Feedback

Pe o scara de la 0 la 10, cat de probabil este sa recomanzi
site-ul dedeman.ro unui membru al familiei, prieten sau coleg?

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Dedeman
Toate Departamentele
Suport Clienti0234 525 525
‹ inapoi la ghiduri PLITE INCORPORABILE

Ghid de cumparare plite

Plitele va ofera placerea preparatelor gustoase, perfect gatite, prajite, fripte, fierte, incalzite, sarate, toate in stilul dumneavoastra.

Oferind o sumedenie de stiluri si o gama diversificata de modele, plitele sunt caracterizate de flexibilitate maxima. Dezvoltate pentru a completa noua gama de cuptoare si hote, aveti posibilitatea alegerii de plite vitro-ceramice, pe gaz sau inductie. Performanta suprema, aspectul estetic deosebit, functionalitatea crescuta caracterizeaza noua gama de plite pentru bucatariile moderne.

Plita vitro-ceramica

In zilele noastre bucataria a devenit una dintre cele mai apreciate incaperi pentru petrecerea timpului cu intreaga familie. Prin urmare, alegerea unei plite ceramice, care sa se potriveasca cu gusturile proprii si ambientul bucatariei, este esentiala.

Plita vitro-ceramica este un produs premium din punct de vedere al elegantei si al contemporaneitatii, multumita adaptabilitatii usoare la celelate aparate electrocasnice: comenzile hotei sau ale cuptorului sunt aproape identice cu cele ale plitei.

Plitele cu comenzi electronice sau mecanice sunt disponibile cu rame elegante din inox sau cu marginile fin tesite.

Pentru orice model ales, valoarea tehnologica, conceptul modern si elegant, precum si calitatea produsului sunt garantate.

Avantaje

Comparand o plita vitro-ceramica cu o plita traditionala cu gaz, cea de intai prezinta urmatoarele caracteristici:

Mai usor de curatat - multumita suprafetei perfect plane.

Siguranta - Un grad de siguranta mult mai ridicat datorita utilizarii energiei electrice in loc de gaz precum si a avantajelor oferite de dispozitivele electronice de siguranta imposibil de utilizat la plitele pe gaz.

Inteligenta

Sistemele electronice ofera avantaje incontestabile fata de cele mecanice: temporizator, ceas, posibilitatea setarii duratei de gatit, precum diverse dispozitive de siguranta.

Eficienta sporita

Datorita lipsei pierderilor de caldura (vasul este in contact direct cu elementul de incalzire) perioada de gatit scade, economisind cantitati semnificative de energie si reducand costurile.

Plita pe inductie

Plita pe inductie are ca principiu de functionare fenomenul natural al inductiei, ce converteste energia electromagnetica in caldura. Cand plita este alimentata cu energie electrica, bobinele de inductie de sub suprafata plitei reactioneaza in momentul in care un vas feros este asezat pe plita. Caldura este produsa direct in vasul de gatit, in timp ce suprafata ceramica a plitei ramane rece.

Datorita acestui principiu, procesul de fierbere se poate reduce cu pana la 50% in comparativ cu plitele vitro- ceramice conventionale, economisind astfel cantitati importante de energie electrica. De asemenea, plita pe inductie se poate curata foarte usor datorita faptului ca petele nu se ard pe suprafata rece a plitei, procesul de curatare rezumandu-se la o simpla stergere.

Mai rapid

Caldura este produsa in vasele de gatit, fara a se pierde timp pentru incalzirea suprafetei plitei sau a vasului. Astfel perioada de gatit este redusa semnificativ.

Mai economica

90% din energia absorbita este convertita in caldura, direct in vasul de gatit. In momentul in care ridicati vasul de pe ochiul plitei, aceasta se opreste instantaneu fara a cauza pierderi de energie.

Mai sigura

Caldura este produsa doar in cazul in care folositi vase feroase. Astfel temperatura plitei din jurul vasului ramane relative scazuta, evitand astfel posibile accidente.

Mai inteligenta

Plita pe inductie ajusteaza automat cantitatea de energie necesara in functie de diametrul vasului. Datorita faptului ca pentru un vas de mici dimensiuni este folosita o cantitate mai mica de energie decat pentru un vas mare, plita este mai eficienta si mai inteligenta.

Plita cu gaz

Gazul este o alegere grozava pentru ca ofera un control instant asupra caldurii. Flacara este vizibila si usor de controlat, astfel incat temperatura poate fi ajustata dupa necesitati. Gazul este o alegere raspandita, chiar si in cazul lipsei unui furnizor de gaz metan. Consumatorii pot utiliza buteliile de GPL (Gaz Petrol Lichefiat) procurate de la punctele de vanzare specializate sau rezervoarele speciale, amplasate in exteriorul cladirilor.

Plitele sunt prevazute cu aprindere electronica, astfel incat aprinderea arzatoarelor nu necesita utlizarea chibritului sau a brichetei.Un atribut comun al plitelor este valva de siguranta. Datorita acestui mecanism se exclud scurgerile de gaz in cazul stingerii accidentale ale arzatoarelor, prevenind astfel orice risc.

Majoritatea bucatarilor profesionisti prefera gatitul la flacara, datorita controlului usor asupra temperaturii, ceea ce permite gatirea preparatelor delicioase mult mai usor.

Plita cu gaz poate fi considerata ca o varianta de mijloc intre vechiul aragaz volumi-nos si plitele electrice de ultima generatie.

Exista o oferta diversificata de plite cu gaz.

Ele pot fi diferentiate in functie de:

 1. numarul si tipul de arzatoare: 2, 4 sau chiar 5 arzatoare cu sau fara coroana multipla
 2. tipul de finisaj: inox, sticla sau metal emailat
 3. pozitionarea butoanelor de control: frontale sau laterale
 4. tipul de material al grilajelor de sustinere: din fonta sau fier emailat

Caracteristici speciale ale plitelor!

Temporizator

Un temporizator electronic va permite sa selectati durata perioadei de gatit. La sfarsitul perioadei, plita se opreste automat.

Indicator de caldura reziduala.

Va avertizeaza ca plita este inca fierbinte.

Touch controls

Panoul modern de comenzi prin atingere este foarte usor de utilizat si intretinut, care raspunde chiar si la cele mai fine atingeri. Majoritatea plitelor vitroceramice sunt echipate cu panouri de comenzi prin atingere.

Blocaj de siguranta

Toate functiile plitei pot fi blocate pentru a va asigura ca plita nu va porni din greseala. Functia este activate prin apasarea comenzii de blocare pentru 3 secunde.

S.P.S.

Sistemul de prevenire al scurgerilor blocheaza functionarea plitei si intrerupe alimentarea cu energie electrica in cazul in care se varsa lichide pe suprafata plitei pe durata procesului de gatire.

Butoane reostatice

Acest tip de butoane va permite reglarea precisa a temperaturii de gatit.

Marginile tesite de la plitele fara rama ofera un aspect impecabil, cu un finisaj deosebit.

Rama din otel inoxidabil

Designul dreptunghiular adauga un plus de valoare la aspectul plitei. Se imbina perfect cu blatul si completeaza linia de aparate cu finisaje din inox din bucataria Dumneavoastra.

A fost folositoare informatia?
Distribuie:

Aboneaza-te la newsletter-ul Dedeman si bucura-te de promotii saptamanale