Feedback

Feedback

Ghid de cumparare chiuvete

Un element esential atunci cand ne utilam bucataria este chiuveta care trebuie sa exprime calitate, functionalitate si trebuie sa aiba un design pe masura.

Modelul, forma, materialul, culoarea si, nu in ultimul rand, functionalitatea sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti seama in ceea ce priveste alegerea unei chiuvete pentru bucataria dvs., functionalitatea este data de adincimea cuvei, forma sau de numarul cuvelor, se gasesc chiuvete cu una, doua sau trei cuve, cu dimensiuni egale sau inegale, in forma rotunda, dreptunghiulara, patrata sau de colt.

Din ce material sunt confectionate?

Materialul din care e realizata chiuveta reprezinta aspectul cel mai important si in functie de acesta depinde rezistenta produsului in timp. Cele mai des intalnite materiale pentru chiuvetele de bucatarie sunt :

Otelul inoxidabil - adecvat atat intr-o bucatarie moderna cat si in una traditionala.

Oţelul inoxidabil utilizat la producţie de chiuvete de către majoritatea producătorilor din domeniu este AISI 304. Compoziţia chimică a unui aliaj cu denumirea AISI 304 trebuie să corespundă următoarelor criterii:

Fe Fier 66.5% - 71%, Cr Crom 18 - 20%, Ni Nichel 8 - 10.50% C Carbon 0.08%, Mn Mangan 2%, Si Siliciu 0.75%, P Fosfor 0.045%, S Sulf 0.03% , N Nitrogen 0.

În descrierea unui oţel inoxidabil 18/8 sau 18/10, -18- se referă la procentul conţinutul de crom iar cifra 8 sau 10 la procentul conţinutul de nichel. Ambele compoziţii descriu variaţii ale aceluiaşi tip de aliaj de oţel, AISI 304. Este utilizată aceeaşi cifră, deoarece aliajele din această gamă practic au calităţi identice.

Chiuvete din material compozit au un design ergonomic, ce îmbină funcţionalitatea cu un aspect estetic remarcabil. Minerale (particule de quartz) atent selecţionate, amestecate cu răşini polimerizate şi carbonat de calciu creează o structură compactă, rezistentă la condiţii extreme de utilizare (temperaturi de până la 1800 C, şocuri mecanice, diverşi detergenţi, etc.)

Suprafaţa chiuvetei are un aspect lucios, neted şi este întărită şi protejată de un strat special de pigmenţi cu proprietăţi anti-zgâriere.


Care sunt criteriile de alegere ale unei chiuvete?

Finisaje

Sunt disponibile mai multe variante de finisaje ale otelului inoxidabil: lucios, linen, microlinen si brushed, specific modelelor Tetragon

Pozitia cuvei

Pozitia in stanga sau dreapta a cuvei la o chiuveta instalata defineste orientarea la stanga sau la dreapta a acesteia. In cazul chiuvetelor cu o cuva mai mare si una mai mica, pozitia cuvei mari va fi definitorie.

Gaura de baterie

1+1 Gauri de baterie: chiuveta poate fi instalata si invers. Gaura dinspre perete este destinata bateriei, iar cea din fata poate fi astupata cu un dop estetic sau utilizata pentru montarea unei valve automate (pop-up).

1 Gaura de baterie: Chiuveta este prevazuta cu o singura gaura pentru instalarea bateriei, iar pozitia cuvei va defini orientarea la stanga sau la dreapta a chiuvetei.

2 Gauri de baterie: Sunt pozitionate una langa alta, ceea ce semnifica faptul ca chiuveta nu este reversibila. Una este destinata instalarii bateriei, iar cea de-a doua poate fi utilizata pentru dispersorul de detergent lichid sau pentru valva automata (pop- up). Alternative, cele 2 gauri se pot utiliza la montarea bateriilor duble sau pentru doua baterii individuale.

Valve

Cifra utilizata pentru definirea tipului de valva este diametrul scurgerii cuvei. Chiuvetele sunt disponibile cu valve de 52mm, 60mm sau 92mm (in functie de model).

Tipuri de ambalaj

Sunt doua tipuri diferite de ambalaj: cutia de carton si cel de tip plic. Cutia de carton include valvele, sifonul (in majoritatea cazurilor) si, in unele cazuri, accesoriile aferente modelului respectiv. Ambalajul de tip plic include doar chiuveta. Valva/valvele si sifonul corespunzator se vor comanda separate.

Valve si sifoane

La prezentarea individuala a modelelor de chiuvete puteti gasi schitele cu valvele si sifoanele corespunzatoare, precum si codurile aferente acestora..

Tipuri de montaj

Montarea deasupra blatului se aplica atunci cand marginile chiuvetei se sprijina pe blat, deoarece depaseste decupajul realizat in acesta. Se poate realiza cu un minim de efort, nefiind nevoie de sisteme suplimentare de sustinere. In plus, chiuveta se muleza pe orice fel de blat. Curatarea si ingrijirea blatului sunt insa ceva mai dificile, in special in zona in care se imbina cu chiuveta.

Montarea sub blat este cea mai noua metoda. Este din ce in ce mai intalnita datorita usurintei cu care se curata blatul si a faptului ca muchiile chiuvetei nu se vad, conferind asftel un aspect placut. Se instaleaza destul de dificil, fiind nevoie de un sistem de sustinere a chiuvetei si de un blat din material solid.

Montarea corpului comun cu blatul se alege atunci cand blatul este produs din acelasi material ca si chiuveta si sunt imbinate din fabricatie. Pe langa aspectul placut si faptul ca este usor de curatat, aceasta metoda elimina infiltrarea apei. Cel mai mare dezavantaj ar putea fi pretul mai ridicat.