Feedback

Pe o scara de la 0 la 10, cat de probabil este sa recomanzi
site-ul dedeman.ro unui membru al familiei, prieten sau coleg?

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Dedeman
Toate Departamentele
Suport Clienti0234 525 525

Ghid de cumparare covoare

Acoperirile de sol textile sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Covorul a fost prima acoperire de sol ce a avut la inceput un rol practic, acela de a proteja utilizatorul in noptile reci.

Cel mai vechi covor pastrat in acest moment provine din Asia Centrala si are ca si model scene de vanatoare. In decursul timpului, covorul a cunoscut o evolutie continua, atat din prisma materialelor, cat si a tehnologiei si a modelelor.

Cele mai raspandite materiale folosite astazi in producerea covoarelor sunt lana, fibre sintetice, matasea naturala sau diverse combinatii ale acestora. Traditia are o influenta foarte mare in designul covoarelor.

Si astazi, covorul si-a pastrat, in primul rand, rolul decorativ. Acesta reprezinta o decoratiune ambientala, apoi un obiect util in incapere. Din acest punct de vedere trebuie aromonizata amplasarea, modelul si textura covorului cu restul decoratiunilor ambientale.

Covoarele sunt prezente intr-o mare varietate de forme, dimensiuni, culori, modele si texturi. Din combinatiile posibile intre aceste caracteristici rezulta o infinitate de posibilitati de alegere, deci oricine isi va gasi cu siguranta covorul preferat.

Din punctul de vedere al stilurilor, covoarele pot fi clasificate in 4 mari categorii:

Clasice - caracterizate de eleganta si armonie. Confectionate din materiale traditionale – lana, matase. Designurile sunt de inspiratie traditionala – persane (asiatice), rusesti sau frantuzesti.

Moderne - se diferentiaza prin simplitate, spatialitate si functionalitate. Sunt fabricate din materiale sintetice. Covorul este un accesoriu de moda, modelele sunt de ultima generatie, creatii ale unor designeri celebri.

Glamour - se diferentiaza prin combinarea elementelor baroce cu cele moderne. Elementele decorative emana stralucire si rafinament.

Multicolor - Elementele decorative si textile ale acestui stil emana creativitate, haz, optimism si nonconformism.

Montarea covoarelor este cel mai simplu aspect, fiind posibila rearanjarea lor in acelasi sau in alt spatiu de nenumarate ori. Ca si o remarca pentru covoare usoare sau de mici dimensiuni, pe pardoseli lucioase sau lunecoase, recomandam folosirea unor materiale antiderapante din cauciuc pentru a preveni accidentele.

Intretinere

Covoarele sunt usor de intretinut, dar avand in vedere multitudinea de tehnologii, materiale, modalitati de fabricatie este greu de gasit o reteta universala. Cel mai simplu, covoarele se intretin prin aspirare periodica. O mentenanta in profunzime prin procedee umede este indicata periodic pentru a pastra prospetimea culorilor si aspectul de nou al produsului. Trebuie avut in vedere tipul fibrei, insa si indicatiile producatorului.

A fost folositoare informatia?
Distribuie:

Aboneaza-te la newsletter-ul Dedeman si bucura-te de promotii saptamanale