Feedback

Feedback

Ghid de cumparare covoare PVC

Mult mai cunoscut ca si linoleu, denumirea corecta a acestui material este covor PVC sau covor de vinil. Este o acoperire de sol cu o mare raspandire in restul lumii, din motive diferite, in Europa de vest datorita pretului, versatilitatii si usurintei in mentenant, in Rusia datorita faptului ca este un foarte bun izolator termic iar in SUA datorita aspectelor practice, mentenanta usoara, montaj facil, pret mic.Covorul PVC este un material cu o mare rezistenta la trafic, usor, facil de montat si intretinut. Se prezinta in doua variante – de uz casnic si de uz profesional. Trebuie mentionat ca datorita inglobarii de produse antifungice si antibacteriene, precum si datorita mentenantei si igienizarii foarte usoare, covorul PVC a devenit un standard in sistemul de sanatate publica din Europa

Ghid de cumparare covoare PVC

Constructia produsului

Covorul PVC se regaseste in 2 variante constructive :

Omogen – o pasta laminata in foi de grosime de regula 2 mm, cu un design simplu, dar foarte rezistente la solicitari de trafic

Aspect de structura a covorului PVC omogen: Ghid de cumparare covoare PVC

Eterogen – mai multe straturi de spuma PVC, intarite cu fibra de sticla. Fiecare strat are rol clar definit : stabilizare, elasticitate, decor. Ultimul strat, cel de protectie, este stratul de suprafata care va prelua solicitarile de trafic. Este transparent, pentru a face vizibil stratul de decor aflat dedesubt

Ghid de cumparare covoare PVC

Destinatia de folosire a acestui material poate fi orice zona din locuinta, designurile fiind adaptate atat pentru camere de zi cat si pentru bai. Rezistent la umezeala, foarte bun izolator termic si fonic, confortabil la pasul cu piciorul descult, covorul pvc modern este o alegere optima in cazul in care aspectele de ordin practic sunt cele mai importante. De asemeni, varietatea de modele si culori fac alegerea mai usoara, putand gasi exact nuanta potrivita gusturilor dumneavoastra.

In alegerea unui covor PVC, o atentie deosebita trebuie acordata stratului superior, numit si strat de uzura. Acesta preia toate solicitarile de trafic, si uzura sa va determina deterioararea produsului.

Pentru aplicatii de ordin profesional, produsele se regasesc in doua variante constructive :

Eterogen – rezistenta este data de stratul de uzura.

Omogen - stratul de uzura este intreaga masa a produsului.

La covoarele pvc eterogene, stratul de uzura are grosimi cuprinse intre 0.1 mm – 0.5 mm pentru produse de uz rezidential si grosimi intre 0.6 mm – 1.1 mm pentru produse destinate zonelor cu trafic intens.

Covorul PVC, prin intretinerea sa foarte usoara, prin tratamentele antibacteriene si antifungice, este produsul cel mai des utilizat in sistemul sanitar. De asemeni, avand in vedere faptul ca este o pardoseal a elastica, cu bune proprietati de amortizare a socurilor si cu proprietati antialunecare, pardoseala PVC este folosita din ce in ce mai des si in scoli, gradinite, alte unitati de invatamant public si privat, tocmai datorita multiplelor avantaje pe care le ofera in uz. De asemeni, din acest material se produc suprafete sportive de interior, multe federatii internationale de specialitate aproband acest tip de material pentru competitii la cel mai inalt nivel.

Instalarea

Suprafata trebuie sa fie plana, dreapta, curata, uscata si fara crapaturi, fiind recomandata folosirea unsei sape de autonivelare Produsele destinate traficului rezidential pot fi instalate foarte usor, de catre oricine. Instrumentele sunt la indemana oricui, fiind necesare doar o foarfeca / scalpel si o ruleta.

Ghid de cumparare covoare PVC

Produsele destinate zonelor de trafic intens necesita deprinderi si unelte specifice, fiind recomandat a se monta de profesionisti. Pentru a obtine o suprafata etansa, fara imbinari, toate zonele de imbinare sufera o operatiune complexa de sudura a celor 2 bucati in vederea obtinerii unei suprafete fara rosturi de imbinare.

In cazul pardoselilor de PVC, avand in vedere elasticitate lor, se recomanda folosirea unei sape autonivelante cu o rezistenta buna la impact. Astfel aspectul final al pardoselii va fi mult imbunatatit. Daca nu se foloseste sapa autonivelanta, pardoseala va prelua toate micile denivelari si aspectul va avea mult de suferit.

Intretinere

Covorul pvc este cel mai usor de intretinut, nefiind de loc pretentios. Este foarte rezistent la pete, la actiunea substantelor chimice prezente in mod normal intr-o gospodarie. Se aspira regulat si se curata cu un mop umed cu o solutie slaba de detergent neutru.

In ceea ce priveste alegerea unei anumite nuante de pardoseala, aici optiunea personala are un cuvant decisiv. Trebuie avute in vedere anumite criteria, cum ar fi: directia luminii si luminozitatea incaperii, destinatia locuintei – rezidenta, casa de vacanta, pentru inchiriere, etc., stilul general de amenajare