.

Sunt usor de montat si amplasat in spatii interioare si exterioare, rezista la intemperii (ploi, vant, soare, ger, etc.). Dupa aplicarea produselor speciale pentru intretinerea suprafetelor din beton, in locurile unde elementele au contact direct cu apa, nu mai apar pete de saruri minerale.

Alegerea corespunzatoare a acestora poate transforma un spatiu anost, intr-un loc foarte placut pentru petrecerea timpului liber cu familia sau prietenii.

Ce ar trebui sa am in vedere inainte de a cumpara materiale ceramice pentru gradina?

Daca v-ati gandit sa schimbati aspectul gradinii dumneavoastra, gama de decoratiuni pentru gradina va sta la dispozitie. Inainte de a trece la treaba, asigurati-va ca stiti care sunt cele mai bune produse si cele mai rezistente in timp. In alegerea decoratiunilor exterioare exista anumite criterii de respectat.

Indiferent de elementele de decor pe care le alegeti (fantani, felinare, statuete, ghivece, etc.), luati ain calcul spatiul pe care il puteti aloca acestora.

Decoratiunile exterioare dedicate amenajarii gradinii corespund tuturor gusturilor si spatiilor. Inainte de a alege un anumit model, consultati amanuntit ofertele pentru a va asigura ca produsul ales corespunde cerintelor dumneavoastra.

Fantani arteziene

Fantanile arteziene sunt cele mai cautate decoratiuni pentru gradina, motiv pentru care acestea se gasesc sub diferite forme si dimensiuni. Fantanile arteziene nu au nevoie de apa curenta, deoarece au propriul sistem de recirculare al apei.

Fantana artiziana este utilizata ca element decorativ predominant in ultima perioada in locuri special amenajate publice sau private, la fel predomina si jardiniere si statuete ca elemente ornamentale preparate din compozit de piatra.

Fantanele sunt compuse din 3,4 sau 5 elemente. Bazinul fantanii prezinta doua compartimente, care comunica intre ele printr-o fantana sau orificiu circular. Unul dintre compartimente este rezervat pompei care recircula apa, elementul urmator se monteaza peste compartimentul rezervat pompei. Fiind fantani de dimensiuni reduse nu necesita lucrari de montaj speciale. Unul dintre compartimente al fantanii este prevazut din turnare cu orificii sau tuburi, la care se adopteaza pompa. Dupa adaptarea pompei, elementele se pot lipi cu silicon sanitar transparent sau cu un adeziv pentru exterior.

Diferenta dintre fantani artiziene este in functie de inaltime si capacitate debitului de recirculare.

Ingrijire si protectie

Ingrijirea se face periodic, o data pe sezon, iar pe timp de iarna se goleste de apa si se acopera cu o folie. Pentru intretinere si inlaturare a depunerelor saruri, se folosesc produse speciale pentru intretinerea suprafetelor din beton. Sursa de curent trebuie sa fie executata / amplasata conform standartelor de catre persoane autorizate.

Felinare de gradina

Iluminatul joaca un rol foarte important in special din punct de vedere estetic. De exemplu, in anotimpurile reci cand gradina nu mai are acelasi aspect fara florile colorate care o impodobesc, lumina ii reda un anume farmec atunci cand soarele apune. Pentru a obtine acest efect, se recomanda alegerea unui felinar cu un design cat mai placut si care de asemenea sa sa furnizeze lumina suficienta pentru a scoate in evidenta gradina.

Statuete

Indiferent ca este vorba de decoratiuni sau de arta moderna sau antica, de piese originale sau de plagiaturi acestea au nevoie de ceva mai mult spatiu in gradina pentru a iesi frumos in evidenta. Gama de produse oferita este in mare parte destinata amenajarii unei gradini vesele. Majoritatea statuetelor oferite au fete zambitoare, astfel incat, privindu-le intrun aranjament placut in gradina, induc iminent o stare de relaxare.

Statuetele care au si rol de ghiveci sunt o combinatie extrem de reusita care vin in sprijinul realizarii unor spatii cat mai placute, inclusiv realizarea unor spatii cu tematica.

Vaze si ghivece

Design-ul unei gradini depinde mai mult de pozitia fiecarei plante, raportata una la alta si la structura locului, decat de caracteristicile plantei. Prin urmare, design-ul unei gradini inseamna infrumusetarea unei bucati de pamant astfel incat sa aiba un aspect natural, de peisaj. Florile si accesoriile trebuie sa sporeasca efectul, nu sa il contrazica.

Cum alegem ghiveciul?

 • Decorul trebuie sa se incadreze in culorile unde urmeaza afi asezat putand fi astfel asortat cu nuanta perdelelor,draperiilor tapetului,parchetului etc.
 • Marimea suportului in care se colecteaza apa sa aiba stabilitate, de exemplu in cazul asezarii pe glaful ferestrelor
 • Forma ghiveciului (in principal cu peretii usor bombati sau drepti) sa permita o asezare stabila a sa in functie de obiectele din jur.
 • Marimea, respectiv capacitatea vasului (cat pamant intra in el) adaptata la nevoile dvs.

Exista trend-uri, ca in orice domeniu, care sunt de lunga, scurta sau de durata medie. Stilurile de decorare ale gradinii care sunt clasice, care nu se demodeaza sunt de exemplu cele asiatice, cele englezesti, mediteranene sau cele traditionale. Momentan se dezvolta un curent al gradinii europene moderne. Totusi in spatele acestuia este individualitatea propriei gradini in stransa legatura cu casa si arhitectura acesteia. Pentru a satisface gusturile oricarui cumparator, venim in intampinarea acestora cu o gama larga de ghivece si vaze.

Pentru alegerea produsului potrivit, recomandam ca inainte de toate sa se aleaga tipul de planta. In cazul plantelor inalte cu radacini mai mari, recomandam folosirea unor ghivece cu volum mai mare. Pentru plantele curgatoare se recomanda folosirea unor ghivece mai inalte. Tot in sprijinul acestor tipuri de plante, recomandam pozitionarea ghiveciului pe un soclu, crescand astfel inaltimea.

Jardiniere rectangulare si rotunde

De multe ori, spatiul din curtea noastra pe care dorim sa-l transformam intro oaza de verdeata, nu are o suprafata plana. Pentru rezolvarea acestor probleme recomandam folosirea jardinierelor rectangulare sau rotunde. Aceste produse au in primul rand o functie estetica si in al doileaa rand sunt folosite pentru consolidarea pantelor si inlaturarea diferentelor de nivel din teren. O alta caracteristica importanta a acestor produse este posibilitatea de a creea diverse “sarituri” datorita sistemului de imbinare. Se adapteaza la aranjamentele in panta si datorita formei geometrice ofera posibilitatea formarii unor aranjamente ondulate.

Ingrjirea jardinierelor si statuetelor se face periodic, o data pe sezon, iar pe timp de iarna, se recomanda acoperirea cu o folie. Pentru intretinerea si inlaturarea a depunerelor sarurilor minerale, se folosesc produse speciale pentru intretinerea suprafetelor din beton.

A fost folositoare informatia?
Distribuie:

Aboneaza-te la newsletter-ul Dedeman si bucura-te de promotii saptamanale