• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare boltari din beton

     

    Boltarii sunt elemente din beton vibropresat cu utilizare preconizata,  cu utilizare in constructii de zidarie obisnuita, structuri de zidarie neportanta si /sau lucrari de constructii ingineresti. Boltarii din beton vibropresat sunt de doua categorii: boltari de zidarie si boltari de fundatie.


    Ce trebuie sa am in vedere inainte de a cumpara boltari din beton?

     

    Inaintea cumpararii boltarilor de beton trebuie avut in vedere in primul  rand destinatia spatiului prevazut prin proiect, destinatia lor in cadrul constructiei (infrastructura sau suprastructura) si dimensiunile prevazute in proiect. Consultand un proiectant in domeniul constructiilor putem sa ne dam seama daca boltarii sunt materialele de care avem nevoie, deoarece acesta ne poate indruma spre produsul de care avem nevoie.

    Care sunt domeniile lor de utilizare?

    Boltarii se pot utiliza la constructii civile (anexe gospodaresti, imprejmuiri perimetrale curti, constructii provizorii), industriale  (inchideri perimetrale pentru hale, spatii de depozitare, etc.) si agricole (spatii de depozitare si /sau cresterea animalelor, etc.).

     

    Desemenea  boltarii se pot folosi  la construirea de fundatii (boltarii de fundatie), zidarii neportante de inchidere(boltarii de zidarie) si compartimentare pentru constructii cu  destinatiile enumerate sau alte destinatii prevazute prin proiect.

     

    Aplicabilitatea nr. 1: modul de utilizare foarte simplu si timpul de executie mai scazut.

     

    Aplicabilitatea nr. 2: raport cost-beneficiu, prin folosirea boltarilor de fundatie eliminam cofraje, etrieri atat ca material auxiliar cat si ca timp de obtinere a acestora si punerea lor in opera. Rezultatul este obtinerea peretilor din boltari de fundatie la drept, cu aspect extetic placut, fara a incarca mult mortar la tencuit sau fara a necesita mai mult bitum la izolatia fundatiei.

     

    Proprietatile boltarilor

    Boltarii din beton –proprietati

    Boltarii  sunt realizati din beton clasaC 8/10, avand in compozitie:

    • ciment II A-S42.5R
    • agregate cu Ø max 8mm
    • aditiv plastifiant, aditiv anti eflorescenta, apa, toate in cantitati bine controlate
    • dupa retete stabilite.

    Tehnologia de productie consta in vibropresarea betonului semiuscat turnat in matrite metalice folosind instalatii de productie de inalta tehnologie ceea ce ofera un produs compact cu o texturauniforma influentand in bine principalele caracteristici ale produselor:

    • absorbtiede apa redusa
    • rezistenta la inghet dezghet
    • rezistenta la compresiune si alte cerinte stabilite de normele romanesti si europene.

    Standardul care specifica materialele,caracteristicile, conditiile si metodele de incercari pentru elementele de zidarie este SR EN 771-3/2004

     

    Boltarii de zidarie din beton sunt clasa A1 de reactie la foc, fara a fi supuse incercarii si nu contin azbest

    Tehnologia de productie consta in vibropresarea betonului semiuscat turnat in matrite metalice folosind instalatii de productie de inalta tehnologie ceea ce ofera un produs compact cu o textura uniforma influentand in bine principalele caracteristici ale produselor, respectiv absorbtia de apa redusa, rezistenta la inghet-dezghet, rezistenta la compresiune si alte cerinte stabilite de normele romanesti si europene.(vezi fisa tehnica la boltarii de zidarie atasata).

    Avand dimensiuni mari si greutate scazuta, boltarii de fundatie din beton sunt folositi la realizarea elevatiilor fundatiilor sau a peretilor de subsol, ca si cofraj “pierdut”, pentru cladiri civile, industriale, agrozootehnice, cladiri anexe sau provizorii.

    In functie de dimensiunile constructiei, boltarii de fundatie din beton pot fi folositi la pereti structurali, de rigidizare, nestructurali sau de umplutura.

    Cum se face montajul?

    Montajul se executa la fel ca zidaria clasica din caramida, cu tesere prin intercalarea rosturilor, in cazul boltarilor de zidarie, iar cei de fundatie se monteaza conform specificatiilor proiectantului, in functie de destinatia, dimensiunile constructiei si partea din constructie unde sunt folositi

     Pentru boltarii de zidarie:

     

     

     

     

    Etape de executie

    1. Zidirea boltarilor incepe dupa realizarea fundatiilor si a hidroizolatiei intre fundatie si zidarie.
    2. Se traseaza directia si pozitia peretilor, pozitia golurilor de usi sau/si a altor goluri.
    3. Pentru zidire se va folosi mortar de ciment, nisip si var, aplicarea acestuia cu mistria realizandu-se atat in rosturile verticale cat si in rosturile orizontale dintre boltari.
    4. Zidaria se realizeaza prin asternerea mortarului, nivelarea acestuia cu mistria, pozitionarea boltarului si baterea usoara a acestuia cu un ciocan de cauciuc sau lemn pentru alinierea cu ceilalti boltari sau cu directia stabilita a peretelui.
    5. Boltarul se monteaza cu fata perforata in jos, prin batere mortarul intra in goluri si fixeaza boltarul pe pozitie.
    6. Excesul de mortar se aduna cu mistria iar rosturile se umplu bine cu mortar pentru a asigura legatura intre blocuri.
    7. La fiecare rand se va verifica alinierea boltarilor atat cu ata pentru constructii in plan orizontal cat si in plan vertical cu firul cu plumb.
    8. La final peretele se tencuieste cu mortar pentru tencuieli, exterioare sau interioare in functie de pozitia peretelui.

     

    Pentru boltarii de fundatie

     

     

     

     

    1. Zidirea boltarilor incepe dupa realizarea talpii fundatiei sau fundatiilor si a hidroizolatiei intre fundatie si zidarie.
    2. Se traseaza directia si pozitia elevatiilor sau a peretilor, pozitia golurilor de usi sau/si a altor goluri.
    3. Boltarii se pun in pozitia necesara, se monteaza armatura.
    4. Se toarna betonul in boltari, cu pompa sau manual si se vibreaza cu vibratorul.
    5. Pentru a evita deplasarea boltarilor de pe pozitie, betonarea se va realiza dupa asezarea a maxim trei randuri de boltari.
    6. La fiecare rand se va verifica alinierea boltarilor atat cu ata pentru constructii in plan orizontal cat si in plan vertical cu firul cu plumb.
    7. Urmatoarea betonare trebuie realizata inainte ca betonul turnat anterior sa faca priza, iar vibratorul sa intre si in acesta pentru a realiza legatura intre rosturile de betonare.
    8. Daca este obligatorie realizarea unui rost de betonare, acesta se va realiza pe cat posibil la jumatatea inaltimii boltarului iar in plan orizontal sa nu fie la acelasi nivel pe toata lungimea zidului/elevatiei. Tipul de boltar de fundatie, armatura necesara si clasa de beton necesare, se stabilesc de catre un inginer constructor, in functie de rolul peretelui in cadrul constructiei.
    9. La final, peretele se tencuieste cu mortar pentru tencuieli exterioare sau interioare, in functie de pozitia peretelui sau se aplica straturile hidroizolante in cazul in care acesta este in contact cu terenul.

     

     

    Adauga un comentariu

    • Da Nu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.