Feedback

Feedback

Ghid de cumparare curatitoare sub presiune

Asa cum arata si denumirea, aceste echipamente sunt destinate curatarii prin folosirea unui jet de apa sub presiune (apa rece sau calda).

Apa calda poate fi obtinuta in instalatii separate - anumite tipuri de curatitoare pot utiliza apa calda pana la o temperatura medie de 60 grade Celsius (aveti in vedere specificatiile din cartea tehnica a masinii) - sau poate fi produsa chiar de curatitorul sub presiune prin intermediul unui arzator si al unui schimbator de caldura.

De avut in vedere ca echipamentele care isi produc singure apa calda sunt destinate in general aplicatiilor industriale.

Care sunt caracteristicile de care trebuie sa tin cont inainte de a cumpara un curatitor sub presiune?

1. Presiunea furnizata

Este clar ca o presiune mai mare va usura curatarea atat ca viteza de executie cat si ca rezultat dar va influenta si pretul de achizitie.

2. Debitul de apa

Un debit mai mare va ajuta curatirea dar, pe langa un pret mai mare debitul marit ar putea sa depaseasca posibilitatile retelei de alimentare si acest fapt va genera alte costuri suplimentare legate de utilizarea unui vas tampon.

3. Puterea motorului electric

Curatitoarele alimentate de motoare termice sunt foarte scumpe si se recomanda utilizarea lor doar acolo unde nu exista nici o solutie de alimentare cu energie electrica.Aveti in vedere felul alimentarii ( monofazata sau trifazata ) si corespondenta acesteia cu reteaua pe care o aveti la dispozitie precum si rezerva de putere de care dispuneti. Daca aveti neclaritati cereti sfatul unui electrician autorizat.

4. Accesoriile

Livrate odata cu aparatul sau disponibile separate, in functie de operatiile pe care doriti sa le efectuati exista o gama larga de acesorii. Alegerea celor mai potrivite, in functie de recomandarile producatorului influenteaza decisiv satisfactia dumneavoastra in utilizarea echipamentului.

Va prezentam mai jos valorile medii orientative in funtie de nevoile dumneavoastra pentru parametrii masinii de curatat cu presiune:

  1. Interventii ocazionale, murdarie de nivel usor (curatarea bicicletelor, balcoanelor, automobilului personal, mobilier de gradina) presiunea maxima 100 de bari, debit 300 - 330 l/h, putere motor 1,3 - 1,4 kW
  2. Inteventii regulate, murdarie de nivel mediu (curatarea bicicletelor, balcoanelor, automobilului personal, mobilier de gradina, terase de suprafete medii) presiune maxima 120 de bari, debit 380 - 420 l/h, putere motor 1,8 - 2,1 kW
  3. Inteventii regulate,murdarie de nivel ridicat (curatarea barcilor, fatadelor, intrari, trotuare, balcoanelor, parc auto de mici dimensiuni, terase de suprafete mari) presiune maxima 150 de bari, debit 500 - 550 l/h, putere motor 2,7 - 3,0 kW.

Respectati recomandarile producatorului

Este foarte important sa aveti in vedere recomandarea producatorului in privinta regimului de utilizare. Un echipament cu caracteristici tehnice apropiate poate fi construit pentru regimuri diferite de utilizare (profesionala, semiprofesionala sau uz casnic). Diferenta consta in solutiile tehnice si materialele utilizate si de aici apar recomandari diferite, de aceea verificati intotdeauna concordanta dintre nevoia dumneavoastra si recomandarea producatorului si doar in acest fel veti fi multumiti de alegerea facuta.

Utilizati intotdeauna accesoriile de cea mai buna calitate intrucat accesoriile de calitate inferioara sau uzate excesiv anuleaza avantajele oferite de functionarea normala a echipamentului.


Norme de siguranta


  1. Cititi cu atentie si urmati intocmai instructiunile primite odata cu achizitionarea produsului
  2. Nu lasati niciodata un copil sa se joace cu un echipament
  3. Folositi intotdeauna echipamentul de protectie recomandat de producator
  4. Nu atingeti niciodata accesorile in timpul functinarii echipamentului. Aveti in vedere ca jetul de apa la iesire are o presiune mare si este foarte periculos. Nu indreptati niciodata jetul de apa catre o persoana sau un animal.
  5. Pastrati accesoriile curate si in perfecta stare de functionare
  6. Nu folositi echipamentul in alte scopuri decat cele pentru care a fost construit si care sunt specificate in manualul de utilizare
  7. Asigurati-va ca instalatia electrica pe care o aveti la dispozitie furnizeaza parametrii ceruti de producatorul echipamentului si ca nu lucrati intr-un mediu umed.
  8. Pastrati ordinea si curatenia la locul de utilizare si la cel depozitare