• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare cuptoare electrice

    Ghid de cumparare cuptoare electrice

    Rolul principal al cuptorului electric este producerea de energie termică într-un spaţiu închis.

    In comparaţie cu un cuptor pe gaz, care arde gaz natural, propan sau similare pentru a produce căldură, cuptorul electric este prevăzut cu rezistenţe de încălzire.

    Aceste rezistenţe sau elemente de încălzire devin foarte fierbinţi (în funcţie de temperatura setată) şi cuplează / decuplează pentru menţinerea temperaturii setate. Elementele nu se încing la aceeaşi temperatură, dar sunt pornite sau oprite de un circuit electronic care controlează elementele de încălzire. Cuptoarele sunt prevăzute cu un termocuplu (senzor de temperatură care se regăseşte în vatră / cavitate) si care care comunică cu panoul de control.

    Ce ar trebuie sa am in vedere inainte de a cumpara un cuptor electric?

    Alegerea celui mai bun cuptor încorporabil poate fi deseori dificilă. Sunt multe criterii de luat în considerare, precum ar fi preţul sau alimentarea cuptorului, electrică sau cu gaz. Cuptoarele multifuncţionale electrice  oferă nenumărate avantaje faţă de cele tradiţionale, cu gaz, în ciuda costului de achiziţie mai scăzut.

    Deseori, multitudinea de informaţii despre modurile de gătit, funcţii, beneficii, etc., poate fi copleşitoare şi veţi simţi nesiguranţă în alegerea modelului ideal. Dar decizie nu este atât de dificilă precum pare. Tot ceea ce trebuie să faceţi, e, să luaţi în considerare următoarele sfaturi:

    1. Alegeţi în primul rând dimensiunea cuptorului, pentru a se potrivi cu mobilierul si in al doilea rand sa fie destul de incapator pentru nevoile culinare. Majoritatea cuptoarelor se incadreaza in doua dimensiuni 60cm (modele electrice, cu gaz si microunde) si 90cm.
    2. Incorporabil sau independent?  Un cuptor independent (care este prevazut si cu plita) este mai usor de instalat, dar necesita un spatiu semnificativ, care s-ar putea folosi in alte scopuri. Modelele incorporabile va permit mai multa libertate in organizarea efiecienta a bucatariei si ofera un plus estetic si functional.
    3. Optati pentru un model cu un consum redus de energie. La prima vedere, deseori avem tendinta de a nu acorda importanta cuvenita acestui aspect. Dar in functie de timpul petrecut in bucatarie, in timp, se pot realiza economii substantiale, chiar  daca investitia initiala intr-un model mai economic poate fi mai ridicata. Majoritatea cuptoarelor electrice beneficiaza de un consum redus de energie, clasificandu-se in categoria A de eficienta energetica.
    4. Alegeti tipul de alimentare: electric sau gaz?
    5. Static sau cu convectie? Modele cu convectie ofera performante superioare fata de cele statice. Majoritatea cuptoarelor  electrice sunt prevazute cu un ventilator ce permite uniformizarea temperaturii si ajuta la o gatire uniforma si mai rapida.
    6. Verificati daca cuptorul dispune de usa cu sticla demontabila, ghidaje telescopice pentru tavi, programator electronic, functii automate de gatit sau alte optiuni care au scopul de a va usura procesul de gatire sau de intretinere.
    7. Lamuriti-va asupra termenelor si conditiilor de garantie oferite pentru modelul ales.


    Temperatura

    Credeţi că 200oC sunt 200oC? Ei bine, nu sunt.

    Majoritatea cuptoarelor electrice sunt prevăzute cu o pereche de elemente de încălzire. Elementul « principal » este cel inferior, dar există unul similar şi în partea superioară a vetrei. Aceasta din urmă furnizează căldură deasupra alimentelor şi se utilizează pentru a frige sau a rumeni preparatele. Unele modele sunt prevăzute şi cu un mic ventilator, situat în partea din spate a cavităţii, care circulă aerul din interiorul cuptorului pentru o eficienţă sporită. Acest tip de cuptor se mai numeşte cuptor cu convecţie.

    Există o variaţie ale termostatelor utilizate pentru detectarea temperaturii din cavitatea cuptorului. Exactitatea temperaturii depinde de calitatea şi acurateţea termostatului, de locul unde acesta este poziţionat, de calitatea elementelor de încălzire, de capacitatea de reţinere a căldurii şi de integritatea garniturii şi a uşii.

    Datorită acestor factori şi a unei variaţii acceptate de 10-15% a temperaturii este recomandat să nu vă bazaţi în totalitate pe cifrele afişate, doar după o “testare” prealabilă a cuptorului.

    De exemplu, dacă temperatura setată este de 200oC, luând în calcul o variaţie de 10%, temperatura poate fi între 180oC şi 200oC, cu o medie de 200oC. Aceste variaţii sunt mai des întâlnite la modelele mai ieftine.

     

    Funcţiile cuptorului si importanta lor

    • Decongelare rapidă

    Funcţionează ventilatorul şi becul, fără căldură.

    Se foloseşte la decongelarea alimentelor utilizând ventilaţia. Astfel decongelarea va fi mult mai rapidă şi în comparaţie cu microundele, alimentele nu se încălzesc.

     

    Pagina 1 din 2

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.