• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare centrale si cazane

    Atunci cand alegem o centrala trebuie sa avem in vedere combustibilul consumat, care dicteaza in ultima instanta si tipul centralei.

    In functie de combustibilul acesta poate fi pe:

    • gaz
    • electric
    • motorina
    • combustibil lichid tip M
    • GPL
    • combustibil solid

    Tipuri de centrale

    Centralele pe gaz

    Gazul este deocamdata cel mai ieftin combustibil convetional in Romania (nu am considerat lemnul drept combustibil conventional). Daca imobilul respectiv este racordat la gaz, o posibila optiune este achizitionarea unei centrale termice murale pe gaz (clasice sau in condensatie), care are avantajul unei exploatari confortabile (necesita lucrari minime de intretinere, curatare etc).

    Costuri comparative in cazul incalzirii cu diferiti combustibili:

    • Incalzire electrica = 4-5 ori mai scumpa decat cea pe gaz
    • GPL = de 3-4 ori mai scumpa decat cea pe gaz
    • Motorina = de 3-4 ori mai scumpa decat cea pe gaz
    • Peleti = aproximativ egala cu cea pe gaz

    In cazul in care imobilul respectiv nu este racordat la reteaua de gaze naturale, trebuie verificat care este costul lucrarilor de racordare (proiect, manopera etc). In functie de conditiile locale, aceste costuri pot fi uneori foarte ridicate, astfel incat racordarea sa nu fie rentabila, decat eventual in cazul asocierii mai multor proprietari din zona.

    Centrale electrice

    Energia electrica este un combustibil scump, dar poate fi in unele cazuri o solutie in cazul in care nu exista gaz natural. Inainte de achizitionarea unei centrale electrice se va verifica daca instalatia electrica a imobilului este corect dimensionata. Astfel alimentarea electrica trifazata la centralele de peste 7,5 kW, puterea pe bransament sa corespunda sumei puterilor tuturor consumatorilor din casa, tabloul de alimentare si conductorii electrici sa fie corespunzatori.

     

    Atentie! Este obligatorie existenta unui proiect facut de un specialist pentru instalatia electrica.

    Avantaje

    • Nu necesita cos de fum
    • se pot instala in spatii de locuit, sunt ecologice (poluarea locala este inexistenta)
    • confort sporit

     

    Pagina 1 din 3

    Opinii clienti

    Anerut a scris pe 27.10.2012
    Sunt interesante informatiile postate aici, dar tot nu am inteles care sunt criteriile dupa care trebuie sa ma ghidez pentru a achizitiona centrala pe gaz potrivita spatiului de care dispun. As fi recunoscatoare daca ati dori sa postato mai multe informatii despre asta. Va multumesc
    Raspunde
    Dedeman a scris pe 29.10.2012
    Buna ziua, Pentru dimensionarea corecta a necesarului termic recomandam consultarea unui specialist in domeniu. Pentru un calcul brut al necesarului termic puteti lua ca punct de referinta o valoare de 45-50 W per mc, pentru o cladire bine izolata. Gasiti mai multe detalii in pagina a treia a ghidului: http://www.dedeman.ro/ro/tutorial/tutorial/view/id/138/s/ghid-de-cumparare-centrale-si-cazane/?page=3 Va multumim,
    Raspunde

    2 Comentarii

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.