Feedback

Feedback

Ghid de cumparare articole decor pentru gradina

Curtea unei case este spatiul in care te relaxezi in zilele de weekend sau in zilele insorite de vara. Si pentru a te simti excelent, aceasta ar trebui sa fie plina cu plante si elemente decorative inspirate din natura.

In acest proces de infrumusetare a curtii, de mare ajutor sunt decoratiunile pentru gradina si elementele de decor printre care se numara fantanile arteziene, felinarele de gradina, statuetele, ghivecele de flori si jardinierele.

Rolul lor este de a reda interiorului/exteriorului o individualitate si un aspect deosebit. Decoratiunile de gradina sunt usor de montat si de amplasat in spatiile exterioare locuintei, acestea rezistand la intemperii (ploi, vant, soare, ger, etc.).

articole pentru gradina

Alegerea corespunzatoare a acestora poate transforma un spatiu anost intr-un loc foarte placut pentru petrecerea timpului liber cu familia sau prietenii.

Ce ar trebui sa am in vedere inainte de a cumpara materiale ceramice pentru gradina?

Daca te-ai gandit sa schimbi aspectul curtii, gama de decoratiuni iti sta la dispozitie. Inainte de a trece la treaba, asigura-te ca stii care sunt cele mai bune produse si cele mai rezistente in timp. In alegerea decoratiunilor exterioare exista anumite criterii de respectat.

Indiferent de elementele de decor pe care le alegi (fantani, felinare, statuete, ghivece, etc.), ia in calcul spatiul pe care il poti aloca acestora.

Decoratiunile exterioare dedicate amenajarii gradinii corespund tuturor gusturilor si spatiilor.

Fantani arteziene

Sunt cele mai cautate decoratiuni pentru gradina, motiv pentru care acestea se gasesc sub diferite forme si dimensiuni. Fantanile arteziene nu au nevoie de apa curenta, deoarece au propriul sistem de recirculare al apei. Acestea sunt compuse din 3,4 sau 5 elemente. Bazinul fantanii prezinta doua compartimente, care comunica intre ele printr-o fantana sau orificiu circular. Unul dintre compartimente este rezervat pompei care recircula apa, elementul urmator se monteaza peste compartimentul rezervat pompei. Fiind fantani de dimensiuni reduse nu necesita lucrari de montaj speciale. Unul dintre compartimente al fantanii este prevazut din turnare cu orificii sau tuburi, la care se ataseaza pompa. Dupa adaptarea pompei, elementele se pot lipi cu silicon sanitar transparent sau cu un adeziv pentru exterior.

Ingrijire si protectie

Ingrijirea se face periodic, o data pe sezon, iar pe timp de iarna se goleste de apa si se acopera cu o folie. Pentru intretinerea si inlaturarea depunerilor de saruri se folosesc produse speciale pentru suprafete din beton.

Felinare de gradina si lampi solare

Iluminatul joaca un rol foarte important in ceea ce priveste designul unei terase. Cu ajutorul acestuia, putem accentua zonele preferate in care obisnuim sa ne relaxam, chiar si dupa apusul soarelui.

articole pentru gradina

Atat felinarele, cat si lampile solare reprezinta o solutie ideala pentru orice tip de terasa. Alese minutios si amplasate in locurile potrivite, ele pot crea rapid un ambient placut si intim.

articole pentru gradina

Statuete

Rolul acestor decoratiuni este acela de a marca punctul central al unei curti. Inspirate din diferite stiluri (antic, modern, etc.), statuetele nu vor trece neobservate.

De asemenea, este de mentionat faptul ca exista statuete care au si rol de ghiveci , fiind astfel o combinatie extrem de reusita. Cu ajutorul acestora, vei putea crea mai usor un spatiu pe cat de placut, pe atat de primitor.

Vaze si ghivece

Designul unei gradini nu ar fi niciodata complet daca nu ar include plante verzi si colorate. Evident, frumusetea lor trebuie „sustinuta” prin ghivece care sa se potriveasca modelului si dimensiunii lor.

articole pentru gradina

Cum alegem ghiveciul?

  • In functie de marimea florii: cu cat radacinile sunt mai lungi, cu atat diametrul ghiveciului trebuie sa fie mai mare
  • In functie de destinatie: interior/exterior. Ai grija ca ghiveciul pe care vrei sa il amplasezi afara sa fie realizat din material rezistent la intemperii: plastic/piatra.

Jardiniere rectangulare si rotunde

Acestea sunt ideale pentru suprafetele care nu au o forma plana si ridica probleme plantelor in ghiveci. Astfel, recomandam folosirea jardinierelor rectangulare sau rotunde. Aceste produse au, in primul rand, o functie estetica si, in al doilea rand, sunt folosite pentru consolidarea pantelor si inlaturarea diferentelor de nivel din teren. Se adapteaza la aranjamentele in panta si, datorita formei geometrice, ofera posibilitatea formarii unor aranjamente ondulate.