• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Ghid de cumparare produse intretinere plante

    Ghid de cumparare produse intretinere plante

    Fertilizarea se defineste ca fiind alimentarea cu nutrienti a plantelor pentru a obtine o crestere a plantelor (cantitativ), dar si plante de calitate  (de ex.: culoarea florii, a frunzei, aroma, continutul). 

    Pamant pentru flori

    Pamantul de flori este indicat pentru plante decorative de camera si exterior sau rasadirea in jardiniere. Deasemenea este indicat la imbunatatirea calitatii solului si in legumicultura asigurand plantelor o buna aprovizionare cu apa si substante nutritive

    Fertilizatori

    Exista nu numai multi fertilizatori diferiti (organic – mineral; solid – lichid), dar si multe optiuni de fertilizare (fertilizarea prin irigare, fertilizarea frunzei).

     

    Cum ajung nutrientii in planta?

    Se absorb numai ca saruri minerale (inclusiv fertilizatorii organici).

    Fertilizatorii minerali pot fi realizati gata disponibili pentru plante in schimb fertilizatorii organici trebuie intai sa fie transformati de catre micro-organismele din sol.

    Absorbţia nutrienţilor se produce numai sub formă de săruri dizolvate prin firele de rădăcină (de asemenea, prin frunze). Este necesar sa se dizolve sarurile de fertilizator in apa.

    Apa si temperatura joaca un rol foarte important in absorbtia nutrientilor. Intamplator, aroma (substantele din fructe si legume) nu este deloc afectata de tipul de fertilizator.

     

    Cat de des trebuie sa fertilizam plantele?

    Fertilizarea trebuie adaptata nevoilor plantei. O cantitate insuficienta de fertilizator diminueaza cresterea plantei si randamentul sau de aceea Trebuie sa tinem de cont de necesarul de nutrienti si pH-ul fiecarei specii de plante.

    Trebuie avut in vedere si modelul de crestere, mai multe cantitati mici de fertilizator sunt mai eficiente decat o singura cantitate mare iar fertilizarea regulata impreuna cu udarea sunt ideale pentru nevoile plantelor.

    Fertilizatorii pentru gazon

    Ce inseamna fertilizator de gazon de calitate/eficient?

    Un fertilizator de gazon de calitate ingrijeste gazonul fara pericolul de a-l arde, alimenteaza gazonul cu toti nutrientii importanti (azot, fosfor, potasiu, magneziu) pe termen lung (are eliberare lenta), este adaptat la factorii naturali de crestere, temperatura si umiditate (ca in cazul cresterii naturale a plantelor) si, de aceea, este mereu disponibil atunci cand este nevoie de el.  

    Toate granulele trebuie sa aiba aceeasi dimensiune si sa contina acelasi amestec de fertilizator pentru a nu exista materie prima compactata, granulele sa se dizolve complet dupa primele udari ale gazonului – pentru a nu exista reziduuri.


    Recomandari de aplicare a fertilizatorilor de gazon

    Fertilizati la 1 – 2 zile dupa tunderea gazonului, de preferat pe gazonul uscat iar imediat dupa fertilizare gazonul trebuie udat. Fertilizatorul se imprastie cu mana, dar pentru o dozare precisa este recomandat sa se utilizeze un dispozitiv de imprastiere.

    Ingrijirea plantelor de interior si de balcon

    Pentru crestere sanatoasa, inflorescente frumoase si frunze puternice si viu colorate, dar si pentru cresterea rezistentei la boli a plantei

    Putem alege un fertilizator mineral (NPK + micronutrienti/oligoelemente) lichid sau betisoare

    In functie de tipul de planta optam pentru:

    • fertilizator universal
    • fertilizator pentru plante verzi
    • fertilizator pentru plante cu flori
    • fertilizator pentru plante de balcon

    Care sunt avantajele unui fertilizator pentru plante de interior/balcon de calitate?

    • Contine toti nutrientii de baza si cei micro pentru o crestere sanatoasa a plantei
    • Simplu si confortabil de folosit
    • Combinatie de fertilizator cu efect imediat cu fertilizator cu eliberare lenta
    • Fara pierderi de nutrienti si fara pericol de supra-dozare, elibereaza nutrientii in functie de nevoile plantei
    • Creste rezistenta la boli si paraziti
    • Ambalaj special pentru a nu exista scurgeri de continut
    • Nu este toxic pentru plante

     

    Pagina 1 din 2

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.