Feedback

Feedback

Ghid de cumparare atomizoare

Atomizoarele sunt acele masini destinate pentru stropit, pulverizat si dispersarea subsantelor solide sau a ingrasemintelor folosite in domenii diverse precum: pomicultura, viticultura, sere, solarii, dezinsectie si deratizare.

Cate tipuri de atomiziare exista?

Atomizoarele sunt echipamente de stropit cu motoare termice

  • Atomizoare Hobby. Din categoria atomizoarelor hobby fac parte produsele care efectueaza strict operatiuni de pulverizare a solutiilor lichide cu capacitatea rezervorului de solutie de 8 – 10 litri si puterea motorului pana la 2 c.p. cu distanta de pulverizare de pana la 6 m cu un unghi de 45 grade.
  • Atomizoarele semiprofesionale, sunt cele cele care au ca destinatie pulverizarea solutiilor sau a pulberii de praf cu capacitatea rezervorului de solutie de 10 – 16 litri, puterea motorului cuprinsa intre 3 c.p. si 5 c.p. si cu o distanta de pulverizare de pana la 15 m cu un unghi de 45 grade.
  • Atomizoarele profesionale sunt acele masini care prin constructia lor folosesc o pompa de presiune prin care dispersia solutiei se poate face in orice directie indiferent de unghiul de lucru, care pot fi folosite si ca refulatoare si care pot efectua operatiuni de dispersie atat a solutiei cat si prafuire sau imprastierea de ingraseminte prin folosirea diverselor accesorii optionale.

Puterea motorului este de 4,5 c.p.sau 5 c.p. pentru ca debitarea la distante de pana la 18 m se realizeaza cu ajutorul pompei booster.


Cum distingem un atomizor hobby de unul professional?

O alta caracteristica importanta care diferentiaza diversele tipuri de atomizoare o reprezinta diametrul ventilatorului sau a turbinei pentru ca desi doua modele pot fi identice la prima vedere diferenta de cativa cm poate conta enorm in ce inseamna parametrii de functionare a acestora.

Deasemenea atomizoarele hobby se folosesc de obicei de una sau doua manete montate pe corpul atomizorului pe cand modelele semiprofesionale sau profesionale au comenzile montate pe tubul de evacuare a aerului, pentru o manevrare mai usoara asigurand in acelasi timp si un confort suplimentar celui care foloseste produsul respectiv.

Caracteristicile unui atomizor de calitate

Un atomizor trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

  • Suflu de aer puternic
  • Dispunerea confortabila a comenzilor
  • Sistem de amortizare a vibratiilor
  • Harnasament ergonomic

Ingrijire si protectie

Atomizoarele au o intretinere relativ simpla. Trebuie sa se acorde atentie catorva elemente principale:

  • Calitatea combustibilului si a uleiului de amestec (se va folosi numai ulei recomandat de producator)
  • Verificarea perioadica a filtrului de aer
  • Umplerea rezervorului de solutie numai cu sita montata
  • Reglajul corect al debitului de solutie in functie de nevoile clientului
  • Este obligatorie citirea manualului de Utilizare

Siguranta si protectie

  1. Motorul pe benzină necesită un amestec de combustibil potrivit unui raport de 30:1 de benzină nr. 90 şi ulei pentru motoare în doi timpi.
  2. Este necesară rotirea la viteză redusă, după pornire şi înainte de oprire, între 3 şi 5 minute, pentru a evita deteriorarea anumitor componente sau vătămarea corporală cauzate de mişcările violente ale motorului.
  3. Rotarea la viteză mare, fără sarcină, este interzisă! Este strict interzisă oprirea subită a motorului la viteză mare.
  4. La adăugarea combustibilului, motorul trebuie să fie oprit, sursele de foc trebuie să fie îndepărtate, iar fumatul este interzis.
  5. Pentru a evita electrocutarea, nu atingeţi capacul bujiei şi conductorul în timpul rotaţiei motorului.
  6. Suprafaţa tobei de eşapament şi a cilindrului este foarte fierbinte, în consecinţă nu vă apropiaţi mâinile sau corpul de acestea. În special copiii, nu trebuie să fie în proximitatea motorului.