• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare covoare

    Ghid de cumparare covoare

    Acoperirile de sol textile sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Covorul a fost prima acoperire de sol ce a avut la inceput un rol practic, acela de a proteja utilizatorul in noptile reci.  

    Cel mai vechi covor pastrat in acest moment provine din Asia Centrala si are ca si model scene de vanatoare. In decursul timpului, covorul a cunoscut o evolutie continua, atat din prisma materialelor, cat si a tehnologiei si a modelelor.

    Cele mai raspandite materiale folosite astazi in producerea covoarelor sunt lana, fibre sintetice, matasea naturala sau diverse combinatii ale acestora. Traditia are o influenta foarte mare in designul covoarelor.

    Si astazi, covorul si-a pastrat, in primul rand, rolul decorativ. Acesta reprezinta o decoratiune ambientala, apoi un obiect util in incapere. Din acest punct de vedere trebuie aromonizata amplasarea, modelul si textura covorului cu restul decoratiunilor ambientale.

    Covoarele sunt prezente intr-o mare varietate de forme, dimensiuni, culori, modele si texturi. Din combinatiile posibile intre aceste caracteristici rezulta o infinitate de posibilitati de alegere, deci oricine isi va gasi cu siguranta covorul preferat.

     

     

    Din punctul de vedere al stilurilor, covoarele pot fi clasificate in 4 mari categorii:

    Clasice - caracterizate de eleganta si armonie. Confectionate din materiale traditionale – lana, matase. Designurile sunt de inspiratie traditionala – persane (asiatice), rusesti sau frantuzesti.

    Moderne - se diferentiaza prin simplitate, spatialitate si functionalitate. Sunt fabricate din materiale sintetice. Covorul este un accesoriu de moda, modelele sunt de ultima generatie, creatii ale unor designeri celebri.

    Glamour - se diferentiaza prin combinarea elementelor baroce cu cele moderne. Elementele decorative emana stralucire si rafinament.

    Multicolor - Elementele decorative si textile ale acestui stil emana creativitate, haz, optimism si nonconformism.

     

    Montarea covoarelor este cel mai simplu aspect, fiind posibila rearanjarea lor in acelasi sau in alt spatiu de nenumarate ori. Ca si o remarca pentru covoare usoare sau de mici dimensiuni, pe pardoseli lucioase sau lunecoase, recomandam folosirea unor materiale antiderapante din cauciuc pentru a preveni accidentele.

    Intretinere

    Covoarele sunt usor de intretinut, dar avand in vedere multitudinea de tehnologii, materiale, modalitati de fabricatie este greu de gasit o reteta universala. Cel mai simplu, covoarele se intretin prin aspirare periodica. O mentenanta in profunzime prin procedee umede este indicata periodic pentru a pastra prospetimea culorilor si aspectul de nou al produsului. Trebuie avut in vedere tipul fibrei, insa si indicatiile producatorului.

     

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.