Feedback

Feedback

Ghid de cumparare polizoare

In functie de caracteristicile constructive polizoarele se impart in mai multe categorii:


1.Polizoare unghiulare

Utilizeaza discuri (diametrul maxim al discului care poate  fi montat este, alaturi de puterea furnizata, o caracteristica esentiala). In functie de felul discului de  poate  prelucra o gama larga de materiale. De asemenea se pot monta perii pentru slefuit.

Atentie! Indiferent de felul discului nu se recomanda utilizarea polizoarelor unghiulare pentru prelucrarea lemnului.


2.Polizoare drepte

Utilizeaza pietre de polizat de diverse forme (cilindrice, conice etc) si au avatajul in utilizare al mobilitatii si accesului in zone inguste.


3.Polizoare de banc

Utilizeaza tot pietre de polizat dar de dimensiuni mai mari si sunt stationare.

In afara de polizoarele de banc pentru toata gama exista variante alimentate de la reteaua de curent sau cu acumulator.

Atunci cand alegem un polizor trebuie sa pornim de la operatiile pe care dorim sa le facem si de la dimensiunea reperelor care trebuie prelucrate. In fisele tehnice vom gasi performantele de lucru pentru fiecare caz in parte.

In afara de specificatiile tehnice esentiale cum ar fi diametrul maxim al discului, puterea furnizata, turatia, trebuie sa aveti in vedere si alte caracteristici constructive cum ar fi: limitarea curentului la pornire ,maner (si) corp antialunecare, maner (si) corp antivibratii, turatie constanta sub sarcina, protectiee la suprasarcina, frana de siguranta, greutatea masinii etc.

Respectati indrumarile producatorului

Este foarte important sa aveti in vedere recomandarea producatorului in privinta regimului de utilizare. O unealta cu aceleasi caracteristici de baza (ex: disc maxim 230 mm; putere 2200 – 2400W; turatie 6000 – 6500 rpm) poate fi construita pentru regimuri diferite de utilizare ( profesionala,semiprofesionala sau uz casnic ). Diferenta consta in solutiile tehnice si materialele utilizate si de aici apar recomandari diferite. De aceea verificati intotdeauna concordanta intre nevoia dumnavoastra si recomandarea producatorului – doar in acest fel veti fi multumiti de alegerea facuta.

Utilizati intotdeauna accesorii de cea mai buna calitate – accesoriile de calitate inferioara sau uzate excesiv anuleaza avantajele oferite de functionarea normala a sculei electrice.

Norme de siguranta:

1. Cititi cu atentie si urmati intocmai instructiunile primite odata cu achizitionarea produsului

2. Nu lasati niciodata un copil sa se joace cu o unealta

3. Folositi intotdeauna echipamentul de protectie recomandat de producatorul uneltei

4. Nu atingeti niciodata accesorile ( panze,discuri,cutite etc ) in timpul functionarii uneltei

5. Pastrati accesoriile curate si in perfecta stare de functionare

6. Nu folositi uneltele in alte scopuri decat cele pentru care au fost construite si care sunt specificate in manualul de utilizare

7. Asigurati-va ca instalatia electrica pe care o aveti la dispozitie furnizeaza parametrii ceruti de producatorul uneltei si ca nu lucrati intr-un mediu umed

8. Pastrati ordinea si curatenia la locul de munca

9. Depozitati corespunzator unealta atunci cand nu o utilizati

10. Nu priviti niciodata direct spre o sursa laser